Burak5757
Hectopat
Daha fazla
Live Ubuntu olayını yapabileceğimi sanmıyorum. D de önemli verilerim var. En iyisi sanırım bir bilgisayarcıya götürmek. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.Estragfurullah severek yardim ediyorum.
Simdi size olayi söylüyorum, bir diski MBR düzenden GPT'ye getirebilmek icin bütün bölümlerinin silinmesi ve tümden GPT olarak düzene getirilmesi gerekiyor. Sizin disk 1 TB toplamda, C ve D olarak 2'ye ayrilmis. Saniyorum C'de önemli dosyaniz yok diye direk bicimlendirebilmissiniz, ama D bölümünde dosyalariniz varsa onlari önce yedekleyin, daha sonra burda görünen 4 tane bölümü tek tek secip sil yapin. Bundan sonra sadece 1 bölüm kalacak, o bölümü de secip bicimlendir yaparsaniz USB bu diski otomatik olarak GPT düzenine getirir, bundan sonra da UEFI kurulum gerceklesir.
Su an isletim sisteminiz olmadigi icin D'deki dosyalarinizi nasil alacaginizi soracaksiniz: Live Ubuntu USB olusturup sistemi ondan boot ederek D'deki dosyalarinizi harici bir diske kopyalayabilirsiniz Ubuntu icinde. Bundan sonra yukarida dediklerimi yapmaniz lazim.
Eger D'deki dosyalari coktan yedeklediyseniz ve su an takili olan 1TB diskte önemli bir dosya yoksa hepsini tek tek silip direkt bicimlendirip sonra tekrar C ve D bölümleri olusturup C'ye kurabilirsiniz Windows'u. Isterseniz C ve D olusturmayi atlayip Windows kurulduktan sonra Disk Yönetimi bölümünden de D bölümü olusturabilirsiniz Windows icinde.
Yine takildiginiz yer olursa yardim etmeye hazirim.