Çözüldü Formatlanmış diskten veri nasıl kurtarılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, 6-7 yıl önce ilk bilgisayarım donanımsal bir sebepten dolayı mavi ekran verdi ve tamir etsin diye verdiğimiz mahalle bilgisayarcısı format attı. İçindeki resimler de gitti ancak format işe yaramadığı için bir daha bilgisayarı kullanamadık, o zamandan beri sadece tozlanıyor.

Eski laptopumdan bu diski söküp masaüstü bilgisayarıma takarak verileri kurtarmak istiyorum ancak nasıl yapacağımı bilmiyorum. Veri kurtarmak için en iyi yol nedir? Olabildiğince fazla resmi kurtarmak istiyorum.

Son düzenleme:
Dün Twitter'da gezerken bir twit görünce "doğru ya, kurtarmam gereken veriler var" dedim ve tam konu açacakken geçen yıl bu konuyu açtığımı gördüm. Yabancı forumlarda çözüm aramıştım ama bir süre sonra unutup gitmişim.

"İleride bir tane veri kurtarma merkezine yollarım" diyordum ancak bu tür yerlerin genelde kurumsal şirketlere çalışması nedeniyle çok pahalı olduğundan bazı yazılımları (artık ne kadarını kurtarırsa artık diyerek) denemeye karar verdim. Sonrasında da diski normal şekilde kullanmaya başlayacaktım.

EaseUS Data Recovery Wizard'ı deneyim dedim. İki saatlik tarama sonucunda tatmin edici sonuçlar çıkardı diyebilirim (Wondershare Recoverit de benzerdi) fakat ücretsiz sürümü sadece 2 GB boyutunda kurtarma destekliyor, ben ise 120 GB'a yakın kurtarılacak dosya buldum.

Uygulamanın bozuk dsoyalar için kurtarma yeteneği de var ancak hiç düzgün çalışmıyor.

Ease'nin sitesinden %70 indirim almayı başardım ve aylık fiyatı 914₺'ye düşürdüm. Kupon bir haftalık tekliflere de geçerli olsaydı fiyatı daha da düşürebilirdim.

*Edit: Tarama tamamlanıp, uygulamayı kapatmaya kalkınca ekstra teklif sundu ve... kupon ekstra teklif ile çalışıyordu. 600₺'ye kadar düştü ancak ben erken davranıp 900₺'ye almıştım. :/

1721561035503.png

---------------------------------------------

Bilgisayarda bulduklarımdan da bahsedeyim. O zamanlar oynadığım oyunları da görebildim, Team Fortress 2 ve Unturned dışında kaçak ETS2, GTA SA, VC ve 4, BMW M3 Challenge da var. :D TF2'nin dosyaları 17.11.2015 tarihli, yani oyuna ne zaman başladığımı da öğrenmiş oldum. Birçok Freak Fortress dosyası da 2016 tarihli.

Resimlerin toplam miktarını bilmiyordum ama kurtardığım miktar iyi sayılır.

Ayrıca kurtardığım dosyalardan virüs de çıktı, virüsün getirdiği sakıncalı şeyler de dahil. O zamanlar torrent indirmeyi seviyordum ve bilgisizdim.

Kurtarılan birçok dosya, ziyaret edilen sitelerden kalan çöp verilerden oluşuyor çünkü uygulama herşeyi kurtarmaya çalışıyor. Öyleki dosyalarda o kadar fazla Symbol resmi çıktı ki, o zamanlar satın almadan önce epey fazla araştırdığımız bir araba olduğu anlaşılıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı