Steam Formattan önce oyunlar başka diske yedeklense formattan sonra oynanabilir mi?

Steam için oyunları yedekleyip format atınca da o oyunları indirmeden açabilme şansım var mı?
Şuana kadar hep bu şekilde yaptım sorun olmadı. Oyunları format sonrası geri eski yerine kopyala ve herhangi bir oyuna dosyaları doğrula yapınca bütün oyunlar yüklü olarak görünmeye başlıyor.

Evet, mümkün. Herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Yedeklediğiniz yerdeki konumu ayarlar kısmından tanıtabilirsiniz.
1743262368560.png

Eğer tanıtma işi olmazsa aşağıdaki adımları izleyin.
  1. Oyunu yedekleyin.
  2. Formattan sonra Steam'i açın ve oyunu yüklemeye başlayın.
  3. İndirmeye başladığında durdurun ve Steam'i kapatın.
  4. Yedeklediğiniz oyun dosyalarını, indirilmeye başladığı dosya konumuna taşıyın.
  5. Steam'i açın ve oyun dosyalarını doğrulayın. Eğer olmazsa oyunu kaldırın ve tekrar indirmeye başlayın. Bu sayede oyunun dosyalarını tanımlayacak ve indirilmiş olarak gözükecek.

Evet, mümkün. Herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Yedeklediğiniz yerdeki konumu ayarlar kısmından tanıtabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2457003

Eğer tanıtma işi olmazsa aşağıdaki adımları izleyin.
  1. Oyunu yedekleyin.
  2. Formattan sonra Steam'i açın ve oyunu yüklemeye başlayın.
  3. İndirmeye başladığında durdurun ve Steam'i kapatın.
  4. Yedeklediğiniz oyun dosyalarını, indirilmeye başladığı dosya konumuna taşıyın.
  5. Steam'i açın ve oyun dosyalarını doğrulayın. Eğer olmazsa oyunu kaldırın ve tekrar indirmeye başlayın. Bu sayede oyunun dosyalarını tanımlayacak ve indirilmiş olarak gözükecek.
Benzer yöntem kullanıyorum, sorun yaşamadım henüz

Şuana kadar hep bu şekilde yaptım sorun olmadı. Oyunları format sonrası geri eski yerine kopyala ve herhangi bir oyuna dosyaları doğrula yapınca bütün oyunlar yüklü olarak görünmeye başlıyor.
@Judgeofmen neden beğenmediğini sorabilir miyim? Sırf senin mesajını beğenmedim diye falan mı?

Hocam mesela oyunları bir haddiske yükleyip format attım bu sefer format attığım için harddiskdeki yedekler gitmiş olmaz mı?

Hocam mesela oyunları bir haddiske yükleyip format attım bu sefer format attığım için harddiskdeki yedekler gitmiş olmaz mı?
Format atarken HDD'yi biçimlendirmezsen içindekiler de silinmez.

USB gerekiyor mu illa biçimlendirmemek için yoksa windowsun kendi kurtarma seçeneğinden format attığımda biçimlendirmemeyi seçebiliyor muyum?
Kurtarma kısmından format atma, USB ile temiz kurulum yap. Sisteminde birden fazla disk varsa hangisine kurulum yapacağını ve hangilerini biçimlendireceğini sorar zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı