Formattan sonra FPS düşüşü

yhydmn

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar direk konuya gireceğim yaklaşık 2 hafta önce bilgisayarıma format attım USB ile bütün driverları kurup sistemi kullanmaya başladım ve oyunlarda aldığım FPS değerleri muazzamdı sistem yeni gibi çalışıyordu CS:GO'da 650-700FPS değerlerini görüyordum daha sonra aradan biraz zaman geçti ve aynı ayarlarda aynı haritada yaklaşık 200-300 FPS daha az değerler almaya başladım evet kulağa yine sorun gelmiyor gibi olabilir fakat sistemin formattan sonraki ilk halinde bu değerleri alıyorken neden sonradan düşüş yaşıyorum genel olarak diğer oyunlarda da aşağı yukarı bu değer düşmeleri mevcut.(dipnot: yüklediğim fotoğrafların arasında tam 10 gün var)

Dosya Ekleri

• c2.png
    c2.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 119
  • c1.png
    c1.png
    2,1 MB · Görüntüleme: 136
Format atmak diskin aşınmasına eskimesine neden olur büyüzden FPS'iniz düşmüş olabilir.
ya da önceden yaptığınız FPS ayarları varsa tekrar yapıp deneyin derim.

Bir forumda okumuştum diskler gerçektende fark ediyor oyuna bağlanma açısından FPS donma sorunlarıyla.
Eskimiş bir hardiskle yeni bir hard disk arasındaki FPS farkı gözle görülebilir bir fark.

Kasa pek temiz değil formattan önce macununu yenilemiştim onun dışında pek bir temizlik yapmadım fakat formattan kaynaklandığını düşünmüyorum şahsen çünkü diske zarar verse formattan hemen sonra fark edilmez mi diye düşünüyorum benim sorunumun ortaya çıkması 10 gün sonra oluştu. (kullandığım disk Kioxia 480GB SSD)

Bir forumda okumuştum diskler gerçektende fark ediyor oyuna bağlanma açısından FPS donma sorunlarıyla.
Eskimiş bir hardiskle yeni bir hard disk arasındaki FPS farkı gözle görülebilir bir fark.
Format atmak diskin aşınmasına eskimesine neden olur büyüzden FPS'iniz düşmüş olabilir.
ya da önceden yaptığınız FPS ayarları varsa tekrar yapıp deneyin derim.
Hiçbir disk bu kadar hızlı aşınmaz. Vaadedilen yazma boyutları çok büyüktür. O da bir formatla dolamaz.

Hiçbir disk bu kadar hızlı aşınmaz. Vaadedilen yazma boyutları çok büyüktür. O da bir formatla dolamaz.
Hocam benim 8 yılı doldurmuş HDD'im sürekli format atıyordum ben mesela bir oyun indirdim ya oyunu silmek istesem format atıyordum (temiz kurulum) ama ona rağmen HDD sağlığım 2-3 gün önce bakmıştım 99 muydu 98 miydi neydi Performansıda 100 dü nasıl oldu bu? Ama bir tane bad sector vardı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı