Formattan sonra hangi uygulamalar yüklenmeli?

Afeka

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bugün bu konu ile ilgili 3 konu açtım hala uğraşıyorum driverlar ile. Fotoğrafta hangi programların kurulu olduğunu görüyorsunuz. Ben hala bir eksiklik hissediyorum var mı gözünüzün aradığı şart olan bir uygulama?

Dosya Ekleri

• unknown_2022.07.31-22.39.png
    unknown_2022.07.31-22.39.png
    157,5 KB · Görüntüleme: 138
  • unknown_2022.07.31-22.40.png
    unknown_2022.07.31-22.40.png
    45,6 KB · Görüntüleme: 125
Formattan sonra yapılacak temel şeyler (herkesin yapması gereken) Ekran Kartı markasının sitesinden, Anakart'ın markasının sitesinden driverları indirmektir.(ChipSet, LAN, Ses Kartı vs.) Bunun yanında Windows güncelleştirmeleri de yaparsanız gereken şeyleri yüklemiş olursunuz.

Kullanırsanız benim her formattan sonra kullandığım setup dosyam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki uygulamaların bazıları gerekli bazıları ise tamamen sizin kullanımınıza kalmış.

İlk olarak Defender illetinden kurtulun. Ücretli olarak Norton 360, ücretsiz ise Bitdefender.

Tarayıcılar için ayar ve uzantı önerisi için bağlantıya göz atın.
Uzantılar için önerdiğim ayarları da yapmanızı öneririm.

WinRAR yerine 7-ZIP tavsiye ederim. Ücretsizdir ve lisans satın al arayüzü ile uğraşmazsınız.

Videoları oynatmak için VLC işinizi görecektir.

Müzik ya da ses dosyalarını oynatmak için:

Windows'un hantal fotoğraflar uygulaması yerine IrfanView tavsiye ederim.

Uygulamaları kalıntı bırakmadan kaldırmak için:

Belgeleri daha rahat incelemek için Notepad++ öneririm.

Office dosyaları için Libre Office yazılımlarını indirebilirsiniz.

Geçenlerde NFS: Most Wanted oynamak için malum yollara başvurmak durumunda kaldım. Arada istisnalar olabiliyor. O yüzden aşağıdaki iki uygulamayı da yükleyin. Ama mümkün olduğunca oyunları ve diğer dijital ürünleri satın alın.

Xbox kontrolcünüz yoksa oyunların kontrolcüleri tanıması için:

Ekran görüntüsü almak için Lightshot'u da tavsiye ederim. Basit olduğundan tercih ediyorum.
Ayrıca Sharex gibi daha gelişmiş, açık kaynak ve düzenli güncelleme alan alternatifine de bakabilirsiniz.

Uygulama güncellemeleri için:
Patch My PC ile yukarıdaki uygulamaların çoğunu indirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Aşağıdaki uygulamaların bazıları gerekli bazıları ise tamamen sizin kullanımınıza kalmış.

İlk olarak Defender illetinden kurtulun. Ücretli olarak Norton 360, ücretsiz ise Bitdefender.

Tarayıcılar için ayar ve uzantı önerisi için bağlantıya göz atın.
Uzantılar için önerdiğim ayarları da yapmanızı öneririm.

WinRAR yerine 7-ZIP tavsiye ederim. Ücretsizdir ve lisans satın al arayüzü ile uğraşmazsınız.

Videoları oynatmak için VLC işinizi görecektir.

Müzik ya da ses dosyalarını oynatmak için:

Windows'un hantal fotoğraflar uygulaması yerine IrfanView tavsiye ederim.

Uygulamaları kalıntı bırakmadan kaldırmak için:

Belgeleri daha rahat incelemek için Notepad++ öneririm.

Office dosyaları için Libre Office yazılımlarını indirebilirsiniz.

Geçenlerde NFS: Most Wanted oynamak için malum yollara başvurmak durumunda kaldım. Arada istisnalar olabiliyor. O yüzden aşağıdaki iki uygulamayı da yükleyin. Ama mümkün olduğunca oyunları ve diğer dijital ürünleri satın alın.

Xbox kontrolcünüz yoksa oyunların kontrolcüleri tanıması için:

Ekran görüntüsü almak için Lightshot'u da tavsiye ederim. Basit olduğundan tercih ediyorum.
Ayrıca Sharex gibi daha gelişmiş, açık kaynak ve düzenli güncelleme alan alternatifine de bakabilirsiniz.

Uygulama güncellemeleri için:
Patch My PC ile yukarıdaki uygulamaların çoğunu indirebilirsiniz.
Çok yardımcı oldu sağolun.

Formattan sonra yapılacak temel şeyler (herkesin yapması gereken) Ekran Kartı markasının sitesinden, Anakart'ın markasının sitesinden driverları indirmektir.(ChipSet, LAN, Ses Kartı vs.) Bunun yanında Windows güncelleştirmeleri de yaparsanız gereken şeyleri yüklemiş olursunuz.
PC toplama olduğu için model kısmında anlamadığım bir şey yazıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı