Formattan sonra imleç arada takılıyor

Makaleler
1
Merhabalar, bugün format attım ama şöyle bir sıkıntı var. Arada imleci hareket ettirirken kendi kendine aşağı, sağa, sola, yukarı gidiyor veya duruyor. Bir de CS:GO'yu açıp denedim, orada da formattan önceki ile aynı hassasiyet ayarını kullanmama rağmen sanki daha az hassassiyette oynuyormuşum gibiydi. Çözümü var mıdır?

1-Mouse değiştirin ve pilini değiştirin.

Arkadaşlar mouse'nin pilini değiştirin. Pili bitmiş olabilir, eğer pilde sıkıntı yoksa başka bir mouse de deneyiniz. Sorun aynıysa mouse ile ilgili değildir.

2-Mousepad değiştirin.

Evet arkadaşlar, bu da çok önemli. Mousepad değiştirin ama düz siyah alın. Ben biraz araştırmıştım düz siyah mousepad kullanınca düzeldi. Bende de aynı sorun vardı. Bu arada düz siyah bulamazsanız mousepad'inizin arkasını çevirip masaya sabitleyin. Birkaç zaman öyle kullanmıştım. Bir de almadan önce mousepad'inizi yıkayıp temizleyin. Nasıl yapılacağını öğrenmek için şu videoya bakın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3-Farklı USB girişlerine takıp öyle deneyiniz.

4-Mouse ayarları:

Beyler şu aşamaları uygulayın;
Aygıt yöneticisi
Evrensel seri veri yolu denetliyecileri
USB kök hub, sağ tık özellikler
Güç yönetimi
Güç kazancı sağlamak için, "Bilgisayar bu aygıtı kapatsın." bu seçenek sizde tikli olacaktır. Tiki kaldırınız, bunu tüm USB kök hublara yapınız.

5- Mouse sürücüsünü güncelleyiniz.

6- Kablolu mouse kullanın.

7-Masanızdaki elektronik aletleri kaldırınız.

7. madde kablosuz mouse kullananlar içindir. Masanızdaki elektronik aletleri kaldırın, çünkü bunlar optik mouse'nizin USB'sini etkiliyebilir.(Örnek: Saat, telefon, kulaklık, şarz aleti vb...)

8- Format:
Malesef herşey silincek fakat bir format atın. Belki düzelir, önemli dosyalarınızı yedekleyiniz.

9- Son çözüm:

Bu maddelerinin hepsini uyguladınız ve bir çözüm alamadınız mı? Malesef, PC'nizi servise verin ya da bilgisayarcıya :(

Yeni çözüm:
- Starta basın, run kısmına "regedit" yazın, registry editörü açılacak

- HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\USB kısmına gidin, klasörü bulduysanız diğer maddeye geçin. Eğer services içinde direk "USB" olan bir klasör yoksa (çünkü bir sürü "usbxx" şeklinde klasör var ama size adı sadece USB olan klasör lazım) yeni yaratın ve adını "USB" yapın.

-Klasöre girin "DisableSelectiveSuspend" diye bir anahtar arıyoruz. Varsa çift tıklayın 0 olan değeri 1 yapın. Eğer bu anahtar yoksa klasör içinde boş bir yere tıklayın "Edit" menüsünde "new" seçeneğini seçin ve "DWORD" seçeneğine basıp yeni anahtar yaratın adını "DisableSelectiveSuspend", çift tıklayın ve 0 olan değeri 1 yapın.

Bilgisayarı baştan başlatmanıza gerek yok, başka bir USB'ye memory falan takınca mause gidip geliyorsa o sorunda çözülüyor bununla.

Aklıma geldikçe çözüm ekleyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı