Formattan Sonra Virüsler Silinir mi?

• Konuyu başlatan Zel
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 34.924

Zel

Hectopat
Yer
/POC/
Arkadaşlar, ben kısa süre önce yeniden virüs olduğu için formatladım. Sizce virüsler gitmiş midir? Şimdi tarattım, Eset'le tehdit bulamadı?

Farklı türde virüsler vardır. Kimisi diskin kullanıcının kullanımına açık olan bölümüne sızar, bunları format atarak temizleyebilirsiniz. Fakat bazı virüs türleri diskin kendine ayırdığı, kullanıcıya açık olmayan bölümüne sızar, bunları format ile temizleyemezsiniz. Hatta son dönemde işlemcilerin ön belleğine sızan virüsler gündeme geldi.

Farklı türde virüsler vardır. Kimisi diskin kullanıcının kullanımına açık olan bölümüne sızar, bunları format atarak temizleyebilirsiniz. Fakat bazı virüs türleri diskin kendine ayırdığı, kullanıcıya açık olmayan bölümüne sızar, bunları format ile temizleyemezsiniz. Hatta son dönemde işlemcilerin ön belleğine sızan virüsler gündeme geldi.
Ya hocam insanın içine kurt düşüyorsun, eset ile tarattim öbürleriylede 0 virüs tüm diski taratım.

Format atarken diskin önbelleğinede format atmıyor muyuz? Diskin tüm bölümlerini silip diski yeniden oluşturuyorum. Bu durumda önbellekte temizlenmiş olmuyor mu? Bilmediğim için soruyorum aydınlatırsanız sevinirim.

Yakın bir zamanda çıkan bios virüslerine de değinmeden geçmemek lazım. Bios virüsü bulaşan bir bilgisayarda istediğiniz kadar format atın hatta hard diski değiştirin yine de yeterli olmayacaktır. :)

Yakın bir zamanda çıkan bios virüslerine de değinmeden geçmemek lazım. Bios virüsü bulaşan bir bilgisayarda istediğiniz kadar format atın hatta hard diski değiştirin yine de yeterli olmayacaktır. :)

Konu sahibini kalpten götüreceksiniz siz :D :D :D
Eset haricinde başka bir virüs programı ile daha taratın. Sorun yoksa sorun yok demektir :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı