Forspoken, FSR 3 ve Frame Generation On vs Off

Bir de bu AFMF 2024 1. çeyreğinde çıkmayacak mıydı? Adamlar bu kadar erken neden beta olarak sundular? Demek ki insanları ya susturmak için ya da daha da heyecanlandırmak için çok çok erken ön izleme sundular.
7000 serisi satmıyor. Tepe kartları bile doğru düzgün satmıyor. Bir şey yapmak zorundaydılar.

Evet o kısıma bende şaşırdım :) 2K olarak yüklemek istiyorum ama fotoğrafların genel boyutu 8-9 MB arası değiştiği için yükleyemiyorum :/

Forumun resim yükleme sistemi çok sorunlu maalesef ve yüklenmiyor büyük resimler. Son zamanlarda bad gateway diye hata vermeye de başladı. Konusunu açtım ama tuhaf bir şekilde onaylamadılar.

7000 serisi satmıyor. Tepe kartları bile doğru düzgün satmıyor. Bir şey yapmak zorundaydılar.

Bunu öne çıkarıp, beklenti fazla şimdi sırf bu yüzden kaç kişi RX 7000 serisi aldı Allah bilir. Global'de
Mecbur Olsalar'da olmamış oğlana don biçmek yanlış. 4-5 ay erken sundular.
Eğer 2024 Q1'de çıkacaksa 4-5 ay içinde daha çok şey yaparlar.

Forumun resim yükleme sistemi çok sorunlu maalesef ve yüklenmiyor büyük resimler. Son zamanlarda bad gateway diye hata vermeye de başladı. Konusunu açtım ama tuhaf bir şekilde onaylamadılar.

O sorun Hosting kaynaklı sanırsam, düzeliyor.

Evet hocam biraz sorunlu sanırım. 3-4 resim ekleyeceğim diye 40 takla attım bir sürü hata falan verdi ama en sonunda tekrar tekrar deneye deneye halledebildim. Ama bu sefer de 2K resimleri kendi kendine 1080P'ye downscale yapmış oldu.

Evet hocam biraz sorunlu sanırım. 3-4 resim ekleyeceğim diye 40 takla attım bir sürü hata falan verdi ama en sonunda tekrar tekrar deneye deneye halledebildim. Ama bu sefer de 2K resimleri kendi kendine 1080P'ye downscale yapmış oldu.

Yapsın hocam yapacak bir şey yok.
Ya başka siteye koyup link bırakacaksınız ya da böyle.

Yapsın hocam yapacak bir şey yok.
Ya başka siteye koyup link bırakacaksınız ya da böyle.

Olduğu kadar artık, merak edenler için çorbada tuzumuz olsun.

Bu arada grafiksel anlamda Balanced altına almadıkça pek bir bozulma yok fakat oyunun optimizasyonu gerçekten rezalet. Steam yorumlarında da oyunun kendisi için laglı,hantal ifadelerini kullanmışlar. FG açıkken 110 FPS dahi alsam çok fena drop giriyor ve çoğu zaman 60 altı alıyormuşum gibi hissettiriyor. Bu AMD'nin sorunundan kaynaklı mı yoksa oyunun kendi sıkıntısı mı çözemedim. Sanırım Cyberpunk'a gelmeden olmuş mu olmamış mı tam olarak anlayamayacağız. Grafiksel anlamdaki başarısını beğendim ama FSR 2'ye göre çok daha iyi gözüküyor.

Son düzenleme:
AMD, NVIDIA Kartlara'da vererek şov yapmış olabilirler. Bakın, sizin NVIDIA size bunu bile vermiyor. Nasıl yaptık ama, demeleri için büyük olasılık bence. Belki AMD sinsilik yaptı kim bilebilir.

AMD ile NVIDIA kapalı kapılar ardında gayet danışıklı şirketlerdir. AMD hiçbir şekilde NVIDIA'ya yetişemiyor. Bu yüzden gidip NVIDIA'a diyor ki.

"Beni çok geride bırakma birbirimize yakınlaşalım ama ben aynı performansı veren ekran kartlarını daha ucuza satayım fakat senin ekran kartların bazı yönlerden daha üstün olsun bunun karşılığında sana para vereyim her ikimizde pazardan payımızı alalım".

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD ile NVIDIA kapalı kapılar ardında gayet danışıklı şirketlerdir. AMD hiçbir şekilde NVIDIA'ya yetişemiyor. Bu yüzden gidip NVIDIA'a diyor ki.

"Beni çok geride bırakma birbirimize yakınlaşalım ama ben aynı performansı veren ekran kartlarını daha ucuza satayım fakat senin ekran kartların bazı yönlerden daha üstün olsun bunun karşılığında sana para vereyim her ikimizde pazardan payımızı alalım".

Aşağıdaki komplo teorisi gibi gelse de bana, sana katılıyorum. Kapitalizm'de tekellik vardır. Büyük şirketler yarışmaz, pazarları bölüşürler.

@kino @662040 hocam deneyimlerimi size kısaca anlatayım. Oyunlara getirilen fg gerçekten muazzamdı. Anti lag+ sayesinde DLSS 3.0 %1 Low FPS değerine kadar çıktı. Zaten bunu sizde biliyorsunuz ki yapay kareler gecikmeli gelir ve bunun gecikmesini azaltan teknolojiler devreye girer. Ancak fmf tamamen sahte karelerden oluşan boş bir özellik. AMD boşuna koymuş oraya. Ben path tracing açık 60 FPS alıyorum ancak fmf kapalı daha akıcı. Zaten kareler o kadar sahte ki Afterburner bile görmüyor siz tahmin edin. Ancak AMD oyunlara gelecek fg yi muazzam yapmış benim açımdan. Görüntüde de benim göz açımdan sorun yoktu. Fmf de beta olduğu için mi böyle ben hiçbir şey anlamadım. Ya da ben CP2077 desteklenmeyen oyun olduğu için böyle hissettim

Son düzenleme:
@kino @662040 hocam deneyimlerimi size kısaca anlatayım. Oyunlara getirilen fg gerçekten muazzamdı. Anti lag+ sayesinde DLSS 3.0 %1 Low FPS değerine kadar çıktı. Zaten bunu sizde biliyorsunuz ki yapay kareler gecikmeli gelir ve bunun gecikmesini azaltan teknolojiler devreye girer. Ancak fmf tamamen sahte karelerden oluşan boş bir özellik. AMD boşuna koymuş oraya. Ben path tracing açık 60 FPS alıyorum ancak fmf kapalı daha akıcı. Zaten kareler o kadar sahte ki Afterburner bile görmüyor siz tahmin edin. Ancak AMD oyunlara gelecek fg yi muazzam yapmış benim açımdan.

NVIDIA kartlarda görüntü oluşturma süresi 40mslerde geziyor fg yüzüne reflexde açılmıyor mecbur kapatıp DLSS açiyorsun bu sefer yarı yarıya düşüş oluyor sürede ama FPS düşüyor.
Benim deneyimim böyle 3050 de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı