Fortnite aşırı fazla Microstutter sorunu

• Konuyu başlatan Fyria
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 675

Fyria

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Oyunu en son birkaç ay önce oynamıştım. RX 560'lı bir sistemim var, yine o sistemdi.(RX 560, i3 4170, 8GB RAM).
Orta-Yüksek ayarlarda ve 768p'de 60'dan hiç düşmeden oynanırken şu an microstutterden ölüyor oyun resmen. Ekran kartı aşırı dalgalı çalışıyor, bir %1-%45-%1-%6-%92-%100-%60 gibi dalgalar halinde. V-SYNC kapalı fakat yinede aynı şeyi yapıyor.

Ayrıca işlemcinin olmadığı kadar yükseklerde çalıştığını fark ettim, normalde aynı oyunda çok iyi hatırladığım kadarıyla %45-%70 civarlarında gezerken şu an %95'den aşağı inmiyor, RAM kullanımında da bir sıkıntı yok.

Sistemi nasıl bir testten geçirebilirim ?

Ek: Farkettim ki işlemcim her zaman %100'e dayanıptırıyor, bildiğim kadarıyla i3 4170'in RX 560'ı besleyememesi gibi bir durum söz konusu değil. Ayrıca Fortnite'de nasıl olurda %100 olur ? Arkada kullanan birşeyde yok, ayrıca işlemcinin tam performans çalışırken 55W yerine 20W çektiğini farkettim.
- Ekran kartı da aşırı dalgalı çalışıyor.

CS:GO'da da test etmeyi deneyeceğim.

Ek 2: Olanlar format sonrası oldu, driverler doğru kurulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarları yükselt.
Çözüm değil, dediğinin de alakasız olduğunu düşünüyorum. Donanımda herhangi bir yükseltme yapmadım.

Gördüğünüz her işlemcinin %100'e dayanması konusunu "Darboğaz" olarak nitelendirmeyi bırakın.

Ayrıca ayarları yükseltsem işlemci kullanımı düşse de bu sefer FPS düşük olacak. Zaten en sınırdayım. RX 560 ile en yüksek ayarlarda oynamamı beklemiyorsunuz umarım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı