Fortnite Düşük Ekran Kartı Kullanımı

Poyrazpolatt

Centipat
Fortnite oynarken chunklar geç yükleniyor ve ekran kartı kullanımı %40. Ortalama işlemci kullanımı ise %100. Her 2 saniyede bir drop giriyor. Yeni yüklediğimden mi bilmiyorum ama yardımcı olur musunuz?

Sistem:
  • GTX 1650
  • i5-6400
  • 12 GB RAM

Allah Allah ya. 144 FPS alırken 80'e düşüyor oyun diyorsun. Buradaki arkadaşımız ben eminim 60Hz monitör ile oynuyor bu oyunu. Anlık takılmalar yaşayabilmesi için FPS 10 veya 20 gibi sayılara düşmesi lazım. Ben videoda böyle bir duruma rast gelmedim. Düştü dediğin FPS değeri 80. Arkadaş GTX1650 kullanıyor. Bu oyun için bu işlemci arkadaşı tatmin edecek performansı kesinlikle sağlar. Israrcı olma sende.
Kendi dediğiniz gibi anlık takılmalar yaşayabilmesi için 10 20 fpslere düşmesi lazım demişsiniz. Ki arkadaşımızın sorunuda öyle, ya darboğaz yaşanıyor ya da arkada çalışan bir virüs var başka açıklaması yok.

Kendi dediğiniz gibi anlık takılmalar yaşayabilmesi için 10 20 fpslere düşmesi lazım demişsiniz. Ki arkadaşımızın sorunuda öyle, ya darboğaz yaşanıyor ya da arkada çalışan bir virüs var başka açıklaması yok.
Yani işlemci aynı işlemci. Düşecek olursa GTX1070 kullanılırken de 10FPS'e düşer GTX 1650 kullanırken de. Orada fazlasıyla akıcı bir deneyim sunuyorsa burada yine akıcı bir deneyim sunması gerekiyor. Sıcaklık olabilir sorun.
sürekli takılma oluyor hdd hızına nerden bakabilirim
Dostum sıcaklık değerlerin nedir söyler misin? Oyun esnasında OSD açıkken sıcaklık göstergesini aç. İşlemcin fazla ısınıyorsa kendini korumak için performansını düşürür kendi kendine.

Zaten konuda da belirtmişsiniz. Ekran kartı kullanımım %40, CPU kullanımım %100 bu bariz darboğaz, FPS sabit oynamayı deneyin CPU kullanımını düşürürsünüz. O da olmazsa işlemci değişimi şart
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kusura bakma raporladım yanlış bilgilendiriyorsun. Hala işlemci değişimi diyorsun.

Yani işlemci aynı işlemci. Düşecek olursa GTX1070 kullanılırken de 10FPS'e düşer GTX 1650 kullanırken de. Orada fazlasıyla akıcı bir deneyim sunuyorsa burada yine akıcı bir deneyim sunması gerekiyor. Sıcaklık olabilir sorun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
attığım videodaki arkadaşın sistemi i5-6400 ve GTX 1070, 9:20'den sonrasını izlemeye başlayın. Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Dostum sıcaklık değerlerin nedir söyler misin? Oyun esnasında OSD açıkken sıcaklık göstergesini aç. İşlemcin fazla ısınıyorsa kendini korumak için performansını düşürür kendi kendine.
70 75 derece arası oluyor sıcaklık

şöyle bir video da var. 4. Nesil i5 işlemci kullanıyor adam. Düşmüyor FPS. Yani özetle problem oyundan kaynaklanıyor olmalı. Elle tutulur mantıklı bir tarafı yok. Kendim oynamadığım için bir şey söyleyemiyorum. Battlefield1 veya Battlefield V oynuyor musun kardeşim? Oynuyorsan problem yaşıyor musun?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı