Forum sitesi nasıl oluşturulur?

PatatoTomato

Hectopat
Daha fazla  
Hocam selamlar. Okulumuzda hem sosyal sorumluluk projesi olması adına hem uzun zamandır heves ettiğim şeyin gerçekleşmesine hem de okulda böyle bir kitle oluşturmak adına okulumuz için bir forum sitesi yapmak istiyorum. Hocalarım ile konuştum destek verecekler bana ihtiyaç duyduğum zaman (site oluşumunda veya arayüzünde değil geri kalan izin falan gibi manevi konularda). Ancak yapacağım bu sitenin JS PHP CSS gibi diller yardımıyla değil de geçmişte yaptığım WordPress blog sayfası gibi bir kurulumu olmasını istiyorum. İnternette araştırırken rastladım birkaç bir şeye. Phpbuddy, MyBB, XenForo gibi sistemlerle karşılaştım tam olarak ne olduklarını bilmiyorum ama. Bu yönde yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca domain ve hosting sağlayıcımı Google domains üzerinden alacağım, fiyatları daha uygun geldi.

Bir eksiğini görmedim. Ayrıca Discourse, XenForo'dan daha çok kullanılıyor.
İnsanları yanlış bilgilendirmeyin. Ayrıca Discourse'un server gereksinimleri bile başlı başına bir dert. Resmi forumlarındaki kullanıcı sayısı "47632 kullanıcı". XenForo'da bu 179.000...

Ama bi discourse'da deneyebilirsiniz size kalmış.

Türkçe kaynak için çeviri kullanabilir, buraya konu açabilirsiniz.
Yine de tercih sizin. XenForo'yu korsan kullanmayacaksanız 195 doları gözden çıkarmanız gerektiğini de unutmayın :)
Ayrıca Instagram'daki okul itiraf sayfaları bile düzgün bir kitleye sahip olamıyorken masraflı bir forum sitesi oluşturmanız pek de mantıklı değil.

Türkçe kaynak için çeviri kullanabilir, buraya konu açabilirsiniz.
Yine de tercih sizin. XenForo'yu korsan kullanmayacaksanız 195 doları gözden çıkarmanız gerektiğini de unutmayın :)
Ayrıca Instagram'daki okul itiraf sayfaları bile düzgün bir kitleye sahip olamıyorken masraflı bir forum sitesi oluşturmanız pek de mantıklı değil.

Hocam gelişigüzel bir forum olmayacak incisözlük gibi. Zaten proje hocamızın da haberi ile yapıyorum. İşler ciddiye binince birlikte gidip müdüre bilgi verecek ve izin alacağız. Ayrıca adminler olacak ve nöbetleşe sitede moderatörlük işlerini yapacaklar. Sadece öğrenciler değil hedef kitle. Hocalar, belki idareciler de sitenin üyesi olacak. Maddi kısım ise okulun destek vereceğini sanmıyorum ve ben de karşılayamam 195 doları. Lisanssız kullanmayı düşünüyorum şu an fakat dosyaları bulamadım. Ve enxf i de tam anlayamadım, bir sürü sürüm var ve sürekli güncelleme alıyor. Her gelen güncellemede tekrar mı sil-kur yapacağım? Maddi gelir kısmında ise dediğim gibi giderlerimi çıkardıktan sonra bağış yapmayı düşünüyorum. Şu an tek sorun XenForo nulled bulmak. Onu hallettim mi sıkıntı kalmayacak ve başlayacağım.

10 yıllık forum tecrübesine sahibim. Her scriptte bir tema/eklenti geliştirmişimdir.
MyBB ücretsiz fakat eskidir. 2017'den beri sadece açıkları kapatıp güvenlik güncellemesi yapıyorlar.
XenForo günümüzde en gelişmiş forum sistemi. Fakat lisanslı kullanacaksanız acayip pahalı. Kâr amacı gütmeyecekseniz ENXF gibi güvenilir nulled sitelerden lisanssız kurup kullanabilirsiniz. Bir şey olmaz merak etmeyin.

PHPBuddy, PHPKF, phpBB, SMF bunlar hep eskide kaldı. Şu anda güncel olarak Flarum veya XenForo. VBulletin'i 4.4.X serisinden beri kullanmıyorum o yüzden bir şey söylemek zor.

Hocam XenForo sürüm olarak hangisini önerirsiniz

Son düzenleme:
Hocam XenForo sürüm olarak hangisini önerirsiniz
4 gün önce falan 2.2.16 yayınlandı fakat güvenlik açığı var. Onu kapatmak için de manuel güncelleme yapıyorsunuz. XenForo konusunda tecrübe kazanana kadar 2.2.15'te kalın sonrasında manuel güncelleme yaparsanız. Belki o süreçte 2.2.17 veya 2.3 falan bile yayınlanır.
O yüzden uğraşmamanız adına 2.2.15 kurun. Hiçbir farkları yok.

4 gün önce falan 2.2.16 yayınlandı fakat güvenlik açığı var. Onu kapatmak için de manuel güncelleme yapıyorsunuz. XenForo konusunda tecrübe kazanana kadar 2.2.15'te kalın sonrasında manuel güncelleme yaparsanız. Belki o süreçte 2.2.17 veya 2.3 falan bile yayınlanır.

Tamamdır hocam teşekkür ederim. Bazı dosyaları "patch" olarak kategorilendirmiş. Onlar yama mı yoksa ana sürüm mü?

2.2.15'e giriyorum internetten girip ama 2.2.16 sayfası açılıyor. Eski sürümleri bulamadım hocam link olarak yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Bazı dosyaları "patch" olarak kategorilendirmiş. Onlar yama mı yoksa ana sürüm mü?

2.2.15'e giriyorum internetten girip ama 2.2.16 sayfası açılıyor. Eski sürümleri bulamadım hocam link olarak yardımcı olur musunuz?

Yine ana sürüm onlar da. Siz 2.2.16 kurulumunu yapıp mesajımı beğenin ben size bir link atayım oradan Patch'ı yapın. 2.2.15 dosyalarını sildiğim için bende de yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı