Forum Üzerinden Hakaret

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

canererten96

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Forumda birisi size hakaret etse mahkemeye başvurur musunuz, başvurmaz mısınız? Neden?

Hakaret olaylarında, forum içinde gerekli cezai işlemlerle biz ilgileniyoruz. Ağır hakaretlerde o kişinin bir daha burada barınamadığını söyleyebilirim.

Kişinin mahkemeye başvurup, başvurmayacağı ona kalmış bir durum. Üstüne düşülürse ciddi cezaları da mevcut. Tavsiyem de gereksiz kişilerle o değerli zamanınızı harcamamanızdır.

Açıkçası internet ortamındaki bir insanı şikayet etmeyi komik buluyorum. Bu tür insanlar Technopat gibi forumda zaten bulunamıyor bu açık ve net. Uğraşmaya değmez o güzel canınızı yormayın. Yani bir insan klavyeden size etmediği küfürü, hakareti bırakmasa ne olacak ki? :) Kendisi çıldırmış bir vaziyette en geç 1-2 saat sonra buradan sonsuza dek uzaklaşacak inşAllah.

Öte yandan bazen bu tip kişilerin cidden hakettiklerini almaları gerekiyor ama yaşadığımız yerde bu pek de kolay olmayabilir. İkinci paragraftaki konumu uzatmayı düşünmüyorum malum sebeplerden dolayı. :)

Böyle bir durum olduğunda ilk rapor edersin. Eğer rapor karşılığını bulmuşsa gereği yapılır işlem yapmaya gereksiz görülüp bu sonuçtan rahatsız olduysan da sen çıkarsın bir daha girmezsin. Sanal ortamda ismin, cismin belirsiz her hakaret mahkemeye taşınsa davaya bakmazlar bile.

Rahmetli Kemal Sunal'ın Davacı filmi geldi aklıma.

220px-Davacıfilm.jpg

Köyde birbirleriyle yok yere kavga edip davalık olan iki komşunun öyküsü anlatılıyor. 7 yıl boyunca çoluk çocuk mahkemelere taşınmak zorunda kalan iki aile, hem maddi hem de manevi yönden perişan bir hale gelir. Film ağır işleyen adalet sisteminden korkarak insanların mahkemeye gitmeden önce iki kere düşünmek zorunda kaldığını vurguluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klavye başında kimler oturuyor bilmiyor muyuz:) Boşver kendini bilmezin tekidir. Hakaret etmeye çalışınca zaten kalitesini gösteriyordur. Düşme o seviyeye. Rapor etme kısmına gelirsek o zaten tuhaf bir olay. Rapor ediyorsun seni de cezalandırıyorlar burada:) İş abartı bir hakarete veya küfüre gelmeye başladıysa gerekli şekilde uyarırsın o arkadaşı. Zamanında benim de başıma geldi burada. O klavye başındaki civanmert arkadaşı nazikçe uyardım(!). Bir daha yapmadı:)

Şahsen pek dikkate almam. Zaten bu forumda böyle kişiler bulunmuyor genelde.

Foruma rapusku yazdığınızda böyle birine ya rastlamayacaksınız ya da bir ziyaretçi göreceksiniz. Bu şahıs eski bir konuda yorumlar atarken bana ağır hakaretler etmişti. Çok geçmeden sınır dışı edildi. İsim vermekte umarım bir beis yoktur. Varsa Jira veya bir başka moderatör yorumumu düzenleyebilir.

Ben dijital ortamdaki hakaretler için hukuki bir süreç başlatmayı pek akıllıca bulmuyorum. Yani bunu bizzat yapma fikrinden söz ediyorum.

Gerekli işlemleri örneğin bu forumda zaten yürürlüğe sokuyorlar, burada da söylendiği gibi.

Fakat yine de belirteyim.

Bu her zaman seri bir şekilde gerçekleşmiyor.

Biraz bekleyebiliyorsunuz.

Merhaba,
Mahkemeye gidenleri görüp edindiğim bilgilere göre davacı olmanın hiç bir avantajı olmadığını gördüm. Davacı siz oluyorsunuz fakat bir sürü masraf ve zaman israfı sizi bekliyor. Üstüne mahkemeden lehinize bir karar çıkmadığı takdirde yaşayacağınız durumu düşünün. Hakaret eden kişileri site denetçilerine veya sisteme şikayet edin geçin. Gerçekten uğraşmaya değmez. Herkes böyle yaparsa zamanla bu tür klavye erkeklerinin sayısının giderek azaldığını görürüz. Onlara cevap verirsek onları hedeflerine ulaştırmış oluruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı