Forum yapısında mevcut olan aksaklıklar

Hocam konunun haricinde bir şey sormak istiyorum:
Hangi Linux sürümünü ve masaüstü dağıtıcısını kullanıyorsunuz?
Elimde Bay-Trail Intel işlemcili 2 GB RAM li eski bir netbook var. Xfce olarak, Linux Mint ve Xubuntu denedim, olmadı. Şu anda Ubuntu Mate kullanıyorum en rahatı bu gözüküyor.

Az ama öz bir kitle 10 yıldır devam eden stratejimiz ve hey, işe yarıyor!
Umarım ki yarasın zaten. Ben bu forumun farklı olduğunun farkındayım. Lakin zaman zaman insanların yanlış anlamalarına vesile durumlar olmaktadır ve niyetim gözlemlediklerim dahilinde bilgilendirmeden başka bir şey değildir. Forumda olmaktan ve yardımlaşmaktan, bilgilenmekten, imkanım dahilinde yardım etmekten keyif alıyorum. Teşekkürler.

1. Evet. Bunu kurallarda belirttik: Technopat Sosyal'de kullanıcılar tarafından yazılan mesajlar yönetim ekibi tarafından silinebilir, kurallara aykırı bölümler dışında anlam bütünlüğü bozulmayacak şekilde değiştirilebilir ve taşınabilir. Kullanıcıların belirli konulara cevap yazması engellenebilir.
  2. Kurallar sayfamızda uyarı süreleri için bir tablo var ama insan faktörünü tamamen ortadan kaldırmak için yapay zeka gerekli. Geliştirirseniz, kullanırız.
  3. Bu her yerde böyle. Burada ise en azından teknik bilgiye sahip insan sayısı daha fazla. Başarımızın bir nedeni de aslında bu.

Siz bu analizi burada geçirdiğiniz üç aylık sürede çıkardınız. Ben ise 10. yılıma gireceğim Ağustos ayında. Ben bildim bileli kurallar değişmedi ve büyümeye devam ediyoruz. Yaptığımız işi yapmaya devam ettiğimiz sürece de büyümeye devam edeceğiz.

Kurallara uymayanlara uyarılarını verip kullanıcı kitlemizi damıtmaya devam etmek. Burada herkes hayatta kalamaz. Herkese hizmet vermek gibi bir niyetimiz de yok. Az ama öz bir kitle 10 yıldır devam eden stratejimiz ve hey, işe yarıyor!
Hocam örnek olarak bir anketi daha bırakıyorum: İkinci el ilanlarında yorum serbest olmalı mı? - Technopat Sosyal
Bu anketi göstermemin sebebi, üstün bir çoğunluğa rağmen üst bir yönetime danışılmaması. Kabul görmesini istiyorum, ayrı bir konu ama isteğim, en azından böyle anket sonuçlarında yönetime sorulması.
Alttaki ankette, üstteki mesajımdaki bahsettiğim "Tarih" bölümünün açılması ile ilgilidir:
Üstteki "İkinci El" ilanlarına ilişkin ankette, "Kısmen" ve "Evet" seçenekleri isteğin çoğunluğunu gösteriyor.
Teşekkürler. Başarılar dilerim sizlere.

Burada bulunan herkes elinden geldiğince insanlara, yeni arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Gün içerisinde forumdaki kategorilerin hepsine göz atmaya çalışıyorum ve elimden geldiği kadar herkese yardımcı olmaya gayret gösteriyorum. Hakim olmadığım konuları yabancı kaynaklardan ulaşmaya çalışıyorum hem kendime destek oluyorum, öğreniyorum hem de arkadaşlarımın sorunlarını çözmeye çalışıyorum. Önemli olan bu platforma gelip sorunu olan misafirlerimize "vay be sorunumuzu çözdüler, ne kadar güzel bir platform!" Ortamını yaratıp, onları memnun bir şekilde göndermektir. Hizmet sektörünün temel kuralı budur. Şuraya da değinmek istiyorum, birçok platform gördüm lakin burası kadar temiz Türkçe kullanımına önem veren ve forum düzenini oturtan başka bir yer görmedim.

Ben de eski bir forum üyesi olarak ve eski bir roleplay oyuncusu olarak böyle güzel Türkçe kullanımı olan bir platforma hayır diyemem. Öncelik herkes işini severek yapacak!

İyi sosyaller.

Artık bu tarz konularda temsili durumum.

giphy.gif

Moderatör ya da yöneticilerin düzenlediği mesajların, sadece düzeltilen kısmının neden düzeltildiğini ve doğrusunu görebileceğimiz bir sistem olsa iyi olurdu. Bu sayede yeni üyeler daha kolay forum kurallarına adapte olabilirler. Zaten forum kurallarıyla ilgili uzun mesaj içeriği olan bir konu var, sorun da bu zaten. Uzun geldiği için çoğu kişi okumuyor. Şahsen ben okumadım, mesajlarımın öznelliğini kaybetmesini istemiyorum. Ayrıca ben doğru yazdım, moderatör beni cezalandırmak için mesajımın içeriğini yazım yanlışıyla değiştirdi vb. şüphesi olanlar için de iyi olabilir. Sadece konu onaylamak, kendi bölümüne çeki düzen vermek ve ceza vermek bana kalırsa moderatör olmak için yeterli değil.

Sosyal için bir ekleme yapılmasını istediğimizde, konu dışına anket açıyorlar, açıyoruz. Ankette, isteğimiz çok yüksek bir oy almasına karşın, bir moderatör (İsim veriyorum maalesef, Mikail Fidan) gelip, "Bunu şimdi düşünmüyoruz." diyor. Acaba yönetime soruldu mu ki, böyle bir cevap geldi?

Mikail Fidan bizim gibi moderatör değil yöneticidir :). Yani onun söyledikleri bağlayıcıdır. Biz sizden gelen talepleri yönetime iletiyoruz, yani Mikail'e. Teknik aksaklıklar olduğu zaman Mikail'e ulaşamazsak o zaman diğer yönetim ekibindeki kişilere ulaşıyoruz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı