Kuralların yeterince açık olmaması.
Çok basit hatalar yapan moderatörler.
Uzun zaman önce açılmış bir konuyu boş yere hortlatanlar. Bunu raporlayınca da "gereksiz" olmadığı için bir şey yapılmaması.
Kurallara uymamasına rağmen onaylanan konular. Sosyal'e yüklenmemiş görsel, sistem belirtilmemiş konu, içeriği özetlemeyi geçtim; alakası bile olmayan başlıklar...
Taptaze bir örnek. Kullanıcıya bildirim olarak sistemini belirtmesi gerektiği ve ardından tekrar konu açması gerektiği söylense olmuyor çünkü.
Ceza alınca konu açanlar. Aşağıda "Bize Ulaşın" yazıyor. Süs olsun diye değil.
Olumlu ya da olumsuz dönüş yapılacaktır denmesine rağmen dönüş yapmayan moderatör başvurularına bakan kişi.
Şunu da araya sıkıştırayım. Okuyan birisi görür belki. Takip et veya takip etmeyi bırak butonlarına hızlıca iki kere tıklayınca iki pencere açılıyor. Çarpı tuşuna basıp deneyimleyebilirsiniz.
Bir konunun nispeten basit bir cevabı varsa ve bu cevabı birisi verdiyse verilen mesajı beğenip desteklemek yerine neredeyse tamamen aynısını tekrar yazanlar.
En ..... nedir? gibi konularda anket açmanın daha uygun olduğu durumlarda anket açmayanlar. Sizi kastetmiyorum, çok daha basit cevabı olan konular oluyor.
Şu kadar internetim var şunu ne kadar sürede indirim? şeklinde konular. Bunun hesaplamasını anlatan sabitlenmiş bir konu konulsa olmuyor.
Okul dönem sonlarında gelip takdir, teşekkür alır mıyım? Devamsızlıktan sınıfta kalır mıyım? başlıklı konular. Sabitlenmesini söylediğim, gayet güzel şekilde anlattığım bir konu açtım. Gereksiz görüldü. Sabitlenmedi.
Önceden üyelik silindiğinde kullanıcının adı yazıyordu. Şimdi silinen üye yazıyor, adsız 1 yazıyor.
5 mesajı olan kullanıcının profiline girdiğimde 2 konu açmış olması. Bu konular arasında 24 saat civarı süre olması ve birebir aynı olmaları. Bunu en az 5 kere yaşamış olmamı söylemek bile istemiyorum. Artık üşenip raporlamıyorum gördüğüm hataları.
Sürücülerimi nereden indirmeliyim? diye konu açan kişinin sistem belirtmemesi. Bunu fırsat bilen akıllının da sürücü bulma programı önermesi.
Her şeyde X fiyata alınabilecek en iyi şeyin alınması şartı olduğunu düşünenler. Adam zengindir. Tuvalette para üretiyordur. iPhone alınca suçlu oluyor. Ben daha güzel göründüğünü düşündüğüm için performansı daha kötü bir telefon aldım diye linç edeceklerdi neredeyse.
Genelde programlama olmak üzere ödevlerini neredeyse hiç uğraşmadan direkt burada arayanlar. Buna da
taze örnek verelim hemen.