Forumda hesap satışı neden serbest?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Korsan ile aynı kefede değil çünkü orijinal oyun parası verilmiş bir kere. Orjinal olduktan sonra satan kişinin kime kaç paraya sattığına karışamazsınız sonuçta kişinin kendi rızası. Etik bulmuyorsanız almazsınız. Millete de üstü kapalı bir şekilde salak diyorsunuz. Sende pek akıllı sayılmazsın bana kalırsa.

Bir hesabı birden fazla kişiye satmak gerçekten saçma. Ama konu alan kişide bitiyor. Kendi rızasıyla alıyor sonuçta, karışamayız. Ve bunun korsanla da bir bağlantısı yok.
Olay tam olarak bu. Korsana yönelmek istemeyen ve oyunun orijinal fiyatlarını karşılayamayacak kişiler bu yönteme başvuruyor. Etikliği tartışılır tabii, kimseyi de yargılayamazsınız bu konuda.
Yasaklanacak olsa şu zamana kadar yasaklanırdı zaten. Konunun bir yere varacağını sanmıyorum.

Korsan ile aynı kefede değil çünkü orijinal oyun parası verilmiş bir kere. Orjinal olduktan sonra satan kişinin kime kaç paraya sattığına karışamazsınız. Etik bulmuyorsanız almazsınız. Millete de üstü kapalı bir şekilde salak diyorsunuz. Sende pek akıllı sayılmazsın bana kalırsa.
O zaman ben de oyunu satın alıp kırayım, sonra da milyonlarca kişiye dağıtayım. Parası verilmiş sonuçta.

Dostum lütfen konuda yazılan yazıyı düzgünce oku. Lütfen.
Okudum hocam bir noktada haklısınız ancak crack linki atan biri kendi oyunu kırıpda burada yayınlamıyor. Başka bir yerden alınan linki direkt buraya atıyor. Zararlı bir şey bulaşırsa Technopat mesuliyet kabul etmek istemeyebilir.
Siz bu arada burada istediğinizi diyebilirsiniz ama birşeyin değişeceğini sanmam. Bu konuları çok takmayın düzgünce kavga etmeden takılın zira durduk yere birbirinizin kalbini kırmak istemezsiniz.

O zaman ben de oyunu satın alıp kırayım, sonra da milyonlarca kişiye dağıtayım. Parası verilmiş sonuçta.
Yapabilirsin tutan yok. İlk müşterin ben olayım hatta. Korsan yükleyip virüs riskini göze alacağıma bu tür hesaplardan alıp kafam rahat oynarım. Ayrıca korsan oyunlar Cloud sistemlerinde oynanamıyor. Korsan ile bu tür hesapların bir farkı da bu.

Açıkçası korsan oyun oynamak ile bir miktar para verip hesap alıp oynamanın etik açıdan bana kalırsa bir farkı yok. Korsan yasak ise ki korsan yazılım kullanmayan biri olarak yasak olmasını mantıklı buluyorum, hesap satım olayları da yasaklanmalı.

Aslında bana kalırsa korsandan hiçbir farkı yok. Ha 2. el ile farkı ne? 2. el oyun satışıyla da pek farkı yok aslında, para yine yapımcıya gitmiyor. 2. elde satmasınlar mı diyeceğiz o zaman?

2. elde belirli bi' sürede elden ele dolaşırken, arkadaş kısa sürede dağıtımını yapıyor ve elindekinden olmuyor.

Ancak forumda yasak değilmiş sanırsam? Birbirinizle laf dalaşı yapınca bir şey değişeceğini sanmıyorum.

Her şey bakış açısı. Biri korsan diyebilir, biri korsanla alakası yok diyebilir, biri korsan değil ama etik de değil diyebilir.

Yahu anlamadığım şey bu satışlardan para kazanıp geçimini sürdüren insanların önüne engel olarak çıkmanız. Haram diyorsunuz ya bir de neyse. Konuyu terk ediyorum, filozof arkadaşa iyi aksamlar. 😙
O zaman korsan oyun yayınlayarak sitelerine reklam alan insanların da ekmekleriyle oynanıyor, forumda korsanın engellenmesiyle. Ne kadar saçma bir düşünce yapısına sahip olduğunuzun farkında değil misiniz? İyi akşamlar size de.

Korsan ile aynı kefede değil çünkü orijinal oyun parası verilmiş bir kere. Orijinal olduktan sonra satan kişinin kime kaç paraya sattığına karışamazsınız sonuçta kişinin kendi rızası.
Orijinal oyunun parası verilmiş fakat, 1 kişi vermiş. 100 kişiye hesabın satılması yasak zaten.
Yasak olmasını da geçersek, korsan oyunculuktan farkı kalmıyor. Çünkü verdiğin 3 TL Steam hesabının sahibine gidiyor, oyunun yapımcısı kuruş kazanmıyor. Korsan oyunlar emek hırsızlığı olduğundan dolayı sevilmiyor fakat bunun ne farkı var? Bu da yasak olan bir şey. Forumda neden serbest olduğunu soruyorum fakat bazı insanlar konuyu çok saçma yerlere çekmeye başladı. İnsanların bu işten para kazandığını falan anlatıyorlar. Bu kadar alçaltmayın lütfen kendinizi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı