Forumda "hocam" kelimesi neden kullanılıyor?

Herkes ve ben dahil birbirine hocam ifadesini kullanmakta. Neden acaba? Benim de forumda her zaman kullandığım bir hitap şekli bu sözü neden kullanıyoruz anlamadım. Belki sizden bir şeyler çıkabilir.

"Ya kanka ne takıyorsun?" mu daha iyi yoksa "Hocam takmayın bu kadar." mı daha iyi? Yeterince açıklamışımdır bence. Yani saygı ve bence daha hoş durduğundan deniliyor ama yine de iyi soru.
 
Saygıdan, sempatik olduğu için kullanıyorum. Eskiden ağzımdan "hocam" kelimesi çıkmazdı. Foruma katıldığımdan beri hocam diyorum.
 
Yıllardan beri olan bir hitap kelimesi. Yeri geliyor ben de kendimden büyük ve bilgin kişilere karşı burada "hocam" kelimesini kullanıyorum. Çok da kafaya takacak bir şey değil bana kalırsa. Son zamanlarda söylediğim bir kelime değil fakat sıklıkla işittiğim bir kelime bu :)
 
Saygıdan, sempatik olduğu için kullanıyorum. Eskiden ağzımdan "hocam" kelimesi çıkmazdı. Foruma katıldığımdan beri hocam diyorum.

Cidden he, normalde kullanmayacağım bir kelime fakat günlük hayatta bile bazen hocam diyorum. Ağzıma yapıştı kelime. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kullanmıyorum dostum kullanıyorum hatta foruma dostum kelimesinin yaygınlaşmasıda sanırım benden. :)
 
Eski yıllardan beri kullanıyorlar. "Üstadım", "saygıdeğer üyemiz", "bilgi seviyesi yüksek olanımız" gibi bir anlam içeriyor olabilir.
 
Kanka çok samimi ve çocukça geliyor bana. Tanımadığım birine hitap için gerçekten en ideali hocam gibi ne çok samimi ne de kasıntı gayet ortada bir hitap şekli.
 
Açıkçası nefret ediyorum rastgele söylenen hocam kelimesinden. Sadece gerçekten bir şeyler bildiğini düşündüğüm ve saygı duyduğum insanlara kullanıyorum. Ama birine hitap ederken hocam kullanmadan cümle kurmak çok zor oluyor, egolu sanıyorlar. Ortamı yumuşatıyor galiba bu kelime.
 

Geri
Yukarı