Forumda Ticaret Yapmak

Technopat.net kitlesinin çoğunluğu bilinçlidir. Bir şey almadan önce mutlaka sorar. Biz de doğru yolu gösteririz. Ama kerizler her yerde var. Onlara yapacak bir şeyimiz yok.

Kutusu açılmış. Fotoğrafları çekilmiş ürünü sıfır diye piyasanın üstünde bir fiyata alan adam da var. Ne yapacaksın? Bu da ticaretin doğal seleksiyonu o kerizlerin parasını tilkiler yiyecek ki, aç kalmasınlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 2 aydır gördüğüm bir durum. Bazı (uyanık) arkadaşlarımız; forumun bizlere sunmuş olduğu bir avantajı suistimal etmeye başlamadı mı sizce de? Asıl amacını bilemesem de, forum üzerinden ikinci el satışı yapmak; o üründen elimizde fazladan olan, ihtiyacı olan kişilere uygun fiyatlı vermek vs. gibi maksatla kurulmuştur. Fakat o uyanık arkadaşlar bu işi ticarete dökmüş, ürünleri ucuzdan bulup burada sıfır diye kar koyup satmakta.

Kardeşim, sıfır aldıktan sonra ben niye başkası adına kesilmiş faturalı ürünü alayım ki? Bir de aynı fiyata satıyorsun. Sen de haklısın sıfır ürünü ikinci el parasına ben de satmam.

Gençler, bahsettiğim konu yasal bir durum değil. Geçtiğimiz aylarda yeni bir kanun çıktı; internet üzerinden para kazanan kişilere vergi geleceği belirtildi. Direk platforma bir yaptırım uygulanır mı, yoksa sadece kişilere mi yaptırım uygulanır bilemem fakat bu yaptığınız şey uygun değil. Benden söylemesi...

Ülkemizde ticaret yapmanız için gereken bazı şeyler var:

-İlinizin ticaret odasına kayıtlı olmanız,
-Çalışma ruhsatına sahip olmanız,
-Vergi levhasına sahip olmanız.

Forum yetkililerinden ricam; sıfır ürün satışını yasaklamaları.

Arkadaşlar ben de ticaret ile uğraşıyorum. Gözlükçüyüm. Eğer bu durum gayet normal bir şeyse ben de ticaret yaparım. Ve bana hiçbir yaptırım uygulanamaz. Benim ruhsatım da var, ticaret odası kaydım da var, vergi levham da var.
2. el konusunda uygun fiyatlı vermek konusunda size katılmıyorum. İstediği fiyatı çekebilir. Ama bildiğim bir kişi var sıfır ürün satışı yapan. Hatta kendisi ile iletişime bile geçmiştim.
Bu kişiler genelde teknoloji mağazasında görev yapan ve o sayede uygun fiyattan alıp, piyasada değerinin biraz altına satanlardır. Ayrıca sattıkları tam olarak sıfır sayılmaz. Şöyle; ürünü alıyor, jelatini açmıyor fakat fatura tarihi eskidiği için aslında mantıken ikinci el olmuş oluyor. Fakat pratikte baktığında kutu kapalı, jelatin açılmamış. Eee ne oluyor? Sıfır diye tanıtılıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı