Forumda Windows 8 neden bu kadar çok tavsiye ediliyor?

Elimde bir adet oyun o da Windows 98 zamanında yazıldığı için uyumluluk falan hiç bir şekilde yemedi arkadaş, çalışmadı. Geri kalan tüm oyunları çalıştırdım. Hem de uyumluluk olmadan!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
W9 çıkınca da onu önereceksiniz diyen arkadaş. Ne bekliyordun ki? W8.1'den iyi olursa tabi ki de o önerilir. Konu bile gereksiz açılan bir konu bence. Adamlar kullanamıyor W8.1'i o kadar geri kafalılar yani ondan sonra beğenmiyorlar. Aradaki performans farkını görmüşler mi? W7 W8.1'den iyi bir işletim sistemidir diyen geri kafalılar PC kullanmayı bıraksınlar ya. Annem bile PC'den hiç anlamıyan kadın 2 günde alışta W8.1'e. Çekmecemde hiçbir şekilde güncelleme almayan Mafia'nın ilk oyunu var o bile sorunsuz açıldı. Ban yemiyeceği bilsen daha yazıcamda bir şeyler neyse.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 8.1 kullanıyorum kesinlikle öneririm. Korsan oyunları da çalıştırıyor, genelde gördüğüm yerlerde "W7 oyuncu sistemidir" yazıyor ya bunu yazanları öldüresim geliyor. :D Başlangıç ekranı karışık değil, ama ben kullanmıyorum, yani orada bir işim olmuyor. Ve Windows 8.1 çok daha hızlı açılıp kapanıyor, sırf bunun için bile kullanılır. Şimdi sen Titan Z'li bilgisayara Windows 7 kurarsan performans bekleme zaten. :D Windows 8.1 candır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu konuda bi'şey söylemek istiyorum Windows 8'deki mağaza ve uygulamaların ne kadar çok RAM kullandığını fark eden var mı. Bir kaç uygulama açıyorsunuz ve bilgisayar kasmaya başlıyor RAM kullanımlarını mağazada bir kaç uygulama açtıktan sonra yeniden değerlendirdiğinizde Windows 8 kasmaya başlıyor. Üstelik uygulamaları kapatmak ta zahmetli tut ekranın aşağsına sürükle yok ters dönünce tamamen kapanıyor. Farz edelim unuttunuz müzik uygulaması aşağı sürüklediniz kapandı diye ama çalışmaya devam ediyor.

RAM şişiyor Windows 8 şişiyor nerdeyse patlıcak diyebilirim. 4 GB'lık laptobumda 3.7 gördükten sonra bu ne ya deyip Win7'e geri döndüm. Ayrıca başlat menüsü ekliyorsunuz fakat Windows 7'deki gibi olmuyor ya sizi uygulamalara yönlendiriyor sonuç RAM tüketiminin tavan yapması. Sonradan kurulan başlat menüleri bile masaüstü ile uygulamalar arasında kalan bir yazılıma dönüşüyor.

Düşünün android nasıl masaüstü ve laptoplar için bir işletim sistemi olamıyorsa windows8 de de bu geçerli. Çalışan işlemler ayrı uygulamalar ayrı bir platformda çalışıyor tam anlamıyla bir karmaşa yaşıyorsunuz.

Şahsım adına Win 7'nin RAM performansından ve gereksiz uygulamalarının olmamasından gayet memnunum. Daha çok kişiselleştirip gereksiz uygulamaları kapatıp daha iyi performans elde ediyorum istemediğim saçma uygulamalar RAM'dan çalmıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8 çok RAM tüketiyor. Ahahahaha. Hiç güleceğim yoktu. Sıfır Windows 7 ve Windows 8 kurulumlarını karşılaştırırsak eğer Windows 7 8'e göre yaklaşık olarak 150MB daha fazla bellek tüketiyor. 8 ise daha az tüketiyor. Yok illede ben Metro uygulamalarını zorla kapatacağım dersen aç görev yöneticisini kapat, kurtul.
 
Henüz 2 haftalık bilgisayarıma hem Win7 Ultimate 64 bit hem de Win8.1 Pro 64 bit yükleyip test ettim, Win8.1 çok açık bir şekilde daha hızlı ve rahat. Laptopta ne kadar şık ve yeni durduğunu söylemiyorum bile. Bu arada muhtemelen benim bir driverı eksik yüklememden kaynaklıyor ama ben eminim tüm driverları eksiksiz yüklediğime;Win8.1'de ultrada sorunsuz oynadığım LoL Win7'de bildiğin kasıyordu.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı