Forumdaki herkesin orijinal takıntısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her şeyin orijinali her zaman daha güvenli ve kaliteli oluyor. Eğer verecek paranız yoksa zaten her türlü elde edersiniz oynamak istediğiniz oyunu.

Katılıyorum, korsan hırsızlık.
Keşke kimse korsan kullanmasa, korsanı hazırlayanların altında nasıl bir işlem yaptıklarını biliyorum.
Korsan büyük emek hırsızlığı kesinlikle.

Ama mesele ne biliyor musun?
Korsan kullanmadığım halde yukardaki şahsın bana hırsız demesi. :)

Korsanı savunmuyorum, sadece forumda açılan bazı konularda uzun zamandır ezbere olarak yazılan yazılardan dert yanıyorum. :)

O zaman kurduğun cümlelere dikkat etmelisin. Bunu diyenleri samimi bulmuyorum demek, savunduğun anlamına geliyor. Bir nevi meşrulaştırmak.
Kimseyi bilemezsin samimi mi değil mi, ayrıca konu samimiyet değil söylem.

Retail anahtarın OEM olarak satıldığını hiç görmedim çünkü toplu alım yapan kurumlar retail ürün almazlar. Volume ya da OEM lisans tercih ederler ucuz anlaşma yapmaları için. Genellikle o kurumlarda çalışan birilerinin ihtiyacından çok daha fazla lisans alımı yaptırması sonucu boşta kalan anahtarları kendi çıkarları için tekrar satıyorlar.

Burada sorun ucuz lisanslardan çok bu lisansların parasını toplu olarak kurumlara fazladan ödettirip (Microsoft her şekilde kazanıyor kısacası) kendi çıkarı için kendi şirketini soyan anahtar kaynakları (çalışanlar) oluyor.

İşin içinde hırsızlık var da Microsoft'a yapılmıyor, ucuza toplu alım anlaşması yapan firmayı çalışanlardan birileri soyuyor ve kendi çıkarına kullanıyor. Neyse sözün özü ucuza da olsa alınan o anahtarların parasını Microsoft zaten alıcı kurumdan en başından alıyor. Kurumu soyan çalışanlar bu alımları yaptırdıktan sonra da o lisansları satamasa bile o para kurumun kasasından çıkmış oluyor toplu şekilde.

2. dediğine de şunu sorarak cevap vereyim; sen kutulu PS oyunu alıp bunu oynadıktan sonra başka birine satabiliyorsun. Oyunu satan firma bu oyunu bedavaya satar mı? Satmaz. Peki firmanın cebine girmeyen o para kimin cebine kaldı şimdi? :D
Tamam microsoft kurumdan alıyor parayı da kurumda kullanılsın diye veriyor o keyleri. Kuruma farklı ev kullanıcısına farklı fiyat konmasının amacı bu zaten. Ev kullanıcısı 1299'dan kurum kullanıcısı çok daha ucuzdan alsın diye fiyat belirlemiş microsoft. Retail keyi ucuza alan sonuçta işi alengirli yoldan halletmiş oluyor. Eminim microsoft bu durumu tasvip etmiyordur.

Öğrenciyken ilk edindiğim bilgisayar free dos’tu. Okul bitene kadar ubuntu kullandım. Diyeceğim şu en tepedekinden sıradan vatandaşa, hırsızların her zaman bir bahanesi haklılık gerekçesi vardır.
Örneğin vergi kaçırmak değil vergiden kaçınmak😀😀. Bırakın onun bunun samimiyetini ölçmeyi bence.

Öğrenciyken ilk edindiğim bilgisayar free dos’tu. Okul bitene kadar ubuntu kullandım. Diyeceğim şu en tepedekinden sıradan vatandaşa, hırsızların her zaman bir bahanesi haklılık gerekçesi vardır.
Örneğin vergi kaçırmak değil vergiden kaçınmak😀😀. Bırakın onun bunun samimiyetini ölçmeyi bence.

Ki günümüzde win10 gibi kolaylık var. Sağ altta yazı cikiyor sadece. Adamlar ücretsiz sunmuşlar.

Şu baba parası yiyenler kim acaba ?

Herkes anasının karnında sabah 8 akşam 6 çalışmaya başlamış gibi konuşuyor nedense!!!

Kuruma farklı ev kullanıcısına farklı fiyat konmasının amacı bu zaten. Ev kullanıcısı 1299'dan kurum kullanıcısı çok daha ucuzdan alsın diye fiyat belirlemiş Microsoft. Retail keyi ucuza alan sonuçta işi alengirli yoldan halletmiş oluyor. Eminim Microsoft bu durumu tasvip etmiyordur.
O lisanslar retail değil işte, OEM ya da volume oluyor. Microsoft bu konudan direkt zarar gören firma olmadığı için çok üstünde durmuyorlar, tasvip etmeme olayı lafta kalıyor biraz kulaklarının üstüne yatıyorlar. Bu anahtarları etik dışı satan kişilerden alanlar zaten parası başka kaynak tarafından ödenmiş orijinal içeriğe, reklamlara ve uygulama içi satın alımlara ulaşıyorlar. Microsoft bunun üstüne bir de buralardan para kazandığı için gerçek anlamda bir rahatsızlıkları yok. Asıl rahatsız olanlar kendilerine fazladan lisans aldırılan şirketler/kurumlar oluyor ama tabii onların da bu durumdan haberleri olmuyor çoğu zaman.

O ucuz OEM ve volume anahtarları alanlar aslında bu anahtarları etik dışı ele geçirenlere para kazandırdıkları için etik dışı iş yapıyorlar diyebiliyoruz. Alan olmasa bu işi yapıp alıcı kurumları dolandıranlar da yapmaz. Senin ilk başta savunduğunun aksine ucuza anahtar alanlar aslında orijinal anahtarları alıyorlar ama bu anahtarlar başka birine de satıldı mı ya da Microsoft o lisansı gelecekte iptal eder mi emin olamazlar. Çok ayyuka çıkan bazı anahtarlar oluyor, geçmişte binlerce kişinin kullandığı ortak anahtarlar iptal edilmişti mesela.

Neyse sözün özü; ucuz anahtarlar korsan içerik değiller ama etik de değiller çünkü bunu ele geçiren dolandırıcılar için bir para kazanma kaynağı oluyorlar.

Yine bir korsan/orijinal konusu, aynı şeyleri tekrar tekrar tartıştığımız ama hiçbir sonuca varamadığımız, boşu boşuna sinir stres olduğumuz konulardan sadece birisi.

Birisinin korsan veya orijinal kullanıp kullanmadığı beni ilgilendirmez. Korsan kullanıyorsa da neden kullanıyor, asla merak etmem ve sormam.

Bir oyunu ve(ya) yazılımı şartlar uygunsa satın alırım, değilse sağlam kaynaklardan korsan olarak edinirim. Birisi bana neden korsan kullandığımı sorarsa, param yetmedi diye bahane üretmem. Kendisini ilgilendirmediğini belirtirim.

Korsan olarak elde ettiğim oyunlar ve(ya) yazılımlar için hiçbir platformdan teknik destek talep etmem, edemem. Zira böyle bir hakkım yok. Korsan içerikle ilgili link veya site önerisi isteyen(ler)e ve teknik destek talep eden(ler)e de yardım etmem, edemem.

-----
Bu konu hakkında düşündüklerim tam olarak bunlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı