Forumdaki herkesin orijinal takıntısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türkiye gibi bir ülkede "korsan kullanmayın" demek yıllar yılı süregelmiş bir derenin akışını kesmeye çalışmak gibi maalesef. Kısacası suya yazı yazmak. İyi bir amaç, lakin süregelmiş alışkanlıklardan dolayı önü kesiliyor. İmkansızlıklar da cabası tabi.

Korsan kullanana çok da bir sözüm yok iyi anlamda. Cidden kötü koşullarda internete anca erişebilen birisinden kullandığı bir uygulama için parasını istemek garip kaçıyor. Yapılan doğru mu? Elbette değil.
Ama bu insana hırsız demek de doğru değil. Ha, para verme imkanı olup da kullananlar var, onların yaptığı art niyet sayılıyor. Onlar etiklikten uzak olup işi uyanıklığa döken kişiler işte.

İnsan kendi perspektifinden düşününce korsanın ne denli yanlış olduğunu anlamalı. Lakin burada markaları çok da savunmayacağım ama haklarına her daim saygım var. Ortada uyku uyumayan binlerce çalışanın emekleri ve alın terleri söz konusu neticede. Korsan kullanınca bile korsanı kullanılan markaların itibarı ve şöhreti artıyor dolaylı biçimde, emin olabilirsiniz. Şu an dünya genelinde en çok korsan kullanılan A ürünü, AB şirketine ve onun yaratıcısı V kişine prim ve bilinirlik olarak dönüyor. Herhangi bir ülkenin patentine sahip bir tüfeğinin dünya üzerinde kopyalanıp, satılıp, popülerleşmesi gibi.

Orta da böyle bir düğüm ve su akışı var. Burada kimseyi incitmek de doğru değil, korsanı savunup irite etmek de. Korsan kullanmayın, kullandırtmayın, boş beleş şekilde de savunmayın şurada. Etik olan neyse onu yapmaya çalışın.
O insan tam anlamıyla hırsızlık yapıyor. Başka bir karşılığı yok siz savuşturmakta özgürsünüz kafanızda.

Neden kendinizi yoruyorsunu ki laf anlatmaya. Devlet neyse halkı da o. Bir avuç kodamanın milyonlarca liralık vergisi silindi bu ülkede en tepedeki neyse aşağıdaki de o işte bu ülkede fırsatını buldu mu, yaptığını kendine hak görüyor. Bahane hazır. Maddi yetersizlik, vesaire. Bir de utanmadan uyaranı zenginlikle baba parası yemekle suçlamak. Hepsi müslüman lafa bakarsan ama dibini sıyırıyorlar fırsat bulunca.
Haklısın hocam boşa konuşuyoruz.
Hırsızlığı hak gören kişiler oldukça bu ülke böyle daha çok devam eder :)
Susuyorum o yüzden.

Benim sözlerimi pek anlamadığın aşikar, yada nerenden anladığın tartışılır.
Ben sözlerimde korsanı savunmadığımı, sadece buradaki insanların "gorsana desdeg vermiozzzz" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını düşündüğümü ifade ettim. :)

Yukarıda ki yazılarımda ise neleri kullandığımı ifade ettim, bir kişiye hırsız ifadesini kullanmadan önce iyi düşünmek lazım. :)

Çünkü Allah düşünesin diye beyin vermiş sana. :)
Korsana destek vermiyoruz diyenleri samimiyetsiz bulmanız. Bunun bir hırsızlık olmadığı anlamına gelmiyor. Kimin ne kadar samimi ya da samimiyetsiz olduğu değil durumun ne olduğu önemli. Korsan= hırsızlık. Korsana hayır diyenlerin yaptığı samimiyetsiz demek büyül bir keşif değil merak etmeyin.

Eğer bir şeye ulaşamıyorsanız almayın. Bu da bir ürün, dijital olması bir şey değiştirmiyor. Marketten ekmek alırken para vermeden çalmaya cesaret eder misiniz?

Bir ihtiyaç değil oyunlar, paranız yoksa oynamazsınız. Bu kadar basit. Aynı şeyler dijital ürünler için de geçerli.
Artık dijital şeylerin gerçek şeylerle karşılaştırılmasından bıktım. Dijital şeyleri sınırsız sayıda maliyeti olmadan kopyalayabilirsiniz ama ekmeği üretmeniz gerekir.

Korsana destek vermiyoruz diyenleri samimiyetsiz bulmanız. Bunun bir hırsızlık olmadığı anlamına gelmiyor. Kimin ne kadar samimi ya da samimiyetsiz olduğu değil durumun ne olduğu önemli. Korsan= hırsızlık. Korsana hayır diyenlerin yaptığı samimiyetsiz demek büyül bir keşif değil merak etmeyin.
Katılıyorum, korsan hırsızlık.
Keşke kimse korsan kullanmasa, korsanı hazırlayanların altında nasıl bir işlem yaptıklarını biliyorum.
Korsan büyük emek hırsızlığı kesinlikle.

Ama mesele ne biliyor musun?
Korsan kullanmadığım halde yukardaki şahsın bana hırsız demesi. :)

Korsanı savunmuyorum, sadece forumda açılan bazı konularda uzun zamandır ezbere olarak yazılan yazılardan dert yanıyorum. :)

Bunları zaten biliyorum. Tekrar soruyorum Microsoft sence o kullandığın retail keyi 20 TL'ye satar mı?
Şimdi aradaki 1279 TL nerede? Kimin cebinde kaldi o para?
Retail anahtarın OEM olarak satıldığını hiç görmedim çünkü toplu alım yapan kurumlar retail ürün almazlar. Volume ya da OEM lisans tercih ederler ucuz anlaşma yapmaları için. Genellikle o kurumlarda çalışan birilerinin ihtiyacından çok daha fazla lisans alımı yaptırması sonucu boşta kalan anahtarları kendi çıkarları için tekrar satıyorlar.

Burada sorun ucuz lisanslardan çok bu lisansların parasını toplu olarak kurumlara fazladan ödettirip (Microsoft her şekilde kazanıyor kısacası) kendi çıkarı için kendi şirketini soyan anahtar kaynakları (çalışanlar) oluyor.

İşin içinde hırsızlık var da Microsoft'a yapılmıyor, ucuza toplu alım anlaşması yapan firmayı çalışanlardan birileri soyuyor ve kendi çıkarına kullanıyor. Neyse sözün özü ucuza da olsa alınan o anahtarların parasını Microsoft zaten alıcı kurumdan en başından alıyor. Kurumu soyan çalışanlar bu alımları yaptırdıktan sonra da o lisansları satamasa bile o para kurumun kasasından çıkmış oluyor toplu şekilde.

2. dediğine de şunu sorarak cevap vereyim; sen kutulu PS oyunu alıp bunu oynadıktan sonra başka birine satabiliyorsun. Oyunu satan firma bu oyunu bedavaya satar mı? Satmaz. Peki firmanın cebine girmeyen o para kimin cebine kaldı şimdi? :D

Artık dijital şeylerin gerçek şeylerle karşılaştırılmasından bıktım. Dijital şeyleri sınırsız sayıda maliyeti olmadan kopyalayabilirsiniz ama ekmeği üretmeniz gerekir.
😀😀Sesli güldüm. Dijital ürünlerin kopyalanıp dağıtılmasına kadar hiç bir emek üretim süreci ve emek maliyeti olmadığını sanmak. Intelligent Property’nin ne olduğunu öğrenin bir zahmet.
Katılıyorum, korsan hırsızlık.
Keşke kimse korsan kullanmasa, korsanı hazırlayanların altında nasıl bir işlem yaptıklarını biliyorum.
Korsan büyük emek hırsızlığı kesinlikle.

Ama mesele ne biliyor musun?
Korsan kullanmadığım halde yukardaki şahsın bana hırsız demesi. :)

Korsanı savunmuyorum, sadece forumda açılan bazı konularda uzun zamandır ezbere olarak yazılan yazılardan dert yanıyorum. :)
Sen kendini biliyorsan kimin ne dediği önemli değil. Ona bakarsan devletin başındaki de herkese terörist diyor.

Herkes zengin sanıyorsunuz sanırım sizde. Bizde de para yok ama korsandan kafasını kaldırmayan insanlar var. Bende korsan kullanıyordum şuan azda olsa para kazanabiliyorum ve orjinal ürün alıyorum. Parası olup bir kahveye 20 TL veren adam gidip korsan oyun oynuyorsa, bu hayattaki en değersiz varlıktır benim gözümde.

O insan tam anlamıyla hırsızlık yapıyor. Başka bir karşılığı yok siz savuşturmakta özgürsünüz kafanızda.
Umarım sadece korsanı savunuyorum gibi yanlış bir çıkarımda bulunulmamıştır. Kötü olan bir olayı sempatikleştiriyormuşum gibi mi görünüyor sizce mesaj? Olayı tamamen özetlediğimi düşünüyorum önceki mesajımda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı