Forumdaki herkesin orijinal takıntısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen hiç aldığın bir fiziksel kitabı arkadaşına hediye etmedin mi? Okuduğunu anlamadığın gibi legal ve illegal kavramlarının ne olduğunu da bilmiyorsun. Sakiller ülkesinde yaşıyoruz gerçekten.

Al bakalım ülkesini beğenmeyen vatandaş.

Sen hiç aldığın bir fiziksel kitabı arkadaşına hediye etmedin mi? Okuduğunu anlamadığın gibi legal ve illegal kavramlarının ne olduğunu da bilmiyorsun. Sakiller ülkesinde yaşıyoruz gerçekten.

Tam tahmin ettiğim gibi. Lafı kıvırıyorsun. Sayfalarca dürüstlük timsali gibi mesaj yaz ama kendin oyun şirketini kandırınca hemen bahaneye başvur. Kitap paylaşma falan bırak kenara. Sen 300 liralık oyunu 100 getirince şirket daha az kazandı mi kazanmadı mı? Kazandı. Ee sen buna laf ediyordun ne oldu sakil bey? Demek ki neymiş bol keseden konuşmamak lazım.
O da yasal, bir oyunu iki veya daha fazla kişi alıp oynayabilirsin. Birisi açıkken diğeri oynayamaz gibi bir sistem ise o yüzden kurulu.
Biliyorum o sisteme lafım yok zaten. Netflix mesela. 5 kullanıcılı hesaplar var. Netflix izin veriyor. Buna lafım yok. Ama bunun olmadığı yere girip tek hesaba 3 kişi girmişse ki girmiş. Bu da kendiyle çeliştiği anlamına gelir. Yani o arkadaş kaç sayfadır ahkam kesiyorda o yüzden yazdım bende. Yoksa isteyen istediğini yapsın beni ilgilendirmez. Ağlanacak halinize gül sen anca

Haklısın bunlara göre crack suç ama 3 kişi 1 oyun alıp şirketin az kazanmasını sağlamak suç değil hatta yasal. yani para verdimmi verdim ben crack kullanmıyorum misali ne kadar verdiğim önemli değil yeter ki para vermiş olayım.

Çocukluğunda USB ile internet kafelerden oyun almaya çalışan tayfa şuanda en orijinalci kişi, yersen.

komik ama ne yapayım

Benim kızdığım nokta bu zaten. Burada orijinal savunucuları gidip 1290 liraya win10 almaz yada WinRAR için gidip key parası da ödemez ama indirimden 2-3 tane orjinal oyun alınca burada adaletin ve dürüstlüğün timsali gibi davranırlar.

Bu durumu fiziksel ürünlerle kıyaslayan kişilerin kaçırdığı veya farkında olmadığı en büyük konu parasını verdikleri ürüne sahip olamıyor oldukları. Steam, Epic Games vb. aldığınız tüm oyunlar size ömür boyu kiralanıyor ve sahipliğiniz yok. Bu programları ileride bilgisayardan kaldırmak isteseniz oyun sahipliği haklarını da kullanamıyorsunuz.

Düşün bir klavye satın alıyorsun ve sahiplik hakkı Logitech firmasına ait. Ne klavyeyi satabiliyorsun ne de Logitech programı olmadan klavyeyi çalıştırabiliyorsun. Kulağa komik geliyor değil mi? Oyunlarda o kadar parayı verdikten sonra elinize geçen de bu. Sahiplik hakkını yalnızca GOG veriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Okumadan atmasaydınız keşke. Bir daha okumak ister misiniz? Okusanız da anlayacağınızı sanmıyorum. Birincisi o bir rapor değil. İkincisi tek bir oyunla ilgili haberi okumadınız galiba. Ayrıca, orada Almanya ve benzeri ülkelerde korsana bir yaptırım olmadığı yazmıyor. Oyunun yerelleştirme aşamasından sonra Avrupa’da korsanın azaldığını da söylüyor. Aksine Türkiye gibi ülkelerde durum böyle değil. Ayrıca ne boş bir mantığınız var. Hırsızlıkta başkasına benzeyince legalleşiyor mu? Bu sorunun cevabı var mı sizde? Ya da kendi işlemeyen hukuk sistemimiz yerinde sayarken bunları görünce mi mutlu oluyorsunuz. Ayyy onlar da bizim gibiymiş diye mi avunuyorsunuz. Kendi attığınızla kendiniz saçmalıyorsunuz. Hayırlı olsun.

Benim asıl sorum bu korsan kullanımını kim bu kadar meşru hale getirdi? Yani korsan kullanıp yapımcıya hak ettiği değeri veremediği için utanmak yerine korsan yüklemeyi yetenek sanıyorlar. Yazık.

Bilgisizliğinizle avunun. Intellectual Property kavramının bir üretici açısından anlamı ve kullanıcıya getirdiği yaptırımları bilmiyorsanız. Siz böyle avunun. . Komedi Türkiye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…