Forumdaki herkesin orijinal takıntısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O insan tam anlamıyla hırsızlık yapıyor. Başka bir karşılığı yok siz savuşturmakta özgürsünüz kafanızda.

Haklısın hocam boşa konuşuyoruz.
Hırsızlığı hak gören kişiler oldukça bu ülke böyle daha çok devam eder
Susuyorum o yüzden.

Korsana destek vermiyoruz diyenleri samimiyetsiz bulmanız. Bunun bir hırsızlık olmadığı anlamına gelmiyor. Kimin ne kadar samimi ya da samimiyetsiz olduğu değil durumun ne olduğu önemli. Korsan= hırsızlık. Korsana hayır diyenlerin yaptığı samimiyetsiz demek büyül bir keşif değil merak etmeyin.

Artık dijital şeylerin gerçek şeylerle karşılaştırılmasından bıktım. Dijital şeyleri sınırsız sayıda maliyeti olmadan kopyalayabilirsiniz ama ekmeği üretmeniz gerekir.

Katılıyorum, korsan hırsızlık.
Keşke kimse korsan kullanmasa, korsanı hazırlayanların altında nasıl bir işlem yaptıklarını biliyorum.
Korsan büyük emek hırsızlığı kesinlikle.

Ama mesele ne biliyor musun?
Korsan kullanmadığım halde yukardaki şahsın bana hırsız demesi.

Korsanı savunmuyorum, sadece forumda açılan bazı konularda uzun zamandır ezbere olarak yazılan yazılardan dert yanıyorum.

Bunları zaten biliyorum. Tekrar soruyorum Microsoft sence o kullandığın retail keyi 20 TL'ye satar mı?
Şimdi aradaki 1279 TL nerede? Kimin cebinde kaldi o para?
Retail anahtarın OEM olarak satıldığını hiç görmedim çünkü toplu alım yapan kurumlar retail ürün almazlar. Volume ya da OEM lisans tercih ederler ucuz anlaşma yapmaları için. Genellikle o kurumlarda çalışan birilerinin ihtiyacından çok daha fazla lisans alımı yaptırması sonucu boşta kalan anahtarları kendi çıkarları için tekrar satıyorlar.

Burada sorun ucuz lisanslardan çok bu lisansların parasını toplu olarak kurumlara fazladan ödettirip (Microsoft her şekilde kazanıyor kısacası) kendi çıkarı için kendi şirketini soyan anahtar kaynakları (çalışanlar) oluyor.

İşin içinde hırsızlık var da Microsoft'a yapılmıyor, ucuza toplu alım anlaşması yapan firmayı çalışanlardan birileri soyuyor ve kendi çıkarına kullanıyor. Neyse sözün özü ucuza da olsa alınan o anahtarların parasını Microsoft zaten alıcı kurumdan en başından alıyor. Kurumu soyan çalışanlar bu alımları yaptırdıktan sonra da o lisansları satamasa bile o para kurumun kasasından çıkmış oluyor toplu şekilde.

2. dediğine de şunu sorarak cevap vereyim; sen kutulu PS oyunu alıp bunu oynadıktan sonra başka birine satabiliyorsun. Oyunu satan firma bu oyunu bedavaya satar mı? Satmaz. Peki firmanın cebine girmeyen o para kimin cebine kaldı şimdi?

Artık dijital şeylerin gerçek şeylerle karşılaştırılmasından bıktım. Dijital şeyleri sınırsız sayıda maliyeti olmadan kopyalayabilirsiniz ama ekmeği üretmeniz gerekir.
Sesli güldüm. Dijital ürünlerin kopyalanıp dağıtılmasına kadar hiç bir emek üretim süreci ve emek maliyeti olmadığını sanmak. Intelligent Property’nin ne olduğunu öğrenin bir zahmet.
Sen kendini biliyorsan kimin ne dediği önemli değil. Ona bakarsan devletin başındaki de herkese terörist diyor.

Herkes zengin sanıyorsunuz sanırım sizde. Bizde de para yok ama korsandan kafasını kaldırmayan insanlar var. Bende korsan kullanıyordum şuan azda olsa para kazanabiliyorum ve orjinal ürün alıyorum. Parası olup bir kahveye 20 TL veren adam gidip korsan oyun oynuyorsa, bu hayattaki en değersiz varlıktır benim gözümde.

O insan tam anlamıyla hırsızlık yapıyor. Başka bir karşılığı yok siz savuşturmakta özgürsünüz kafanızda.
Umarım sadece korsanı savunuyorum gibi yanlış bir çıkarımda bulunulmamıştır. Kötü olan bir olayı sempatikleştiriyormuşum gibi mi görünüyor sizce mesaj? Olayı tamamen özetlediğimi düşünüyorum önceki mesajımda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…