Forumdaki "hocam" samimiyetsizliği

Hocam nbr.

En güzeli "siz" şeklinde hitap etmek.
Ayrıca "siz" kullanmadan da, fiili gerekli şahıs ekleri ile çekimleyebiliriz, daha da basit olur.
"Hocam" demek de çok abartılı değil aslında, kullanılabilir, tercih meselesi, ben tercih etmezdim.

Doğru diyorsunuz ama herkese deyince değersizleşmez. Forumda insanlar birbirine yardım ediyor ve sen sana yardım edene "hocam" deyince kelime değersiz olmuyor. Tabi herkesin hakettiği bir sıfat değil orası doğru.

İfadeler: WTC
Doğru diyorsunuz ama herkese deyince değersizleşmez. Forumda insanlar birbirine yardım ediyor ve sen sana yardım edene "hocam" deyince kelime değersiz olmuyor. Tabi herkesin hakettiği bir sıfat değil orası doğru.
Benim görüşüme göre değersizleşiyor. Çünkü "hoca" sıfatını alabilmek için millet ne sınavlardan geçiyor (Öğretmenler, imamlar, teknik direktörler vs.). Hak edenlere söylenmesi gerektiği kanaatindeyim. Ama dediğim gibi bu benim görüşüm. Katılmayabilirsiniz. Israrla kullanılmasın demiyorum sonuçta. Herkes hür iradesini kullanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…