Forumdaki troll tipler ve konularda sohbet edilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buraya her gelen üyeden sizler gibi öneriler yapmasını rehberler hazırlamasını çözüm üretmesini bekleyemezsiniz. Kimisi sohbet edip arkadaş bulmaya gelmiştir kimisi öneri almaya gelmiştir kimisi de buraya sıfır bilgiyle girip öneri yapabilmek için bir şeyler öğrenmeye gelmiştir.

Konunuzu sabote ediyorsa ayrı konu fakat isteyen istediği gibi farklı konularda goy goy yapar sohbet eder eğlenir tartışır fikirlerini dile getirir. Ne yani burayı sadece herhangi bir teknoloji alanında bilgisi olanlara mı açık yapalım sadece?
Onun yeri konu dışı, teknik destek değil. Adam teknik destekte gidip troll fotoğraf atıyorsa istediği gibi konuşma hakkı falan yok. Ciddi konularda saçma sapan trollere yer yok. Gitsin trollüğünü konu dışında, mizah ve eğlencede kassın.

Buraya her gelen üyeden sizler gibi öneriler yapmasını rehberler hazırlamasını çözüm üretmesini bekleyemezsiniz. Kimisi sohbet edip arkadaş bulmaya gelmiştir kimisi öneri almaya gelmiştir kimisi de buraya sıfır bilgiyle girip öneri yapabilmek için bir şeyler öğrenmeye gelmiştir.

Konunuzu sabote ediyorsa ayrı konu fakat isteyen istediği gibi farklı konularda goy goy yapar sohbet eder eğlenir tartışır fikirlerini dile getirir. Ne yani burayı sadece herhangi bir teknoloji alanında bilgisi olanlara mı açık yapalım sadece?
Hayır tabii ki. Buna laf eden; kafasında oluşturduğu belirli standartları şart koşup empoze etmeye çalışan çok da fazla kişi bulunmuyor (bulunanlar dikkate alınmazlar genelde). Varsa da bu o ve onun gibi zihniyetlerin cehaletinin eseridir. Zaten forum siteleri de sadece teknolojiye endekslenmiş platformlar olmuyorlar. Kategoriler ile dallarına ayrılırlar, kategoriler de çeşitli bölümlere.

Herkes teknoloji konuşacak diye bir kaide yok, ki zaten bunun için farklı farklı bölüm ve kategoriler halihazırda bulunuyor forum sitelerinde. Bir forumda kalmak, ortamına uyum sağlamak için teknolojide eksper olunacak diye bir kaide yok bu yüzden. İlişiği sadece teknoloji değildir genel forum sitelerinin. Burada bilgisayarlar ile ilgilenen de var; gündelik hayatın getirdiği karmaşayı mesaj yoluyla yazıya döken de; çektiği fotoğrafları için blog açıp insanlarla paylaşanlar da...

Onun yeri konu dışı, teknik destek değil. Adam teknik destekte gidip troll fotoğraf atıyorsa istediği gibi konuşma hakkı falan yok. Ciddi konularda saçma sapan trollere yer yok. Gitsin trollüğünü konu dışında, mizah ve eğlencede kassın.
Ben de onu dedim, ayrıca eğlenmek ne zaman trollük oldu yahu?

Sitenin şimdikinden çok daha kötü zamanlarını gördüm. Gerçi o zamanlar aktiftim tıpkı bu konudaki gibi bazı durumlara dair şikayetlerim olurdu şimdi ise olan biteni pek kafaya takmadığım için bana her şey normal geliyor. Demem o ki ne olup bitiyorsa kafanıza takmayın site yöneticileri ne olacağını düşünsün. Öneri mi isteniyor önerinizi yapın geçin gerisine hiç karışmayın hele üçüncü şahısların ne dediğine hiç bakmayın direkt konu sahibini muhattap alın. Böyle yaparsanız sinir stres namına hiçbir şeyiniz kalmaz.

Yeni girdim foruma güzel sorular var boş vakitlerimde nefes almamı sağlıyor ama bağlaçları yanlış yazdığım için sık sık ceza alıyorum garip karşılıyorum.

@BerkayZ87 hocam internet ortamındayız. Başkalarının ne düşündüğünü çok umursamamak gerek ve gördüğünüz kural ihlallerini rapor edebilirsiniz. İşlem kesinlikle yapılıyor zaten.

@BerkayZ87 hocam internet ortamındayız. Başkalarının ne düşündüğünü çok umursamamak gerek ve gördüğünüz kural ihlallerini rapor edebilirsiniz. İşlem kesinlikle yapılıyor zaten.
Başkalarının ne düşündüğünü umursamamak değil buradaki konu. Moderasyonun görevini yapmaması.

Son düzenleyen: Moderatör:
@BerkayZ87 hocam benim de çok fazla trole denk geldiğim oldu. Raporladım ve o üyeleri uzun süre görmedim. Anlaşılan sağlam ceza aldılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı