Forumdaki Türkçe kullanımı hakkında

Makaleler
56
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Pro M1 Pro 14' • i5 13400F 4060 Ti • Magic Mouse • Aerox 3
Meslek
Design Engineer
Bir arkadaşımız sosyaldeki Türkçe kullanımında yapılan hatalara karşı tutumun moderasyonun çok ağır olduğunu söylemişti. Bu konu üzerinde düşündüm.

Arkadaşlar ben Türkçenin yazma dilinde nasıl kullanıldığına takmayan birisiyim. Ben Türkçe Öğretmenliği okuyorum ve dördüncü sınıfa geçiyorum. Profesörümüz, ulusal çapta tanınan bir profesördü, WhatsApp'ta bize bilgi verirken düzgün bir Türkçe yazımı bile yapmamıştı. Yani sohbet ederken takılacak bir durumun olduğunu sanmıyorum ve "de birleşik" muhabbeti yapacak kadar bu takıntıya da hak vermiyorum. Hatta bu tür muhabbet yapacak birisi olsa bile "Diplomatik bir ilişki içerisinde miyiz?" diye dalga geçen birisiyim.

Gel gelelim Sosyal'deki Türkçe mevzusuna. Ben burada bilgi alışverişi, yardımcı olmak ve yardım almak için buradayım. Arada bir Konu Dışı bölümünde mizahi içerikler paylaşırım ve gülümserim. Şunu söylemeliyim ki %90 bilgi alışverişi için buradayım ve diğer arkadaşların da bunun için burada olduğunu tahmin ediyorum.

DonanımHaber vs. diğer forumlara da arada göz atıyorum ve forum ortamında kesinlikle Türkçe kurallarına uyulması gerektiğine kanaat getirdim. Çünkü verilen bilgiyi ciddiye almak, daha okunabilir olması için bu kuralların devam etmesini diliyorum.

Ben Google'da bir sorun hakkında araştırma yaptığımda (bir moderatör arkadaşımız söylemişti) Technopat çıkıyorsa tabii ki de dikkat edilmesi gereklidir. Çünkü ben sorunuma çözüm olarak makale özeti gibi bir yazı beklerim ve bunu karşılayan birisi olursa başımın üstünde yeri olur. Tane tane yazılmış, noktalama işaretlerine uyulmuşsa işim kolaylaşır.

Söylemek istediklerim bu kadardı. İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı