Forumdan Ayrılıyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kartın UV yapılmış halide ısınıyor çünkü. Standart değeri bu. Tam yük altında iken Nvidia'dan 3 kat fazla enerji harcadığı zaman ancak FPS olarak önde oluyor. UV yaparsanız geride kalırsınız "7" FPS.

Evet konu sahibi ve burada RX 570 daha iyi diyenler bana açıklasın o zaman nasıl daha iyiymiş bu kart. Dar görüşlü falan değilim, resmi rakamlar belli. UV yapılmış hali bu testlerde GTX 1650'den geri kalıyor, o zamanda neden RX 570 alsın ki. UV yapılmamış hali ısınıyor. UV yapılmamış halinde de 1.7 kat fazla enerji çekiyor. Bunun yanında OC yaptığınızda daha az güç tüketerek, daha fazla FPS alırsınız Nvidia'da yine Nvidia daha iyi oluyor.

Enerji ısıya dönüşür. 3 Kat enerji farkı var. Bu fark ısı olarak yansıyor.
Bunun yanında elektrik faturasına yaptığı fiyat farkıyla gidip Nvidia'nın bir üst modeli alınabilir. Uzun vadede 1500 lira olan ekran kartı, 1300 lira olan ekran kartından daha ucuza gelebiliyor.
Ve enerji tüketimi süper bilgisayarlar ve devlet açısından önemli. Milyonlarca kişi 225 Watt'lık ekran kartı yerine 75 Watt'lık ekran kartı kullanırsa ülke olarak tasarruf ederiz.

Bakın arkadaşlar, iki saattir anlatıyorum. Daha yazmamaya karar verdim. RX 570'in daha iyi olduğunu iddia ettikleri teste 7 FPS fark var ve 225 Watt çekiyor. Eğer siz UV yaparsanız, o zaman RX 570, GTX 1650'nin gerisine düşer. Bu düşüşte bile GTX 1650 75 Watt çekerken, RX 570 kaç çekecek? Kartı kullanmadım bilmiyorum ama 225 Watt'ı en fazla ne kadar aşağı çekebilirsiniz, belli bir orandan sonra stabilite bozulur, hata alırsınız, kendini kapatır. En az 2.5 kat güç farkı var. Enerji ısıya dönüşüyor. Isı dediğiniz şey enerji. Ne kadar az enerji kullanırsa o kadar az ısınır.
ETS 2, LOL, CS GO oynayıp FPS kaybı yaşayıp, yaşamamanın bu testler açısından önemi yok. Bu test programları ve testlerde oynanan oyunlarda o ayarlarda işlem yaparsa o ekran kartı, GTX1650'den en az 2.5 kat fazla güç çekerken, daha az FPS alırsınız. Bu kadar basit :D Sonuç olarak GTX 1650 daha iyi.
Dostum, herkes 225W almıyor, ben 150W alıyordum, 90W'ye kadar indirgedim, üstüne de Core Clock'u, Memory Clock'u arttırdım, hem ısı düşük, hem performans daha yüksek. Hangi testlere göre konuşuluyor anlamış değilim. Bende daha fazla yazmama kararı aldım zaten. İyi günler.

Kartın UV yapılmış halide ısınıyor çünkü. Standart değeri bu. Tam yük altında iken Nvidia'dan 3 kat fazla enerji harcadığı zaman ancak FPS olarak önde oluyor. UV yaparsanız geride kalırsınız "7" FPS.

Evet konu sahibi ve burada RX 570 daha iyi diyenler bana açıklasın o zaman nasıl daha iyiymiş bu kart. Dar görüşlü falan değilim, resmi rakamlar belli. UV yapılmış hali bu testlerde GTX 1650'den geri kalıyor, o zamanda neden RX 570 alsın ki. UV yapılmamış hali ısınıyor. UV yapılmamış halinde de 1.7 kat fazla enerji çekiyor. Bunun yanında OC yaptığınızda daha az güç tüketerek, daha fazla FPS alırsınız Nvidia'da yine Nvidia daha iyi oluyor.

Enerji ısıya dönüşür. 3 Kat enerji farkı var. Bu fark ısı olarak yansıyor.
Bunun yanında elektrik faturasına yaptığı fiyat farkıyla gidip Nvidia'nın bir üst modeli alınabilir. Uzun vadede 1500 lira olan ekran kartı, 1300 lira olan ekran kartından daha ucuza gelebiliyor.
Ve enerji tüketimi süper bilgisayarlar ve devlet açısından önemli. Milyonlarca kişi 225 Watt'lık ekran kartı yerine 75 Watt'lık ekran kartı kullanırsa ülke olarak tasarruf ederiz.

Bakın arkadaşlar, iki saattir anlatıyorum. Daha yazmamaya karar verdim. RX 570'in daha iyi olduğunu iddia ettikleri teste 7 FPS fark var ve 225 Watt çekiyor. Eğer siz UV yaparsanız, o zaman RX 570, GTX 1650'nin gerisine düşer. Bu düşüşte bile GTX 1650 75 Watt çekerken, RX 570 kaç çekecek? Kartı kullanmadım bilmiyorum ama 225 Watt'ı en fazla ne kadar aşağı çekebilirsiniz, belli bir orandan sonra stabilite bozulur, hata alırsınız, kendini kapatır. En az 2.5 kat güç farkı var. Enerji ısıya dönüşüyor. Isı dediğiniz şey enerji. Ne kadar az enerji kullanırsa o kadar az ısınır.
ETS 2, LOL, CS GO oynayıp FPS kaybı yaşayıp, yaşamamanın bu testler açısından önemi yok. Bu test programları ve testlerde oynanan oyunlarda o ayarlarda işlem yaparsa o ekran kartı, GTX1650'den en az 2.5 kat fazla güç çekerken, daha az FPS alırsınız. Bu kadar basit :D Sonuç olarak GTX 1650 daha iyi.
Keşke sistem toplamadan önce sizin gibi birine danışsaydım.Dedikleriniz gerçekten mantıklı.

Güç tüketimi 100 watt falan oluyor sağlam undervolt yapılmış 570'lerde. Undervolt performans düşürmez bu arada. "7" FPS kayıp grafik yükseltmeden olsa gerek.

Bence gitmenizi gerektirecek bir durum yok. Yine de gidiyorsanız: "Press F to Pay Respect"

Bence de çok haklı. AMD ısınıyor nedir Allah aşkına? Bilmeden boş yorum yapanlara gıcık oluyorum. Adam Nvidia kullanıyor, başkasının AMD kartlar ile daha yüksek performans almasına tahammül edemiyor, sonra da ne test ne bir şey izlemeden "OMD osonoyor". Ceza sistemi de bileni mi destekliyor cahili mi belli değil. Cahile hakaretsiz cevap yazıyoruz ban yiyoruz. Adama açtığı konu yüzünden modlar ban atıyor ama konuyu onaylıyor ve kullanıcılara açıyor. Neyin artistliği bu çok merak ediyorum. Madem açtığı konuda hata var yanlış var konuyu niye onaylıyorsunuz? Bazı moderatörlerin kötü niyetli olduğunu düşünüyorum.

Ben de 3 ay önce falan bu tarz durumlara gıcık oluyordum. Sistem tavsiyesi yapıyordum örneğin adama 2-3 sistem diziyordum 3000-3500 TL'ye RX 570 tabanlı. Hatta ismimi 3 ay sonra yapmıştım. AMD'yi beğenmeyip 1050 Ti sistem gösterip duruyordu cevap verince de senin yaptığın sistemi almak zorunda değilim tarzı cevaplar alıyordum. Şimdi sistem toplama konularına nadir giriyorum forumdan da ayrılma düşüncem ortadan kalktı.

Gidişatı iyi değil. Bırakmakla en iyisini yaparsın bence. Ben uzaktan izliyorum. Bu konuya girdim sadece son yorumu atmak için. Üyelikler kısıtlanmalı yada yeni kurallar koyulmalı. Gerçi banane zaten son mesajım. Burası gerçekten saçmaladı. Birazdan yorumum silinir ban yerim 😁

Hayatta kafaya takacak başka şeyler yokmuş gibi bir forumda verilen cevaba alınıp üstüne konu açan ve daha girmeyeceğim tribi atanı ilk kez görüyorum :) Gençler yapmayın gözünüzü seveyim, bin bir çeşit insan var. Neler neler çıkacak daha karşınıza. Forumdan ayrılmak nedir yahu? İşine gelmeyene cevap verme veya ver cevabını geç. Tamam hadi ayrılmaya karar verdin diyelim, sevgilinden ayrılmıyorsun alt tarafı bir forum. Bu konuyu açarak gittin diye arkandan üzülürler mi sanıyorsun? veya saçma sapan cevap veren insanlar düzelecek mi? İnsanlarımız daha kırılgan olmaya başladı galiba ülkemizde. Böyle şeyler bana komik geliyor. İçimizde ki boşluktan kaynaklanan durumlar bunlar. Gerçek hayat dışarıda. Bir işe girdiğin zaman veya ilişkilerinde daha neler ile karşılaşacaksın daha dur bakalım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı