Forumdan Ayrılıyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence ayrılma. Ben de bir "x" arkadaşla karşılaştım bu forumda. Monitör önerisi isteyen bir arkadaşa VA panel monitör önerdim. Sonra "x" arkadaş TN panel monitör önerdi ve bana TN panel monitörlerin, VA panelli modellerden daha canlı olduğunu savundu. Oysa aradaki fark çok belliydi.

AMD ekran kartlarını öneririm ama asla kullanmam. Ne cektigimi ben biliyorum. RX 570 alınabilir. Öneririm de ama kendim asla kullanmam. Bende böyleyim. 😁

Bir arkadaş daha vardı böyle söylenenleri çok kafaya takıp bırakmak istediği söylemişti. Bence biraz sakın olmalı ve insanları bu kadar takmamalısınız. Çok ciddiye alıyorsunuz her şeyi.

Amd, intel, nvidia olsun bu markaları övüp kazancı bizim cebimize girmiyor. Şahsen ben bilgisayar konusunda alım satım çok yaptığım için bu sayede elime gelen parçaları deneme imkanıda sağlıyorum. Hemen elime yeni bir parça geçtiğinde test etmeden yani karşılaştırma yapmadan duramıyorum. Bu benim için nasıl desem hobi gibi birşey oldu artık. Hatta bazı inceleme ve karşılaştırma videolarının bu sayede sahte olduklarını anlamış oldum. Bu saydığım markaların tartışmalarını biz yapmayalım. Yani bırakın birbirleri içerisinde yarışsın ki bu sayede bunun meyveleri biz kullanıcılara kalsın. Bu markaların birbirlerine rekabet halinde olmasının avantajı bize yansır. Ben normalde Amd Ryzen işlemcilerini severim. Fakat sırf rebaket açısından seviyorum. Amd Ryzen olmasa İntel belki bize bu kadar erken 6 çekirdekli i5 işlemcilerini göstermeyecekti. Amd Ryzen sayesinde daha performanslı İntel işlemciler görebiliyorum ve bu benim işime geliyor. Ryzen r5 1600, r5 2600, r5 2600x, r7 2700x serileri işlemci modellerin hepsini kullandım. Lakin benim oynadığım oyunlar olsun kullandığım programlar olsun nedense İntel işlemciden aldığım performansı alamadım. İntel markasının bana göre şuana kadar piyasada sürdüğü en güzel işlemci modelleri i5 8400 ve i5 9400f serisidir. Benim şayet elimde i7 8700k işlemcide mevcut. Fakat ben 144 hz monitör ile oyunları akıcı oynamak istiyorum. Bana bunu İntel işlemci güzel sağlıyor ve bu sebepten tercih ediyorum. Elimde i7 8700k olmasına rağmen hayla aktif olarak i5 8400 işlemcisini kullanıyorum. Bana sunmuş olduğu performans cidden yeterli geliyor. Açıkcası i5 8400 aldığım performansı Amd Ryzen serisinden alamadım. Diğer bi konu olarak Amd serisinin takıntı haline gelmiş ısınma sorunu çok konuşuluyor. Şayet bunun genel sebepleri malesef ki bazı kişiler pek kabul görmesede Amd malesef güç tüketimi konusunda hayla eksikleri var. Cidden rakiplerine oranlar fazla güç tüketiyor. Haliyle sıcaklık değerleri rakip firmalara göre daha yüksek oluyor. Fakat işlemci olsun ekran kartı olsun bu ürünler zaten yüksek sıcaklık değerlerine dayabilmesi adına üretilmiştir. Bu yüksek sıcaklığın olumsuz yan etkisi olarak yüksek seviyede fan gürültüsü olur.

Merhabalar, bu forumdaki son konum olacak.

Forumdan ayrılma sebebimi şöyle anlatmak istiyorum:

Geçen bir kişiyle tartıştım, tartıştığım konu RX570 vs GTX 1650 idi. Herkes ben de dahil RX570 diye yorum yapmış fakat arkadaş 1650 demiş, neden diye sorduğumuzda sadece ısınıyor diyebiliyor. Ya arkadaş cidden anlamıyorum böyle insanları nerede gördün ısındığını peki?
Arkadaşın düşüncelerinin şöyle olduğunu düşünüyorum: Nvidia oyunlarda 20 derece ama AMD 150 derecede çalışıyor sakın almayın ısınıyor. Nvidia'nın RTX 2080 Ventus modeli otomatik fan ayarlarında 75 derecede çalışıyor ortalama, Ali Güngör abimizin yaptığı teste göre. E AMD kartlar da bu derecelerde çalışıyor, fark ne? Dar görüşlülük yapmanın hiçbir anlamı yok bence burada. Arkadaşın tek amacı AMD'ye çamur atmak. Lütfen yanlış anlamayın, ben burada en iyisi AMD'dir Intel alınmaz falan demiyorum, ikisinin de birbirine göre eksik ve artı yönleri var, ihtiyaca göre alınması taraftarıyım.

Ben de böyle hiçbir şey bilmeden çamur atanlara aşırı sinirleniyorum. Ne de olsa ağzı olan konuşuyor. Yemin ediyorum o gün elim ayağım titredi sinirden. Cevabını yazmıştım fakat her zamanki gibi ban yedim. Artık kaldıramadığımı fark ettim, böyle şeyleri gördükçe aşırı derecede vücudumu sinir kaplıyor, ben de bu yüzden forumdan ayrılma kararı aldım. Bu forumdan kazandığım en iyi şey @Random.Person oldu. Ve de bilmediğim şeyler hakkında bilgi edindim.
Bilgilerim doğrultusunda da herkese ihtiyacını karşılayacak şeyler önermeye çalıştım. Hatam olduysa affola. Sizlere yardımım dokunduysa ne mutlu bana.
Hepinize iyi forumlar diliyorum.
Herkes kendi yorumunu koruyor burada böyle bir yer maalesef.İstişareye hiç önem veren yok, forumdaki bir kaç kişi dışında.Geçen birşey yazdım adam yazıyorki ego, harbiki ego ile hiçbir alakası yok.İyi olanı yapmışsınız hocam.

Lütfen dediklerimi yanlış anlamayın ama ısınma konusunda arkadaşın dedikleri doğru.Şuan Rx570'li sistemimi ısınma yüzünden kullanamıyorum.Oyuna giriyosun minumum 80-90 derece aralığında çalışıyor.İlk Rx570'mi Gpu arızası nedeniyle garantiye gönderdim daha kötü bi halde geri geldi.Binbir türlü uğraşla değişim aldın şimdide ısınma problemi yüzünden kullanamıyorum.Keşke 1050 Ti alsaydımda 5-10 fps az alıp rahat rahat kullanaydım.Amd işlemci konusunda başarılı olabilir(Ryzen1500x kullanıyorum bi problemi yok) ama ekran kartı konusunda başarısız.Derdi ben çekiyorum denemeden göremezsiniz
Ben burda sadece sevgili ekran kartım Msi Armor Rx570 8Gb ile olan çilemi anlattım neden kızdınız bi anlayamadım? Durumum ortada.Bi arıza yaşarsanız demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Konu gereksiz uzamış. Bu arkadaşın olayını bilmiyorum ama forumda körü körüne bağlanan fanboy çok.

Örn: Oyun Oynayanlara Ryzen Önermeyin - Technopat Sosyal

Böyle gereksizleri raporlayın. Yanlış bilgilendirme cezası yesinler. Siz de keyiflenin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı