Forumdan Ayrılıyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aga be. Hocam boşverin onları yahu. Geçen adamın biri Ryzen 5 2500 müydü neydi GTX 1070'e darboğaz yapyor diye 3 vs 1 yaptı. Bak ne oldu, sesi soluğu kesildi. Boşverin böyleleri tükenmez bunlar. Savunanlar ben, GCN ve Realivex hocalarımız. O tek ve çokta tecrübesiz. Boşverin onları konuyu takipten çıkın, arkanıza bile bakmayın.

8 sayfa yazı okudum. Ana konudan sapılıp olayın yine kart karşılaştırmasına gelmesini hadi sineye çektim; ama bir tane test verisi var koskoca 8 sayfada. O kişi de kendi testlerini yapmış.

Şartları teknik karşılaştıran, labaratuvar şartlarında test yapılan bir siteye bağlantı veren, hepsini geçtim, bir tane youtube bağlantısı veren bile yok.

Nvidia ile AMD'nin ısı ve tüketim değerlerini farklı şekillerde verdiklerinden, olayın biraz da üretici firmalara bağlı olduğundan (Msi, Asus gibi), güç girişi pinleri ve potansiyel tüketim ile aktüel tüketim farkından bahseden yok.

Nvidia'nın da tıpkı AMD gibi arada güç ayarlarını sıfırladığından ama bunu AMD gibi bildirim göstererek açıkça belirtmedigini konuşan da yok.

Hepsini geçtim, elektriğin 2018-2019 elektrik fiyatlarını konuşan ve 50-100W farkın yıl sonunda kaç paraya denk geleceğini hesaplayan dahi yok.

Yani matematik yok, veri yok ölçüm yok, şartları karşılaştırma yok, teknikleri tartışma yok. Bilimsel ve mantıksal boyutta elle tutulur tek bir şey yok.

8 sayfa atışma var. Bi saz eksik.

Konu çok sapmış ama bu mesajı okuyorsan fevri davrandığını belirtmek isterim direkt ayrılmak yerine bir hafta falan ara ver sonrasında sosyale döndüğünde aynı düşüncedeysen kararına elbette sayı duyarım.
Sizin gibi biri sosyalde olmalı.

Herkese teşekkür ediyorum arkadaşlar, buradan olsun Steam'den olsun çok kişi mesaj attı sağ olun.
Büyük ihtimal dediğiniz gibi yapıp bir süre ara vereceğim sonra dönmeyi düşünürsem gelirim. Gerçekten çok sinirleniyorum yoksa, kendime hakim olamıyorum ve ne cevap versem ban yiyorum böyle konularda. O yüzden kısa bir süre ara vermek iyi gelecektir bana. Tekrar teşekkürler herkese, çok yardımcı oluyorsunuz. Bu forum tilt eden insanları dışında gayet iyi, çok bilgi edindim burada.

Hocam döndüğünüzde konu açın lütfen. İyi oluyor böyle kimin cahil kimin bilgili olduğu ortaya çıkıyor.

Kardeş aldırma bak misal bende inteli sevmiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…