Forumun kitle kalitesi mi düşüyor?

Zamanla değişir diye düşünüyorum, 7, 8 senedir ekşi ve DH kullanıcısıyım bir iki arkadaşımın isteği için geldim aslında güzel ama daha çok küçük yaştaki kardeşlerimizde genelde görüyorum tabi sadece onlara da has değil 18 yaşını geçmiş kişilerde de var aynı asabi huy, hele en sinir olduğum gördüklerinin, okuduklarının, duyduklarının arkasına sığınmaları ve ben bilirim edası ile tavır sergilenmesi çok kötü sonuçta forum burası ne bu ciddiyet herkes bilgisini döküp tartışacak edinecek boks ringinden farksız o yüzden makale ve rehber hazırlamakla meşgul olmak sorular da veya konulara yazmaktan daha çekici geliyor, araştırma, düşünme, sorgulama olmaksızın tek bir fikre sabit kalan çok insan var biryerden birşey okuyorlar ve artık onlar için doğru o neyse bakalım ilerde ne olacak.
 
İlk katıldığımda güzeldi ama şimdi o bilge dediğimiz insanlar forumu terk edip gitti. Halen daha iyi ve bana yardımcı olan insanlar var. Ama bir konu açıyorum dedikleri şeyi daha önce yaptım diyorum adamlar gelip tekrar yazıyor aynı şeyi. Konuyu okumadan direkt yorum yapıyorlar gıcık kapıyorum.
 
Benim daha 1 sene olmadı ama Youtube kanalını felan takip ediyordum. PC araştırmaya başlamıştım. Technopata öyle başladım. Hoşuma gitti takılıyorum insan bırakamıyorda güzel insanlar var. PC alırken bana çok yardımcı oldular donanım konularında. Tabii bazen saçma konular görüyoruz. Yok boyum uzar mı, yok sevgilimden ayrıldım ne yapacağım gibi saçma sapan sorular olmazsa evet güzel olabilir.
 
Ben 82'den beri buradayım, çok değişti çok (!). Yine bugüne şükür, ergenler kasım-aralık aylarında günde 15 tane "sevdiğim kız bla bla" başlıklı konu açıyordu. Şimdi o yok. Ama şahsen yönetimin kuralları çok esnettiğini düşünüyorum. Eskiden öyle banlar yerdim ki. Moderatörler TDK'de çalışıyor sanırdım. Şimdi ''-de'' ''-da'' yanlışı yapsam ceza yemediğim oluyor. Bence bu etken ergenlerin daha da doluşmasına olanak sağladı.

Haklısınız yazım ve noktalama bu konuda turnusol kağıdı görevi görüyor.
 
Fark ettiyseniz son zamanlarda forum boş insanların işgali altında. Eskiden bilgili abiler vardı bilim teknik ince konular paylaşılıyor detaylı veri analizleri yapılıyordu biz de keyifle takip ediyorduk şimdi nerede o eski kalite? Neden sürekli geyik muhabbeti ve basit şeyler döner oldu?
Sen eskiden var mıydın burada? Ayrıca cidden benden bahsetmiş adam.
 
Genç öğrenci arkadaşlar evde, yaş ortalaması düştü. Yapacak bir şey yok.
Okullar açıldı, kısmen kanser tayfadan kurtulduk. Ara tatilde neydi öyle ya. Teknik destekte hayat hikayesi anlatıyorlar.
 
Bunun en büyük sorumlusu moderatörler. İnternete yazıldığında maksimum 10 saniyede çözülecek sorunları, birbirinin aynısı, defalarca açılmış konuları onaylamaları.
Bunun en büyük sorumlusu moderatörler.
Bu forum anlayışına çok uzak bir düşünce. O zaman kimse konu açmasın, her şeyin cevabı internette var? Herkes her sorunu aynı şekilde yaşamıyor veya aynı şekilde çözmüyor. Her sorunun tek bir çözümü yok. Geçende bir arkadaş soru sordu, adamı sorduğuna pişman ettiler. Konu sahibinin mesajına kızgın, hahaha ve üzgün atan tipler vardı, böyle basit bir soru için konu mu açılır falan demişlerdi. Herkes her şeyi bilmek zorunda değil, anlayın artık şunu. Ayrıca o arkadaşın sorduğu soruyu basit görüp abuk sabuk emoji atan arkadaşların mesaj geçmişine baktım, teknik destek kategorisinde 1 tane bile mesajarı yok. :D
 

Geri
Yukarı