Forumun kitle kalitesi mi düşüyor?

Yani şu bir gerçek yeni nesil gerçekten çok pasif bu yurt dışı kafasıyla “özgür” olma gayesiyle yetiştiği için saygı, sevgi, örf, gelenek hiç yok gerçekten. Üzülüyorum bizim büyüklere olan tavrımız vesaire şimdi ki nesilin durumu herşeye yansıyor. Kendimizi geliştirmekten yanlışlarımızı görmekten aciziz yani.
 
Katılıyorum. 2020 başları gibi çok daha iyiydi forum, en azından bu halinden daha iyiydi.

Şimdi ise birbirinin düşüncesine saygı duymayan, bağırıp çağıran, kızgın yağmuruna boğan, sanki oyuncağını çalmış gibi sepsert üsluplar...

Arkadaşlar, buranın forum olduğunu unutmayın. Siz ise burayı hayatınızın merkezi haline getirmişsiniz, o yüzden geriliyorsunuz ve sinirinizi üyelerden çıkarıyorsunuz. Bunu yapmayın. Özellikle sanal dünyada yaptığınız şeylere çok dikkat etmelisiniz. Birbirinizin düşüncelerine saygı duyun, saygılı ve kibar olun, bu kalitesizlik arkaplana atılacaktır zaten. Moderasyonun da tabii ki hatası var, ama maalesef ilk etken onlar değil. Biraz üyelerin kendisine sorması lazım, acaba benim bu kalite düşüşünde bir parmağım var mı diye...
 
Ben forumu 3 senedir takip edip okuyorum ama bu senenin başında üye olmak nasip oldu. Yani forumun öncesini bilmiyor diye bir şey yok. Ben foruma yaş sınırı getirilmesinden yanayım. Gerçi nasıl getirilir bilmiyorum ama 14 yaşındaki bir arkadaşa kendi bildiklerinin doğru olmadığını anlatmaya çalışmaktansa zamanımı başka bir şeye harcamayı tercih ederim. Kendi bildikleri her şey doğru sanıyorlar. Kendileri bir firmadan iyilik görünce kötü yanlarını görmezden geliyorlar. En azından yaş sınırı olmasa bile belli bir olgunluğa ulaşmamış ve üslupsuzca konuşan arkadaşlar forumdan uzaklaştırılmalı bence...
 
Siz üye olmadan önce başlamıştı. Bunu hakaret olarak algılamayın. Yeni bir şey değil. Jenerasyon farkı mı desem, gerçek anlamda kalite düşüşü mü desem bilemedim. Bilginin değil de bilgisizliğin ve arsızlığın üstün geldiği dönemdeyiz. Bu forum için geçerli değil sadece. Eskiden utanırdı ve öğrenmeye çabalardı insanlar ama şimdi yanlışı köküne kadar savunur ve bilgiyi organize olarak gömer hale geldiler.

Jenerasyon farkı. Eski kitle yani bu forumların "popülerleşmeye başladığı" zaman aralığında forumlarla tanışmış kitle, bu gibi ortamları daha kıymetli görüyordu ve aynı şekilde nezih bir ortam sağlanmış oluyordu.

Ancak şimdi öyle değil. Burada yeni jenerasyonu da suçlamamak lazım bir noktada, eskinden forumlar çok kıymetli platformları, şimdi de öyle ama eskisi gibi değil işte.

En basitinden, üyelerin moderatörlere 201-2016'da nasıl baktığıyla, günümüzde nasıl baktığı bile farkı ortaya koyuyor. Ceza falan konusunda değil ama, saygı yok.
 
Bir de son 1 yıldır çok şikayetçi olduğum bir konu var ki şu profil fotoğrafını anime yada manga her ne saçmalık ise ondan yapan kanser kitle. Mantar gibi her yere yayıldılar Sosyal'de.
Ben bunda bir sorun göremiyorum? Genelleme yapmanız ve "mantar gibi" ve "kanser" benzeri ifadeler kullanmanız bana göre çok yanlış. Anime - manga profil fotoğrafı kullanıp bilgili olan birçok kişi var, üslubunuza dikkat etmenizi öneriyorum.
 

Geri
Yukarı