Forward2me deneyimi nasıldı?

FelixTheDev

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Düsseldorf, Almanya
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Selamlar,
Yakın zamanda İngiltere'den getirmem gereken bir ürün olmuştu. Araştırırken forward2me (bu metinde F2m olarak bahsedeceğim.) İsimli bu firmayla karşılaştım.
Süreç oldukça karmaşık olsa da yapınca anlamaya başladım ve olurda bir gün sizin de işiniz düşerse diye bu sistemi anlatacağım.

1. Sipariş süreci:
Öncelikle ticari amaç için F2m kullanmanızı önermiyorum. Hem gümrük ilişkileri iyi sayılmaz, hem de combine & repack (birleştir ve yeniden paketle) sistemleri çok pahalı.

Öncelikle F2m sitesine girip kayıt olmanız gerek. Ardından my profile sekmesine girmeniz gerek, öncelikle profilinize gidip adres bilgilerinizi eklemelisiniz aksi taktirde boş adres diyerek gönderim sağlamaz. İşlemleri yaptıktan sonra, package ınbox sekmesindeki 5 ülkeden birini seçebilirsiniz (hepsinden kargo alımı var). Ardından sitedeki F2m logosunun üstündeki show your shopping addresses ibaresine basıyoruz ve buradaki adrese sipariş veriyoruz. Her bilgi zaten show your shopping addresses alanında var ve ürünün depoya ulaşmasını bekliyoruz. (size gelen mail ile haberdar olacaksınız), sitedeki ıncoming alanına giriş yapıyoruz. Burada processing metni olacaktır. Ürününüzün fotoğrafını sağ üstten görebilirsiniz. Ürününüz işlendikten sonra revıew yani ön onay kategorisine düşecek ve incelemeye alınacaktır. Bu alanda ıncoming alanına gelince iki seçeneğiniz olacak; ürünü açıklamak, ürünün faturasını yüklemek (e-posta onayı kabul edilmez). Ben burada açıklamayı seçtim, zaten size sitede gerekenleri boşluklar ile anlatmış. 1 gün içerisinde (hafta sonu depoları açık olmuyor) ürününüz onaylanacaktır. Tebrikler!

2. Kargo süreci:
Kargolamak için önce ürününüzün ready to ship aşamasında olması gerekir.
Seçtiğiniz ülkeye göre kargo seçenekleri değişir.
Ben F2m Lite seçtim. (sitenin kendi kargosu, İngiltere için en ucuz seçenek) 10 sterlin kadar bir ücret çıktı, (14 Temmuz 2025 itibarıyla 545 TL ödedim.) Ürünü kargolamak oldukça basit, gördüğünüz gibi.
Shipments history kısmından kargonuzu takip edebilirsiniz.

3. F2m Lite seçeneği (bonus):
Ucuz etin yahnisi yavan olur misali F2m Lite seçeneğini seçtiğinizde kargonuzu takip edemezsiniz ve kargonuz herhangi bir garantiye tabii olmaz.

Okuduğunuz için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı