Çözüldü Forza Horizon 4'te düşük GPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Achlyis

Hectopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte GTX 1660 Ti
Intel Core i3-10100F
XPG D35G 2x8
MSI PRO H410M-B
RAM
8 GB 3200MHz CL16
Ekran kartı
GTX 1660 Ti
İşlemci
i3-10100F
FH4'te veya ekran kartı isteyen oyunlarda grafikler ultradayken bile düşük GPU kullanımı yaşıyorum. Bunun sebebi nedir? RAM 8 GB olduğu için mi?

1682781173850.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tam olarak nasıl darboğaz var?
İşlemci tam performansı alabilmesi için çift kanal RAM olması gerekli. 8GB RAM'in yanına 8GB aynı özellikleri ile uyumlu RAM eklenir ekran kartına yük binecektir ve işlemci daha performanslı çalışacaktır.
Yakın zamanda aynı RAM'den bir adet daha alıp Dual channel a geçeceğim, teşekkür ederim.
Rica ederim. Oyunlarda doğru zevk alamazsın. Far Cry 5 yükle onda da düşüp performans alacaksın. Ben tek kanal laptop aldığımda hangi oyunu yüklersem internetteki gibi performans ve kullanımı alamıyordum. RAM'i aldım bazı oyunlarda 2 kat FPS arttı ve işlemci kullanım düştü ekran kartı kullanım artmıştı.

Rica ederim. Oyunlarda doğru zevk alamazsın. Far Cry 5 yükle onda da düşüp performans alacaksın. Ben tek kanal laptop aldığımda hangi oyunu yüklersem internetteki gibi performans ve kullanımı alamıyordum. RAM'i aldım bazı oyunlarda 2 kat FPS arttı ve işlemci kullanım düştü ekran kartı kullanım artmıştı.
8 GB ve Single Channel gerçekten çok sıkıntı iş, elimde güçlü bir ekran kartı var onu bile kullanmama izin vermiyor 😂

8 GB ve Single Channel gerçekten çok sıkıntı iş, elimde güçlü bir ekran kartı var onu bile kullanmama izin vermiyor 😂
Aynen öyle. Günümüzde 8GB RAM yetersiz zaten. Ben de Forza Horizon 4 denemiştim aynı senin ki gibiydi. Şimdi sabit FPS alıyorum çok akıcı şekilde oyunu oynayabiliyorum.

Aynen öyle. Günümüzde 8 GB RAM yetersiz zaten. Ben de Forza Horizon 4 denemiştim aynı senin ki gibiydi. Şimdi sabit FPS alıyorum çok akıcı şekilde oyunu oynayabiliyorum.

Bir an önce Dual channel a geçsem iyi olur o halde, teşekkür ederim hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı