Forza Horizon 5'te araba almak gerekir mi?

Merhaba herkese teşekkürler benim sormamdaki amaç zamanında Forza Motorsport 6 oynuyordum mesela orada arabaları satın almadan da kiralayarak bedava bir şekilde oynayabiliyorum bu oyunda da böyle bir olanak var mı diye sormak istedim yani demek istediğim özel araçlar değil (mesela Hot Wheels gibi) üstteki arkadaş Bugatti aldığını söylüyor mesela yani ben standart Edition ile oynar isem oyun içinde ki para ile de olsa bazı arabalara ulaşmak için kazanım elde etmem lazım gibi anladım doğru mudur?

Yani asıl demek istediğim oyuna ilk başladığımda herhangi bir ilerleme kaydetmeden direkt mesela LaFerrari ile oynayabiliyor muyum?
Yok hocam öyle kolay değil.
 
Oyunda çoğu son model araba maalesef DLC sahipliği gerektiriyor. Örneğin Aston Martin DBX, yeni kasa Audi RS3, RS5, TT RS, BMW M8, Golf 8 ve daha nice son model araç Car Pass DLC'si dahilinde. İstenirse her bir aracın DLC'si tekli de alınabiliyor ancak hepsini birden almak tekli almaya kıyasla daha hesaplı oluyor. Benim size önerim, bütçe sıkıntısı yoksa Premium Edition alın geçin. O sürüme oyuna gelmiş gelecek tüm DLC içerikleri dahil. Oyunu oynarken illaki DLC gerektiren bir aracı denemek istersiniz diye düşünüyorum.

Bunun dışında DLC'sine sahip olmadığınız arabaları tıpkı kiralıyormuşçasına sürmenin dolaylı da olsa bir yöntemi var, bizzat kendim de uygulamıştım. Oyunda Eventlab adında bir bölüm var. Orada insanlar kendi yarış parkurlarını v.b. paylaşabiliyor. DLC isteyen araçlara sahip olan bazı oyuncular da normal haritayı DLC araçlarını sürerken Eventlab üzerinde paylaşabiliyorlar. Süreyi de 30 dakikaya ayarlıyorlar. Böylece bir DLC arabasının DLC'sine sahip olmasanız bile Eventlab'dan o parkura girerek normal haritada 30 dakika boyunca test sürüşünü yapabiliyorsunuz. Bunun için Eventlabdayken arama kısmına "istediğiniz aracın adı test drive" yazmanız yeterli. Tabii bu yönteminde eksileri mevcut. Arabaya hiçbir modifiye müdahalesinde bulunamıyorsunuz, sadece fotoğrafını çekebiliyorsunuz. Araç sizin garajınıza eklenmiyor, sadece o parkuru yayınlayan oyuncunun arabasını o parkurda kullanmak için ödünç almış gibi oluyorsunuz.

Elimden geldiğince sade yazmaya çalıştım, eğer denemek isterseniz bu yöntemi başka bir konuda detaylı olarak tarif edebilirim.
 
Oyunda çoğu son model araba maalesef DLC sahipliği gerektiriyor. Örneğin Aston Martin dbx, yeni kasa Audi RS3, RS5, TT RS, BMW m8, golf 8 ve daha nice son model araç car Pass DLC'si dahilinde. İstenirse her bir aracın DLC'si tekli de alınabiliyor ancak hepsini birden almak tekli almaya kıyasla daha hesaplı oluyor. Benim size önerim, bütçe sıkıntısı yoksa Premium Edition alın geçin. O sürüme oyuna gelmiş gelecek tüm DLC içerikleri dahil. Oyunu oynarken illaki DLC gerektiren bir aracı denemek istersiniz diye düşünüyorum.

Bunun dışında DLC'sine sahip olmadığınız arabaları tıpkı kiralıyormuşçasına sürmenin dolaylı da olsa bir yöntemi var, bizzat kendim de uygulamıştım. Oyunda eventlab adında bir bölüm var. Orada insanlar kendi yarış parkurlarını vb. Paylaşabiliyor. DLC isteyen araçlara sahip olan bazı oyuncular da normal haritayı DLC araçlarını sürerken eventlab üzerinde paylaşabiliyorlar. Süreyi de 30 dakikaya ayarlıyorlar. Böylece bir DLC arabasının DLC'sine sahip olmasanız bile Eventlab'dan o parkura girerek normal haritada 30 dakika boyunca test sürüşünü yapabiliyorsunuz. Bunun için eventlabdayken arama kısmına "istediğiniz aracın adı test Drive" yazmanız yeterli. Tabii bu yönteminde eksileri mevcut. Arabaya hiçbir modifiye müdahalesinde bulunamıyorsunuz, sadece fotoğrafını çekebiliyorsunuz. Araç sizin garajınıza eklenmiyor, sadece o parkuru yayınlayan oyuncunun arabasını o parkurda kullanmak için ödünç almış gibi oluyorsunuz.

Elimden geldiğince sade yazmaya çalıştım, eğer denemek isterseniz bu yöntemi başka bir konuda detaylı olarak tarif edebilirim.

Gerçekten teşekkür ederim çok detaylı ve de bilgilendirici bir yazı olmuş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı