Foxconn G31MV(-K) BIOS Güncellemesi

Yaparken göreceksin neresi olduğunu.
Hayırlısı.

Yaparken göreceksin neresi olduğunu.
Hocam şu ekranda kalıyorum, ne yapacağım?
DSC_0004.JPG

Jumper yerini değiştirmen lazım. Cmos jumper hariç bir jumper olur "ME" veya buna benzer bir şey yazar.
Başka jumper mı varmış :)
Neyse inceleyim anakartı.

Jumper yerini değiştirmen lazım. Cmos jumper hariç bir jumper olur "ME" veya buna benzer bir şey yazar.
Hocam iş jumperda değil super BIOS protect'deymiş. BIOS flash'ladım. Sorun yok şu an. Ben ekran kartım takılıyken çift slot RAM kullanamıyorum. Derdime derman olur mu?
DSC_0001.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iş jumperda değil super bios protectdeymiş. Bios flashladım.
Yazıyı yazdığım sırada fazla incelemeden yazmıştım bazı anakartlarda cmos harici jumper bulunur onunla yüklenir Bazılarında ise BIOS içinde koruma disable edilip yüklenir. Bulamasaydın zaten BIOS'a bak diyecektim.

Ben ekran kartım takılıyken çift slot ram kullanamıyorum. Derdime derman olur mu?
Deneyebilirsin. Donanımsal arıza veya uyumsuzluk yoksa güncelleme ile çözülmüş olabilir.

Yazıyı yazdığım sırada fazla incelemeden yazmıştım bazı anakartlarda cmos harici jumper bulunur onunla yüklenir Bazılarında ise bios içinde koruma disable edilip yüklenir. Bulamasaydın zaten bios'a bak diyecektim.

Deneyebilirsin. Donanımsal arıza veya uyumsuzluk yoksa güncelleme ile çözülmüş olabilir.
Olmuyor hocam ya, çift slot kullanamıyorum anakartta. Slot bozuk diyecem ama ekran kartı çıkarınca çalışıyor. RAM'de sağlam. Ne yapacağımı şaşırdım :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı