Foxconn G31MXP Modlu BIOS sonrası RAM desteği artar mı?

RinDoShiDoChi

Centipat
Foxconn G31MXP anakarta sahibim şu an Xeon E5405 işlemci kullanıyorum ve bu anakartada 8 GB RAM yükseltmesi yapmak istiyorum. Yüklediğim modlu BIOS'ta zaten böyle bir şey var mıdır? Ya da kendim bu BIOS güncelleme dosyasını kırsam ve desteği 8 GB'a yükseltebilir miyim? Anakart maksimum 4 GB RAM destekliyor lakin ben birkaçkez böyle şeyler duymuştum ne kadar doğrudur?

Foxconn G31MXP anakarta sahibim şu an Xeon E5405 işlemci kullanıyorum ve bu anakartada 8 GB RAM yükseltmesi yapmak istiyorum. Yüklediğim modlu BIOS'ta zaten böyle bir şey var mıdır? Ya da kendim bu BIOS güncelleme dosyasını kırsam ve desteği 8 GB'a yükseltebilir miyim? Anakart maksimum 4 GB RAM destekliyor lakin ben birkaçkez böyle şeyler duymuştum ne kadar doğrudur?
Desteklenen RAM miktarı Chipset ile alakalıdır. Yazılımsal bir şey değildir. Çok daha iyi bilgiye sahip olan arkadaşlar kesin bir bilgilendirme yapacaktır.

Anakartınız maksimum 4 GB RAM destekliyor ve zaten Xeon işlemci kullanıyorsanız modlu BIOS yüklüdür. 8 GB RAM desteği sunan herhangi bir BIOS dosyası bulunmamaktadır. Yani mümkün değil diye biliyorum. BIOS dosyası hatalı olursa pek geri dönüşü de olmaz. Eski bir anakart olduğundan kurtarmak için ya epey para isterler ya da uğraşılmaz derler geçerler. Nereden mi biliyorum? Şu an aktif olarak kullandığım anakartım bu benim. Umarım aklınızda soru kalmamıştır.

Hiç duymadım öyle bir şey. BIOS moduyla olmaz sanırım, Update ile olabilir. O da varsa yükleyebilirsin ancak.

Bende diyorum ki o Update'yi ben yapayım. O dosyayı ben hazırlayayım mümkünse.

O düşündüğünüz kadar kolay değil. Bir hata anakartın çökmesine neden olur. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam slotlar da desteklemiyordu. Yani o anakarttan ümidi kesin yükseltme konusunda.

Yeri gelmişken sorayim: BIOS nasil modlanir?

Üreticinin verdiği BIOS güncelleme dosyasını uygun programlarla açıyoruz. Ondan sonra eğer Xeon işlemci için modlayacaksak programda özel butonlar var Xeon işlemcinin Microcode'nu(işlemcinin yazılımı gibi farz et) yüklüyoruz. Ben buradaki karman çorman yazıları okuyup anlayıp bir yerlere müdahale ederek desteği kendim yükseltmeye çalışmak istemiştim ama anlaşılan mümkün değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı