Çözüldü Foxconn G41mxe anakarta BIOS'tan USB ile format atılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar Foxconn G41mxe anakartım var. Windows 10 64 Bit 2004 sürümü Rufus ile USB'ye yazdırdım ve Casper Nirvana laptopumda yapıp işe yaradığı gibi BIOS'tan USB'yi 1. seçip format atmaya ve Windows 10 yüklemeye çalıştım ama bir türlü beceremedim. Bu anakarta nasıl format atabilirim? Bulunduğum yerde format 150 TL vermek de istemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video'da 0:55'de anlatıyor. Uygun adımları takip ederek yapabilirsin.

Hocam anakart UEFI biçimini desteklemiyor ki. O yüzden GPT yerine MBR bölüm düzeninde yazdırıp kurmayı denemesini söyledim.
Yazdırırken GPT bölüm düzenini mi seçtiniz MBR bölüm düzenini mi? Çünkü seçmeniz gereken MBR bölüm düzeni olmalıydı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video'da 0:55'de anlatıyor. Uygun adımları takip ederek yapabilirsin.

Hocam anakart UEFI biçimini desteklemiyor ki. O yüzden GPT yerine MBR bölüm düzeninde yazdırıp kurmayı denemesini söyledim.

Çözüm
BIOS ya da MBR için UEFI bölüm düzeni seçtiğinizde UEFI desteği olmayan Legacy dediğimiz eski anakartlara uygun olarak yazdırıyor.

UEFI MBR ya da GPT seçtiğinde, UEFI destekli anakartlara uygun disk bölümlemesi seçmemize yardımcı oluyor. Ayrıca MBR'daki limit GPT düzende olmuyor.

Doğru hocam. UEFI ile hata verebilir. MBR olarak seçilmesi gerekir. UEFI desteği yok.

Rufus üzerinde bir ISO dosyasını yazdırırken MBR biçininde yazdırmalı. Ben de zamanında aynı sorunu Foxconn G31-MXP anakartta yaşamıştım. Halbuki BIOS destekli olmadığını belirten hatalar verdi ben de MBR olarak yazdırdım ve sorun düzeldi.

dvd rom'u görüyor ama usb yi görmüyor sanırsam eski bir anakart olduğu için durum böyle
Rufus üzerinde bir ISO dosyasını yazdırırken MBR biçininde yazdırmalı. Ben de zamanında aynı sorunu Foxconn G31-MXP anakartta yaşamıştım. Halbuki BIOS destekli olmadığını belirten hatalar verdi ben de MBR olarak yazdırdım ve sorun düzeldi.
hmm tamam bunu deneyeceğim.

Zaten yapmanız gereken bu. Anakart UEFI destekli olmadığı için sorun olur. Ayrıca eski olduğu için otomatik olarak başlatmayabilir. Boot menuden seçtiniz değil mi? Ayrıca BIOS üzerinden birincil aygıtı Removable/USB olarak seçmelisiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı