Foxconn G41MXE-K BIOS Güncelleme

Boot ekranından USB'yi seçiyorum fakat hala Windows normal şekilde başlıyor neyi yanlış yapmış olabilirim.
Bootable işlemini doğru yapmamışsınız büyük ihtimal. Belleği farklı bir girişe takmayı deneyin.

Bugün G41MXE-K modelli anakartima BIOS güncellemesi yaptım. Flash belleğimi Rufus ile hazırlayıp, inidirlen dosyayı içine attım. Boot sekmesinden USB sectikten sonra açılan ekranda birkaç komut yazıldı ve benden bir şey yazmamı istedi. Bende flash yazıp yolladım. Belli başlı kodlar geçtikten sonra CMOS CHECKSUM DESTROYED ve... Enden normally yazısını aldım. Reset attığımda siyah ekranda kaldım. BIOS pili çıkarttım, CMOS reset attım ancak sorun çözülmedi. Sistemimde 4 + 2 GB DDR3 RAM var. 2 GB tek modül denediğimde her iki slotta da sistem sürekli reset atıyor. (Sonsuza dek :) ) hiçbir görüntü gelmiyor. Onu cikartim 4 GB RAM ile denediğimde ise sistem reset atmıyor ancak hiçbir şekilde ekran gelmiyor. Klavye, mouse ışıkları dahil yanmıyor. Yokmu bana yardımcı olabilecek birisi? Yoksa yarın yeni anakart alacağım.

İşlemleri doğru yaptıysan sorun yaşamaman lazımdı. Ya anakartın modeli yanlış ya da güncellerken yapmaman gereken bir şey yapmışssın.
Çipe dışarıdan yazma işlemi ile BIOS tekrar yazılabilir ancak doğru BIOS olup olmadığını kontrol etmen gerekir.

Bu işlemi yaparak sonucunda bilgisayarın açılmamasıyla karşılaşanlar aynı anakartın üzerinden eproom sökerek açılmayan bilgisayarın anakartına takarak sorunu atlatabilirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı