Başarılı Kurulum Foxconn H67MP-S/-V/H67MP+MBR Disk Mavericks Os X 10.9.2

Sistem Özelliklerim
  • Foxconn H67MP-S/-V/H67MP Anakart
  • Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40GHz işlemci
  • AMD Radeon HD 7800 Series 2gb paylaşımsız
Harddiskim MBR türündeydi ve şu hataları defalarca yaşadım.

xUds2DW.jpg

Gm26UfB.jpg

jD2nHJY.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu süreçte belki 15 defa bilgisayara format atmak zorunda kaldım. Ama herşeye rağmen yardımlarından dolayı @Recep Baltaş ve Technopat Ailesine çok teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar yüklemeler başarısız oldu çünkü bir daha win 8.1 e geri dönüş yapamadım herşey USB noktasında bozuluyordu.

Ben şöyle bir yol izledim son çare olarak Önce Mavericks Os X 10.9.2 'yi sonra da win 8.1 pro'yu kurdum:

1. Önce herhangi bir windows CD'si takıp DİSKPART komutu ile bütün bölümleri vs temizleyip birleştirdim.
  2. MBR olan 1TB lık Harddiski GPT'ye çevirdim. ''convert gpt''yaptım.(Mavericks Os X'i yükleyebilmek için)
  3. Mavericks Os X yüklü USB'yi taktım windows cd'sini çıkardım
  4. Mavericks Os X yükleme ekranına gelince disk bölüntüleme işlemleri yaptım
  5. 2 ayrı bölüntü yaptım birini Mac Os X ismi verdim, diğerine de Windows.
  6. Bölüntülerin format biçimlerine dikkat ettim.(Özellikle windows yükleyeceğim bölüntüye ex-Fat dedim)
  7. Önce Mavericks Os X kurdum sonra Windows8.1 Pro yüklü usbden kurulum yaptım.
  8. Clover boot loader yaptım(Moun EFİ yönergeleri) ve usb den kurtuldum çok rahat bir şekilde istediğimi tek tıkla açıyorum
Clover boot loader yönergeleri için:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ve Sonuç :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel bi rehber olmuş ellerine sağlık. Ben 2. HDD yuvasına SDD aldım OS X 10.9.2 için onu GPT çevirdim APPLE HFS yaptım daha sonra PARAGON ve hiç bi zaman yüklemede takılmadım. Hiç hata almadım. Ssadece disk0 yada disk2 bölümü bi türlü çıkmadı. Bu konuda yardımcı olursan çok memnum olurum. Hayırlı geceler.

Yani yapmam gereken mac os x 'i usb' ye atmak ve kurarken disk izlencesinden bütün bölümlere format atmak (windows dahil) sonra disk otomatik şekilde GPT olacak ve kuruluma devam edeceğim. Ben de ilk önce mac os x daha sonra windows kuracağım.

Yani yapmam gereken mac os x 'i usb' ye atmak ve kurarken disk izlencesinden bütün bölümlere format atmak (windows dahil) sonra disk otomatik şekilde GPT olacak ve kuruluma devam edeceğim. Ben de ilk önce mac os x daha sonra windows kuracağım.
Aynen öyle ama herşeyden önce DİSKPART komutu ile sabit diskini komple sil tek parça olsun sonra GPT ye çevir çünkü mac os x kuracaksın önce disk izlencesi kısmından bölüntüleyip ayarlayacaksın. çok kolay oluyor böyle öbür türlü sıkıntılar çok.

Çok güzel bi rehber olmuş ellerine sağlık. Ben 2. HDD yuvasına SDD aldım OS X 10.9.2 için onu GPT çevirdim APPLE HFS yaptım daha sonra PARAGON ve hiç bi zaman yüklemede takılmadım. Hiç hata almadım. Sadece disk0 yada disk2 bölümü bi türlü çıkmadı. Bu konuda yardımcı olursan çok memnum olurum. Hayırlı geceler.
Ben de o mount efi kısımlarında takılıyordum sen bu yöntemle yaparsan daha kolay olur ve disk0 yada disk2 bölümünü görebiliyorsun ben yaptım oldu.Clover boot loader yönergeleri için
Dual Boot UEFI Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.2 Rehberi'ni izleyiniz.

Aynen öyle ama herşeyden önce DİSKPART komutu ile sabit diskini komple sil tek parça olsun sonra GPT ye çevir çünkü mac os x kuracaksın önce disk izlencesi kısmından bölüntüleyip ayarlayacaksın. çok kolay oluyor böyle öbür türlü sıkıntılar çok.
Şuan okuldan yazıyorum videoyu izleyemiyorum. DİSKPART konutunun nasıl yaptığını videoda gösterdin mi ?

Şuan okuldan yazıyorum videoyu izleyemiyorum. DİSKPART konutunun nasıl yaptığını videoda gösterdin mi ?
Göstermedim fakat internetten bakabilirsin çok kolay ve sağlam bir komut arayüzüdür.Ama iyi bilmek gerekir.Vaktim yok şu an akşam üzeri bir video çekebilirim istersen.

Göstermedim fakat internetten bakabilirsin çok kolay ve sağlam bir komut arayüzüdür.Ama iyi bilmek gerekir.Vaktim yok şu an akşam üzeri bir video çekebilirim istersen.
Abi çok iyi olur ya bu komutla ilgili hiç bilgim yok. Yaparsan çok sevinirim ben de akşam bakarım videoya.

Olur kardeşim yönergeleri sesli bir video yapacağım. Ben sana anlatacağım diye baştan bir daha format atmiyim :)

Sağol abi Allah razı olsun . :)
O zaman akşamı sabırsızlıkla bekliyorum.
Başta çok çok özür dilerek söylüyorum diksiyonum çok berbat olmuş, ilk defa sesli video çekiyorum bir de sesim kısıktı.Eğer; hackintosh kurulumunda hala windowsunuzu kaybetmemişseniz yani windowsunuzu açabiliyorsanız bu yöntemle çözüme ilk aşamaları yapabilirsiniz.Eğer windows açılmıyor ve sadece mac os x usb ile ile açılıyor usb dışında açılmıyorsa,windows CD/DVD/usb sini takıp komut istemcisine ulaşabilirsiniz.Detaylar için şuraya bi göz atın bence, Windows 7 Sistem Kurtarma Ortamı komut istemi nasıl kullanılır?

Diski hazırlama işlemlerinden sonra Usb belleğinizi(Mac Os x) yüklü olanı takıp kurulum ekranına ulaşınca

adımlarını takip ederseniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı