Fps Hz arasındaki ilişki

chicagokekosu

Hectopat
Katılım
28 Mart 2016
Mesajlar
187
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, fps ile hz arasindaki ilişkiyi bana anlatabilecek olan var mı? Ve akıcılığı bozmayacak en düşük fps değeri kaçtır?

Ülkemizde deli gibi oyun bilgisayarları toplanıyor, yüzlerce lira veriliyor ama kimse bu kavramları bilmiyor. Bu ne yaman çelişki anne diyesim geliyor.

Herneyse yorumlarınız için teşekkürler (tam olarak emin olmayan arkadaşlar lütfen yorumda bulunmasın).
 
Merhaba. Anlatayım hemen. Diyelim ki, sistemin bir oyunu 90 fps veriyor. Senin monitörün ise 60 hz. 90-60=30. Yani monitörün 60 hz olduğundan 60 fps algılar. Başka bir deyişle 30 fps hava uçmuş olur. Bu da ekrana ''yırtılmalar'' şeklinde yansır. Yani görüntüler üst-üste biner. Akıcılığı bozmayacak en düşük fps değeri ise
30 fps'dir.
 
Bu tip şeyleri kafaya takmamak için en güzeli Freesync destekli bir ekran kartı ile yine freesync destekli bir monitör almak . Ekran kartı olarak AMD'yi göstermemin sebebi , freesync destekli monitörlerin 600TL'den başlıyor olması. Nvidia tarafında G-sync destekli monitörler ise 2000TL'den başlıyor benim bildiğim .
Peki nedir bu G-sync ve Freesync ?
Monitörün ile ekran kartının senkron bir şekilde çalışmasını sağlayan teknolojilerdir. Yanii ekran kartın o anda kaç fps verebiliyorsa monitörün de o kadar Hz'de çalışacaktır .

23FPS film akıcılığıdır , oyunlarda ise 30FPS alt akıcılık sınırıdır. 30FPS'nin üstünde zaten çok fazla dağlar kadar fark olmaz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı