FPS nasıl sabitlenir?

Ibrahimm58

Decapat
Selamlar dostlar.
Youtube'da takip ettiğim kadarıyla çoğu oyuncu oyun oynarken FPS'leri sabit kalıyor. Bunu nasıl yapabilirim? FPS oyun oynarken nasıl sabitlenir?

Ekran kartı : RX 580 ARMOR OC 8GB 256 Bit

Şunu da belirtmek isterim: Örneğin GTA V - The Witcher 3 oynadığım zaman FPS 60 sabit ile başlıyor ancak FPS 30'a kadar düşüyor bazı alanlarda sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun grafik ayarlarından V-Sync açın.
AMD ya da Nvidia ayar menüsünden açsanız bile genelde çoğu oyunla uyumlu olmadıklarından çalışmayacaktır.

FPS kaybı yaşadığınız oyunlarda bazı ayarları kısın. Halen FPS düşmesi yaşanıyorsa büyük ihtimalle ısınmadan kaynaklı ekran kartı kendi gücünü sınırlayarak performansı düşürüyordur.

Oyunları açtığınızda ve uzun süre oynadığınızda MSI Afterburner yazılımı ile CPU, GPU, Bellek kullanım ve Sıcaklık değerlerini kontrol edin.
MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat
Hatta ekran görüntüsü alarak değerleri sonra bizimle paylaşın.

V-Sync'i kapatınca evet biraz daha iyi oldu diyebilirim.
Programı açtığımda ekran aynen böyle.
Daha hiç bir ayarına dokunmadım önereceğiniz bir ayar var mı acaba?
Attığım ekran görüntüsünde ekran kartı 300 mhz olarak gözüküyor sanırım burada bir terslik yok mu sizcede?

Dosya Ekleri

• 123.png
    123.png
    155,7 KB · Görüntüleme: 138
Son düzenleme:
V-Sync'i kapatınca evet biraz daha iyi oldu diyebilirim.
Programı açtığımda ekran aynen böyle.
Daha hiç bir ayarına dokunmadım önereceğiniz bir ayar var mı acaba?
Attığım ekran görüntüsünde ekran kartı 300 mhz olarak gözüküyor sanırım burada bir terslik yok mu sizcede?
O an 300MHz'de çalışıyor. Ekran kartınızın hızı minimum 300MHz'den 1400 küsürlere kadar 7 basamaklı bir şekilde ihtiyaca göre artıp azalabiliyor.

FPS sabitlemenin en iyi yolu Riva Tuner Server Statistics (RTSS) adlı yazılımı kullanmanız. Kendisi MSI Afterburner'ı kurarken "bunu da kurayım mı" diye sorulan çok faydalı bir program. FPS sabitleme işinde ekran kartının veya oyunların kendi sabitleyicilerini kullanırsanız 0.1-0.5 ms gibi bir hassasiyetiniz olur, bu da 60 FPS'i hedeflerken 57-63 arası iniş çıkışlar mümkündür demek. RTSS kullanarak sabitleme yaparsanız hassasiyet 0.0001 ms civarlarında olur ve 60 hedeflediğinizde 60.000 FPS alırsınız (bilgisayarın gücünün yetmemesinden kaynaklı düşüşler hariç).

Ben şöyle kullanıyorum;
1) RTSS ile FPS'i 59.99'a sabitledim (60Hz monitor için, 75 ya da 144'lük bir monitörünüz varsa işler değişiyor)
2) oyunda V-Sync i kapattım ve oyunu tam ekran moduna alıyorum.
3) AMD Radeon ayarlarında her için tek tek "gelişmiş senkronizasyonu" açıyorum (bu özelliği global kullanmayın).

FPS düşmeleri olmadığı sürece kusursuz tepki ve akıcılık bir arada oluyor.

1 numaralı madde için "buradaki" rehberi takip edebilirsiniz. Küsürlü ayar yapmak zor gelirse 59'a sabitleyin, o da işe yarar.

GTA V'te ki FPS düşüşleriniz büyük ölçüde işlemci ile alakalıdır diye düşünüyorum. AMD ekran kartlarında biraz daha fazla işlemci yükü talep ediyor GTA V, ki zaten çokça işlemci isteyen bir oyun.

3) AMD Radeon ayarlarında her için tek tek "gelişmiş senkronizasyonu" açıyorum (bu özelliği global kullanmayın).
.

Can bey hepsini anladım ama bu kısmı anlayamadım, daha basit bir şekilde anlatabilir misiniz acaba?
Ve teşekkür ederim yardımınız için :)

Şunu da eklemek istiyorum oyun açsam da kapatsam da o iki kısım hep 300 mhz'de kalıyor yükselmiyor sebebi nedir sizce?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı