FPS oyunlarında input lag düşürmede FPS limitlemenin (frame capping) etkisi nedir?

Hikoshi

Hectopat
Katılım
19 Ekim 2020
Mesajlar
46
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Ama ekran kartı konusunda AMD'ye yönelmek istiyorum. Valorant gibi FPS oyunlarında NVIDIA ekran kartlarının refleks teknolojisi aracılığıyla render queue'yu düşürmek gibi bir artısı oluyor ve AMD anti-lag+ Valorant'la resmi bir anlaşması olmadığı ve sistem dosyalarını değiştirdiği için kullanmak istemiyorum. Soruma gelecek olursak NVIDIA Refleks'in yaptığı işi FPS limitleyicisiyle çözmeye çalışsam daha iyi sonuç alabilir miyim? İnternette bu konuyla alakalı istatistiklere baktığımda ınput lag düşürmek için en etkili yöntemi FPS limitleme olarak gördüm ama o konuda da kafamda şoyle bir soru oluştu, eğer FPS'i limitleyeceksem monitörümün yenileme hızından daha düşük bir degere mi sabitlemeliyim yoksa 360Hz bir monitörde FPS'i 400'e sabitlesem de ınput lag başta bahsettiğim en iyi sonuçları verecek seviyede düşer mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Ama ekran kartı konusunda AMD'ye yönelmek istiyorum. Valorant gibi FPS oyunlarında NVIDIA ekran kartlarının refleks teknolojisi aracılığıyla render Queue'yu düşürmek gibi bir artısı oluyor ve AMD anti-lag+ Valorant'la resmi bir anlaşması olmadığı ve sistem dosyalarını değiştirdiği için kullanmak istemiyorum. Soruma gelecek olursak NVIDIA Refleks'in yaptığı işi FPS limitleyicisiyle çözmeye çalışsam daha iyi sonuç alabilir miyim? İnternette bu konuyla alakalı istatistiklere baktığımda ınput lag düşürmek için en etkili yöntemi FPS limitleme olarak gördüm ama o konuda da kafamda şoyle bir soru oluştu, eğer FPS'i limitleyeceksem monitörümün yenileme hızından daha düşük bir degere mi sabitlemeliyim yoksa 360Hz bir monitörde FPS'i 400'e sabitlesem de ınput lag başta bahsettiğim en iyi sonuçları verecek seviyede düşer mi?

Bende merak ediyorum böyle şeyleri açıkçası, benim monitör en fazla 240Hz ama 165 üstü çıkmıyor. Ben 144hzte oynuyorum FPS oyunlarını.
 
Bende merak ediyorum böyle şeyleri açıkçası, benim monitör en fazla 240Hz ama 165 üstü çıkmıyor. Ben 144hzte oynuyorum FPS oyunlarını.
Durum şu aslında takıldığım, internette kıyaslama yaparken input lag konusunda kıyas yapılan fps degerleri hep 360+Refleks+boost vs 300+FrameCap oluyor. Sıkıntı şu 360+FrameCap de durum nasıl çünkü etkilemiyorsa şayet input lag'i o 60hz i bırakmak istemiyorum.
 
Durum şu aslında takıldığım, internette kıyaslama yaparken input lag konusunda kıyas yapılan FPS degerleri hep 360+refleks+Boost vs 300+framecap oluyor. Sıkıntı şu 360+framecap de durum nasıl çünkü etkilemiyorsa şayet input Lag'i o 60Hz i bırakmak istemiyorum.

Keşke FPS oyunlarındaki Full performans ayarlarınıda bilseydim. Hep bir şeyler eksik diyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı