FPS sabitlenmeli mi?

Yuudey

Decapat
Valorant'ta sınırı kaldırdığımda 500-750 arası FPS alıyorum. Monitörüm 144 Hz V-Sync kapalı. Kendim Max FPS'i yazarak 144 yaptım ve sabit 144 alıyorum. Kilidi kaldırıp 500-600 FPS'lerde dolaşmamın bana bir artısı olur mu? Çünkü bakıyorum videolara vs herkes 144-240 Hz monitör kullandığı halde FPS kilidi açık yüksek FPS'lerde geziyor. Bir yararı olmayacaksa eğer kilidi kaldırmanın mantığı ne? Boşuna PC zorlanmaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben şöyle yapıyorum, Nvidia Denetim Masası'ndan tüm programlara Vsync açıp, çok oyunculu oyunlar için özel olarak Vsync'i kapatıyorum. Valorant gibi oyunlarda ne kadar yüksek FPS alabilirseniz o kadar iyi oluyor fakat hikayeli bir oyunda monitörün yenileme hızından daha fazla FPS almak çok bir fark yaratmıyor. Böylece ekran kartını gereksiz %100 kullanmamış oluyorum.

Valorant'ta sınırı kaldırdığımda 500-750 arası FPS alıyorum. Monitörüm 144 Hz V-Sync kapalı. Kendim Max FPS'i yazarak 144 yaptım ve sabit 144 alıyorum. Kilidi kaldırıp 500-600 FPS'lerde dolaşmamın bana bir artısı olur mu? Çünkü bakıyorum videolara vs herkes 144-240 Hz monitör kullandığı halde FPS kilidi açık yüksek FPS'lerde geziyor. Bir yararı olmayacaksa eğer kilidi kaldırmanın mantığı ne? Boşuna PC zorlanmaz mı?

LoL'de 300+ FPS alıyorum. Monitörüm 165 Hz tazeleme özelliği var. Bende FPS'yi 165'e kilitleyerek hem yırtılmaların önüne geçiyor hem de ekran kartının daha fazla güç harcamamasına sebebiyet veriyorum. Dolayısıyla akıcı bir oyun deneyimi yaşarken aynı zamanda ekran kartım 60 derece civarında çalışacağına 39 derece gibi çok serin bir seviye çalışmakta. Bu da benim sistemimin ömrünü uzatmakta.

Isınma gibi sorunları çözer ve aynı zamanda yorulmaz. Ancak giriş gecikmesi yaşatır size.
Aşırı ısınma olmaz mı?
Hocam, zaten bakımların her yıl yapılması gerekiyor. Ekran kartını kısıtlayayim bakımları geç yaparım diyemezsiniz.
80° geçmedikçe sıkıntı yaratmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı