Fransızca öğrenmek İspanyolca öğrenimini kolaylaştırır mı?

183206

Megapat
Makaleler
1
Fransızca öğrenmek İspanyolca öğrenimini kolaylaştırır mı? Kimileri iki dil alakasız diyor kimileri ise kolaylaştıracağını. İnsanlar 2'ye bölünüyorlar.

@English Teacher Herhangi bir dil konusunda sizi etiketlememek olmaz. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
İspanyolca ya italyanca sanki daha yakın.
Fransızca tercüman olan kuzenim çok sövüyordu. İngilizce Almanca da biliyor ama Fransızca da çok zorlanmışti.

2 dili de bilen biri olarak sana bunları anlattım. Benzer taraflarını söyledim, farklı tarafları olduğunu söyledim, neden aynı dil ailesinden gelen bir dili öğrenince diğerlerini öğrenmenin kolaylaşacağını anlattım...
Yazdıklarını teker teker okudum ve iki dilin alakasız olduğunu söyleyenlere de mesajlarınızdan alıntı yaptım. Ancak hala bir sürü insan alakasız olduklarını söylüyorlar. Dil bilen çevremdekilere de sordum, İtalyanca ile benzer olduğunu ancak İspanyolca ile alakasız olduğunu söylüyorlar.

İnsanlar sürekli 2'ye ayrıldığından dolayı sürekli aklım karışıyor.

Dil bilen çevremdekilere de sordum, İtalyanca ile benzer olduğunu ancak İspanyolca ile alakasız olduğunu söylüyorlar.
Fransızca ve İspanyolca "alakasız diller" diyen de önce gitsin bu dilleri öğrensin. 2 dili de bilmeden, benzerliklerini ve farklarını öğrenmeden kim neye göre yorum yapıyor?

Konu diller arası benzerlik düzeyleri değil, bir ailedeki dili öğrenmenin diğerlerini öğrenmede sağladığı kolaylık. İspanyolca ve İngilizce biliyorsan Fransızcayı inanılmaz kolay öğreniyorsun. Fransızca ve İspanyolca biliyorsan Portekizce adaptasyonun çok kolay oluyor. İspanyolca veya özellikle Fransızca biliyorsan İtalyan öğrenme de kolaylaşıyor.

Fransızca ve İspanyolca "alakasız diller" diyen de önce gitsin bu dilleri öğrensin. 2 dili de bilmeden, benzerliklerini ve farklarını öğrenmeden kim neye göre yorum yapıyor?

TRT çocuktaki "Heidi" de italyan Francesco "bonjourno" diyor, buradan hareketle İtalyanca Fransızca'ya daha yakın.

Konu diller arası benzerlik düzeyleri değil, bir ailedeki dili öğrenmenin diğerlerini öğrenmede sağladığı kolaylık.
TRT çocuktaki "Heidi" de italyan Francesco (bonjourno) diyor, buradan hareketle İtalyanca Fransızca'ya daha yakın.

Bazen mesajları okurken nasıl okuduğunuzu merak ediyorum. Bak bakalım ben dillerin benzerlik düzeylerini mi kıyaslamışım? Yoksa bu aile dilindeki dillerin benzer tarafları olduğu için öğrenme kolaylığını mı anlatmışım? Bu dillerden birini biliyorsan, diğerini öğrenmen kolaylaşıyor.

TRT çocuktaki "heidi" de italyan francesco "bonjourno" diyor, buradan hareketle italyanca Fransızca'ya daha yakın.

O da olabilir. Ben İtalyanca ve İspanyolca film izlerken sanki iki dil birbirine çok yakın geliyor o sebeple dedim yoksa dil bilgim yok. Ama Ankara üniversitesi Mütercim Tercümanlık mezunu akrabam Fransızca için hiç iyi konuşmamisti.

Konu diller arası benzerlik düzeyleri değil, bir ailedeki dili öğrenmenin diğerlerini öğrenmede sağladığı kolaylık. İspanyolca ve İngilizce biliyorsan Fransızcayı inanılmaz kolay öğreniyorsun. Fransızca ve İspanyolca biliyorsan Portekizce adaptasyonun çok kolay oluyor. İspanyolca veya özellikle Fransızca biliyorsan İtalyan öğrenme de kolaylaşıyor.
Siz inanılmaz kolay öğrenmiş olabilirsiniz ama bu genel kanı olarak iki farklı dil öğrendim gerisi su gibi Akar demek değildir. Tamamen kişinin dil öğrenmeye yatkınlığı ile alakalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı