Franz Kafka: Dönüşüm hakkındaki görüşlerim

O halde polisiye de severseniz Christophe Grange, Agatha Christie gibi yazarlara yönelebilirsiniz. Ayrıca bir süre George Orwell tarzı yazarlar da okumayın derim, eğer Dönüşüm aşırı saçma geldiyse, 1984 gibi kitaplar saçma dahi gelemeyecektir.
 
Son düzenleme:
O halde polisiye de severseniz Christophe Grange, Agatha Christie gibi yazarlara yönelebilirsiniz. Ayrıca bir süre George Orwell tarzı kitaplar da okumayın derim, eğer Dönüşüm aşırı saçma geldiyse, 1984 gibi kitaplar saçma dahi gelemeyecektir.
Edebiyatım kötü herhalde. Ama kitap okumayı seviyorum. Günde 60 sayfa civarı okurum.
 
Kafka - Dönüşüm; anlaşılabilmesi için biraz kafa yorulması gereken bir eser olması sebebiyle düz okumalardan keyif alanlara saçma gelebilir.

Kafka'nın böcek metaforu; varoluşu, sadece iş ve çalışmak olan bireyin kendine ve topluma yabancılaşması üzerinden, eleştirel bir üslupla toplum çözümlemesi yapmaktadır. Kişilerin, zorunluluklar neticesinde istemedikleri işlerde çalışması (Gregor'un anne babasının borcu yüzünden o işte çalışıyor olması) veya Gregor için böceğe dönüşmenin değil de böceğe dönüşmesi sebebiyle işe gidemiyor oluşunun sorun teşkil etmesi emeğin yabancılaşmasına dair güzel örneklerdir. Düz roman okur gibi okunabilecek bir eser değildir ve ilerleyen yaşlarda tekrar okumalarda farklı çıkarımlara sebep olabilecek bir kitaptır.
 
arkadaşlar bugün bu kitabı bitirdim ve aşırı saçma geldi. Çok beğenilmiş ve Franz Kafka'nın en beğenilen eseri. Fakat kitapta adam sabah böceğe dönüşüyor. Sonra ona ablası bakmaya çalışıyor. Kiracılarla adam böceğe dönüştüğü için kavga falan ediyorlar. En sonunda herkes bu böcek adamdan bıkmışken babası en sonunda kafasına elma fırlatıyor. Kitabın sonunda böcek adam ölüyor.
Bu kitaptan çıkarabilecek ders ne olabilir ki?

Hocam yeminle yeni başlamıştım okumaya kitabın yarısındaydım güzelde gidiyordu. Ve bu spoileri masumca okurken kitabın sonunu söylicenizi düşünmemiştim. Teşekkürler :(.
 

Geri
Yukarı