Çözüldü Free Download Manager "Network access is disabled"

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
1) FDM özgür yazılım değildir(eskidendi). 3.8 sürümünden beri kaynak kodu kapalı olarak geliştirilmekte ve dağıtılmakta. Bugün 6.0.18.4888 sürümü var(kendi cihazımda.)

2) Sizde genel olarak bir sorun var gibi. KDE Connect'te de aynı sorunu yaşadınız. Linux Mint kullanırken hem KDE Connect hem de FDM kullanıyordum. Çatır çatır çalışıyorlardı.

Daha detaylı bakmamız lazım. Cinnamon'la alakalı bir problem olabilir, Cinnamon sıfırdan kurulurken ağ paketlerinden ses paketlerine, QT gibi görselleştiricilerden grafik sunucusuna kadar birçok bağlılık indiriyor. Sıfırdan Cinnamon'u silip kurmak çözebilir.

1) FDM özgür yazılım değildir(eskidendi). 3.8 sürümünden beri kaynak kodu kapalı olarak geliştirilmekte ve dağıtılmakta. Bugün 6.0.18.4888 sürümü var(kendi cihazımda.)
Dogrudur, oyle bir haber vardi hatirladim simdi.

2) Sizde genel olarak bir sorun var gibi. KDE Connect'te de aynı sorunu yaşadınız. Linux Mint kullanırken hem KDE Connect hem de FDM kullanıyordum. Çatır çatır çalışıyorlardı.
Kesinlikle.

Daha detaylı bakmamız lazım. Cinnamon'la alakalı bir problem olabilir, Cinnamon sıfırdan kurulurken ağ paketlerinden ses paketlerine, QT gibi görselleştiricilerden grafik sunucusuna kadar birçok bağlılık indiriyor. Sıfırdan Cinnamon'u silip kurmak çözebilir.
Cinnamon'da calisiyor, daha dun kullandim.

Bu kadar salaklikla ugrasan tek salak benimdir herhalde. Bir seycik daha bozulsun daha Linux kullanmam. 3 ayda 1 format atar Windows kullanirim.

Bu kadar salaklikla ugrasan tek salak benimdir herhalde. Bir seycik daha bozulsun daha Linux kullanmam. 3 ayda 1 format atar Windows kullanirim.
Ben Linux Mint'i Stable olduğu için bıraktım, güncel paketlere erişemiyordum. LM'den bu kadar hayıflanan tek sizi biliyorum. Arch'ta da Intel ile ilgili sorunlarınız olmuştu.

Aklıma benim birçok sebep geliyor, doğrudan Linux Mint ve Cinnamon alakalı olduğunu düşünmüyorum. Her ay yüklü bağış topluyorlar ki güzel iş yapıyorlar, çok aktif bir topluluğu var.

USB'niz eskiyse veri yazılırken sorun oluşmuş olabilir, indirirken dosya bozulmuş olabilir. Hash kontrolü yapmadıysanız gözden kaçabilir. Secure Boot'un açık olması çoğu durumda Linux için sorun çıkartıyor. BIOS'u bir kontrol edin, bakın açık mı diye. Açıksa kapatın.

Başka masaüstü ortamları kurmayı deneyelim, çok fazla bağımlılık var Cinnamon'da. Başka giriş yöneticileri de deneriz.

Ağ veya güvenlik duvarı kaynaklı hataları es geçiyorum. @OzgunP zaten KDE Connect konunuzda defalarca teyit ettirdi.

Başka masaüstü ortamları kurmayı deneyelim, çok fazla bağımlılık var Cinnamon'da. Başka giriş yöneticileri de deneriz.
KDE kurup deneyeyim ama hic sanmiyorum duzelecegini. Kurulumla ilgili oldugunu sanmiyorum. Kurulumdan sonra duzgun calisan sey guncellemelerden sonra bozuluyor genelde.

:D :D :D :D

1667741768720.png

KDE kurup deneyeyim ama hic sanmiyorum duzelecegini. Kurulumla ilgili oldugunu sanmiyorum. Kurulumdan sonra duzgun calisan sey guncellemelerden sonra bozuluyor genelde.
Önceki KDE konunuzdan kafamda birleştirmeye çalışıyorum ancak "net" bir sonuca ulaşamıyorum. En kafama yatan şey USB veya yansıda sorun olması. Bu saatten sonra "sorun şu, şunu yap" demek zor. Mantık yoluyla modifiyeli çekirdek kurmak gibi birkaç öneri verebilirim. İsterseniz onları da deneriz.

Eğer olmazsa ki siz de isterseniz Debian veya Ubuntu gibi APT sisteminin olduğu alışkan olacağınız paket yöneticisi kullanan dağıtımları da deneriz. İkisi de çok stabil, çok geniş topluluğa ve geliştiriciliğe sahip. Mesaj tarzınızdan anladığım Cannonical'ın eylemleri pek umrunuzda değil, FOSS aşığı değilsiniz. Yani Ubuntu kurabilirsiniz. Ubuntu'nun son sürümleri hiç olmadığı kadar stabil. Fedora da çok güzel bir alternatif.

Son düzenleme:
Önceki KDE konunuzdan kafamda birleştirmeye çalışıyorum ancak "net" bir sonuca ulaşamıyorum. En kafama yatan şey USB veya yansıda sorun olması. Bu saatten sonra "sorun şu, şunu yap" demek zor. Mantık yoluyla modifiyeli çekirdek kurmak gibi birkaç öneri verebilirim. İsterseniz onları da deneriz.

Eğer olmazsa ki siz de isterseniz Debian veya Ubuntu gibi APT sisteminin olduğu alışkan olacağınız paket yöneticisi kullanan dağıtımları da deneriz. İkisi de çok stabil, çok geniş topluluğa ve geliştiriciliğe sahip. Mesaj tarzınızdan Cannonical'ın eylemleri pek umrunuzda değil, FOSS aşığı değilsiniz. Yani Ubuntu kurabilirsiniz. Ubuntu'nun son sürümleri hiç olmadığı kadar stabil. Fedora da çok güzel bir alternatif.
Aynen oyle. Duzgun calissin yeter.

Kubuntu kurup denemistim, sevdim. Fedora'da DNF asiri yavas, o yuzden kullanmiyorum.
Biktim surekli kurulum yapmaktan. Bu son, Kubuntu deneyecegim.

Aynen oyle. Duzgun calissin yeter.

Kubuntu kurup denemistim, sevdim. Fedora'da DNF asiri yavas, o yuzden kullanmiyorum.
Biktim surekli kurulum yapmaktan. Bu son, Kubuntu deneyecegim.
Benim aklımdaki yol haritası şu şekilde;
-xcfe, gnome gibi alternatif WM'leri denemek.
-modifiyeli çekirdek kurmak.

Eğer olmazsa da Debian veya Kubuntu gibi daha kendini kanıtlamış sistemlere geçmek. LM'de güvenilir ancak Debian yılların Debian'ı, Ubuntu yılların Ubuntu'su. Kendim Debian kullandığım için Debian konusunda ısrar ediyorum, biraz taraflı olabilirim o konuda. :D

Şimdilik xfce kurmayı deneyelim, daha az bağımlılığı var ve daha hafif.
sudo apt install xcfe4 komutu kurmanızı sağlayacaktır, kurulumdan hemen sonra LightDM'de erişebiliyor olmanız gerekli.

Benim aklımdaki yol haritası şu şekilde;
-xcfe, gnome gibi alternatif WM'leri denemek.
-modifiyeli çekirdek kurmak.

Eğer olmazsa da Debian veya Kubuntu gibi daha kendini kanıtlamış sistemlere geçmek. LM'de güvenilir ancak Debian yılların Debian'ı, Ubuntu yılların Ubuntu'su. Kendim Debian kullandığım için Debian konusunda ısrar ediyorum, biraz taraflı olabilirim o konuda. :D

Şimdilik xfce kurmayı deneyelim, daha az bağımlılığı var ve daha hafif.
sudo apt install xcfe4 komutu kurmanızı sağlayacaktır, kurulumdan hemen sonra LightDM'de erişebiliyor olmanız gerekli.
Debian'da Arch Linux'ta yaşadığım sorunları yaşıyorum yine. İşlemci tam performansını veremiyor. Tam performans alabildiğim 2 dağıtım Ubuntu/türevleri ve Fedora.

Xfce4 deneyeyim. Olmazsa Kubuntu; olmazsa Windows.

Debian'da Arch Linux'ta yaşadığım sorunları yaşıyorum yine. İşlemci tam performansını veremiyor. Tam performans alabildiğim 2 dağıtım Ubuntu/türevleri ve Fedora.

Xfce4 deneyeyim. Olmazsa Kubuntu; olmazsa Windows.
Peki. Biraz kullanın, hala sorun yaşıyorsanız Kubuntu'ya geçersiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı