Free running dedikleri nedir?

gdeniz123

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Dün bir video izledim şansıma denk geldi. Biraz araştırdım free running diye bir spor sanırım. Düz duvarlara tırmanılıp, çevremizdeki doğal ve yapay engelleri hız kaybetmeden aşmak sanırım amaçları. En azından ben böyle gözlemledim. Çok geniş çaplı bir araştırma yapmadım sadece birkaç video ve bir siteye biraz göz attım. Bu sporu yapmak isterim ama bunları yapmak için kemiğimizin ve kaslarımızın güçlü olması lazım galiba. Çünkü adamlar duvarlara tırmanıyor engelleri zıplayarak atlıyorlar, 4-5 metre ileri zıplıyorlar. Ben öyle bir şey denesem bacağımı kırabilirim. Kasım da güçlü değil. Mekik ve şınav çekebiliyorum ama çok fazla değil. Şınavı çok fazla çekemiyorum vücudumu taşıyamıyorum. Bu durumda zaten hemen 2 haftada zıplayıp hoplayayım demiyorum ama bir yerden de başlamak istiyorum. Zaten önümüz kış, çok fazla dışarı çıkamayabilirim havalar soğuk olunca, evde şınav ya da mekik çekerek başlayabilir miyim ya da ne yapmalıyım? 15 yaşındayım ve lisede dersler biraz fazla geliyor vaktim de az oluyor ancak hafta sonu vakit bulabiliyorum. Ama hiç yapmamaktansa bir sporla ilgilenmek isterim hem eğlenmek hem de sağlıklı olmak için. Kilom 40 kg civarı. Boyum 1,55 - 1,60 arasında değişiyor. En son ölçtüğümde 1,58' di sanırım.
Bu spora başlamak için öncelikle ne yapmam gerekiyor? Kaslarımı güçlendirerek başlayabilir miyim? Önerilerinizi veya düşüncelerinizi yazarsanız beni sevindirirsiniz. Yazdığınız için çok teşekkür ederim. Saygılar...

Son düzenleme:
Aslında tam olarak bilmiyorum kilomu. En son 40'dı ama 35 yazmışım. 2 sene önce 40 kiloydum. Neden kilomun az olduğunu bilmiyorum ama babam ve abim de böyle. Ne kadar yersek yiyelim fazla kilo almıyoruz.

Serbest Koşu. Önüne çıkan engelleri aşmak, zıplamak, özellikle de köpeklerden korkuyorsan ve boş bir zamanında sana doğru koşuyorlar ve ısıracaklarını önceden aklında kurduysan kaçmak için güzel bir spor. İzmir 'de eğitimleri veriliyor. Eğitim verildiği yerin merkezini ve bütçesini bulursam bu konudaki mesajımı editleyerek yazarım.

Serbest Koşu. Önüne çıkan engelleri aşmak, zıplamak, özellikle de köpeklerden korkuyorsan ve boş bir zamanında sana doğru koşuyorlar ve ısıracaklarını önceden aklında kurduysan kaçmak için güzel bir spor. İzmir 'de eğitimleri veriliyor. Eğitim verildiği yerin merkezini ve bütçesini bulursam bu konudaki mesajımı editleyerek yazarım.
Bursa'da yaşıyorum ve oturduğum yerde parklar filan var yani sporu yapmak için uygun mekanlara yakınım. En uygun mekan bir spor salonu olsa da spora çok fazla vakit ayıramadığımdan para vermeyi düşünmüyorum. Başlangıçta hangi hareketleri yapmam gerekir bunlarla ilgili biraz bilginiz varsa veya öneriniz sevinirim.

http://parkour.org.tr/category/bilgi/teknikler/
http://www.acrorun.com/freerunning/

Bu yukarıda linklerini vermiş olduğum 2 site sana yardımcı olucaktır. İlk önce basit ve yapımı kolay hareketleri dene. Ve vücudunu bu hareketleri yapmadan önce ısınma hareketlerini yap ve kendini hazır hissettiğin zaman başla. Bu hareketleri yaparken yapacağına inan ve aklında hiçbir şey olmasın. Yani ''Ben bunu yapamam! Düşerim kolum bacağım kırılır!'' gibi olayları aklından çıkar. Gayet rahat ol. :) Bi' zamanlar bende yapmıştım. Aklıma gelenler bu kadar. Gelince bu yazıyı editlerim. :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı