FreeBSD'ye geçmeye değer mi?

Bence özel bir sebebi yoksa BSD kullanmanın bir anlamı yok. Özellikle kullanıp tecrübe kazanmak istiyorsan deneyebilirsin. BSD'yi tercih eden firmalar genellikle lisansında dolayı tercih edebiliyor. Çünkü ne yaparlarsa yapsınlar, kaynak kodunu kapatıp kullanabiliyorlar. Bazı büyük ve ünlü firmaların eğilimlerinin altında yatan sebeplerden bence en önemlisi bu. Bazıları BSD'nin daha kararlı olduğunu iddia ediyor, ben bununla ilgili temel kullanıcı tecrübeleri haricinde ciddi bir veri görmedim. İlk 500'e giren süper bilgisayarların tamamı Linux kullanıyor, bence Linux'un her açıdan BSD'den daha avantajlı olduğunun teknik bir göstergesi olduğunu düşünüyorum.

Olmadı AntiX kur.
AntiX'i deneyecegim simdi.
Bence özel bir sebebi yoksa BSD kullanmanın bir anlamı yok. Özellikle kullanıp tecrübe kazanmak istiyorsan deneyebilirsin. BSD'yi tercih eden firmalar genellikle lisansında dolayı tercih edebiliyor. Çünkü ne yparlarsa yapsınlar, kaynak kodunu kapatıp kullanabiliyorlar. Bazı büyük ve ünlü firmaların eğilimlerinin altında yatan sebeplerden bence en önemlisi bu. Bazıları BSD'nin daha kararlı olduğunu iddia ediyor, ben bununla ilgili temel kullanıcı tecrübeleri haricinde ciddi bir veri görmedim. İlk 500'e giren süper bilgisayarların tamamı Linux kullanıyor, bence Linux'un her açıdan BSD'den daha avantajlı olduğunun teknik bir göstergesi olduğunu düşünüyorum.
Evet, BSD'yi kullanmam icin bir neden yok sadece kisisel merak. Bu arada biraz konu disina cikmis olacak ama hangi dagitimi kullaniyorsunuz?

AntiX'i deneyecegim simdi.

Senin gibi birinin Antix'i kullanacağını sanmıyorum, çünkü sistemdeki baş aktörler kullanışlı yazılımlardan seçilmiyor, hafif olanlardan seçiliyor. Kullanışlı olmadığı için de zevksizlik ve bıkkınlık getiriyor. Benim 1 GB RAM olan makine için dahi kullanamamıştım, siz kullanabilirseniz ne mutlu.

Senin gibi birinin Antix'i kullanacağını sanmıyorum, çünkü sistemdeki baş aktörler kullanışlı yazılımlardan seçilmiyor, hafif olanlardan seçiliyor. Kullanışlı olmadığı için de zevksizlik ve bıkkınlık getiriyor. Benim 1 GB RAM olan makine için dahi kullanamamıştım, siz kullanabilirseniz ne mutlu.
Dagitim oneriniz var mi herhangi bir sey deneyebilirim hocam.

Dagitim oneriniz var mi herhangi bir sey deneyebilirim hocam.

Bence Netinstall kalıbı ile kendi oturumunuzu yapın, kurulum ve kurulum sonrası hazır dağıtımlar ile zaman olarak da zorluk olarak da aynıdır. Belki denemediğiniz için size zor görünebilir, bana hazır dağıtımlardan daha kolay geliyor.
Şayet denemek isterseniz size buradan ne yapacağınızı anlatabilirim.

GeckoLinux'a bence hiç yanaşmayın, bütün sürümlerini ve bütün kalıplarını denedim, hepsi baştan sağma, uydurma yapılmış.

Bence Netinstall kalıbı ile kendi oturumunuzu yapın, kurulum ve kurulum sonrası hazır dağıtımlar ile zaman olarak da zorluk olarak da aynıdır. Belki denemediğiniz için size zor görünebilir, bana hazır dağıtımlardan daha kolay geliyor.
Şayet denemek isterseniz size buradan ne yapacağınızı anlatabilirim.

GeckoLinux'a bence hiç yanaşmayın, bütün sürümlerini ve bütün kalıplarını denedim, hepsi baştan sağma, uydurma yapılmış.
Anlatabilirseniz cok mutlu olurum. Fakat sanirsam bunun icin ayri bir konu acmam gerekecek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı