Tiny11 geçmeye değer mi?

Sağ olun hocam bütçe birikirse yapacağım 16 GB RAM'e upgrade. RAM dışında bir sorun yoktur herhalde sistemde donanım bazlı.

Dediğim gibi sadece 2 bileşene yükseltme yapabilirsiniz, onlar da RAM ve SSD. Diğerleri için (İşlemci, ekran kartı vs.) komple bilgisayar değiştirmelisiniz. RAM yükseltmesi şu anlık şikayet ettiğiniz sorunu çözer diye düşünüyorum.

Windows 10 geciniz ve AtlasOS yada ReviOS kurunuz. AME Wizard ile bunu yapabilirsiniz. Orjinal Windows 10 22h2 surumunu microsoftun sitesinden indirin. Ameliorated.io sitesine girip Ame wizard ve sectiginiz Custom Windows Playbookunu indirip onun otomatik ayarlamasina izin verin.

Acik kaynak kodludur sorun teskil etmez. ISO'yu sonucta Microsofttan indireceksiniz, program sizin icin otomatik olarak windowsu hafiflestirecektir. Sonrasinda github'dan birkac tane Windows Debloat bakin Chris Titus Tech WinUtil iyidir.

Linux Mint daha çok kodlama üzerine diye biliyorum hocam yanlış biliyorsam uyarın biraz kullanabilirlik yönünden sorun olmaz mı?

Yok hocam. Kodlama da yapılır ama hedef kitlesi Windows kullanıcıları. Arayüzünü ve araçlarını da Windows'tan yeni geçen ve Windows benzeri bir deneyim isteyen kullanıcılara uygun olarak geliştiriyorlar. Özellikle cinnamon sürümünü tavsiye ederim. Kendim de ilk geçtiğim dönemde uzun bir süre Linux Mint kullanmıştım. Bazı şeyler Windows'tan bile daha kolaydı. Tabii farklı bir işletim sistemi olduğu için ufak tefek farklılıklar mevcut. Ona da bu durumu kabullenirseniz çabucak alışırsınız. Çözemediğiniz bir sorun olursa da tonla forum konusu mevcut zaten. En olmadı konu açarsınız çözeriz

Yok hocam. Kodlama da yapılır ama hedef kitlesi Windows kullanıcıları. Arayüzünü ve araçlarını da Windows'tan yeni geçen ve Windows benzeri bir deneyim isteyen kullanıcılara uygun olarak geliştiriyorlar. Özellikle cinnamon sürümünü tavsiye ederim. Kendim de ilk geçtiğim dönemde uzun bir süre Linux Mint kullanmıştım. Bazı şeyler Windows'tan bile daha kolaydı. Tabii farklı bir işletim sistemi olduğu için ufak tefek farklılıklar mevcut. Ona da bu durumu kabullenirseniz çabucak alışırsınız. Çözemediğiniz bir sorun olursa da tonla forum konusu mevcut zaten. En olmadı konu açarsınız çözeriz.

Hocam peki Linux'a geçtiğimde FPS artar mı oyunlardaki ve güvenlik açısından nasıldır.

Hocam peki Linux'a geçtiğimde FPS artar mı oyunlardaki ve güvenlik açısından nasıldır.

Performans oynadığın oyunlara bağlı olarak değişir. OpenGL oyunlarında daha yüksek performans alırsın. Vulkan ve proton oyunlarındaysa denk ya da daha az performans alırsın.

Güvenlik noktasında da uygulamalarını paket yöneticileri aracılığıyla indireceğinden güvenlik problemi yaşamazsın.

Performans oynadığın oyunlara bağlı olarak değişir. OpenGL oyunlarında daha yüksek performans alırsın. Vulkan ve proton oyunlarındaysa denk ya da daha az performans alırsın.

Güvenlik noktasında da uygulamalarını paket yöneticileri aracılığıyla indireceğinden güvenlik problemi yaşamazsın.

Hocam ilkten 1 ay sanal bilgisayarda denemek istiyorum bu sistem için sanal makinede hangi dağıtımı kullanmam daha iyi olur. İzninizle bir sorum daha olacaktı laptopun Microsoft Store üzerindeki uygulamalarına Linux'da indirebilecek miyim

Hocam ilkten 1 ay sanal bilgisayarda denemek istiyorum bu sistem için sanal makinede hangi dağıtımı kullanmam daha iyi olur. İzninizle bir sorum daha olacaktı laptopun Microsoft Store üzerindeki uygulamalarına Linux'da indirebilecek miyim

Microsoft Store uygulamalarını indiremezsin. Ama dağıtımların kendi mağazaları olur. Oradan birçok uygulamayı tek tıkla indirebiliyorsun. Sanal makineye kurmak yerine Windows'un yanına kurabilirsin. Daha sağlıklı olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı