FreeDOS bilgisayara Windows 10 kurmak

Canerrt

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 4070
İşlemci
R9 7940hs
Bilgisayarıma Windows 10 yükleyeceğim. Zaten izlediğim videolardan az çok ne yapacağım hakkında bilgi sahibi oldum. Ama kafama takılan soruları sormak için bu konuyu açtım. İlk olarak bilgisayarın modeli Acer Nitro 16 ona göre yorum yaparsanız sevinirim. Benim sorum flash belleğe ISO dosyasını yazdırırken Rufus ile mi yoksa Windows medya oluşturma aracıylamı kurmalıyım? İkinci olarak ise galiba bilgisayarda D klasörü olarak sürücülerin yüklü olduğu bir dosya geliyor ve onu silmek istemiyorum ama atacağım ekranda herkes farklı bir şey yapıyor ve ben ne yapmalıyım bilmiyorum. Ama orada bir şey yaparken sürücüleri silmemem lazım. Ama belki de sürücü yoktur emin değilim. Bir de bana yüklerken ve yükledikten sonra yapacağım aşamaları anlatabilir misiniz? (Fotoğrafı ben çekmedim bilgisayar elimde değil şu an)

Dosya Ekleri

• resim_2024-02-12_144520477.png
    resim_2024-02-12_144520477.png
    71,2 KB · Görüntüleme: 62
Bu videoda senin cihaza kurulum madde madde anlatılmış, işine yarayacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda senin cihaza kurulum madde madde anlatılmış, işine yarayacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzledim bu videoyu ama tam kafama takılan yerde video bitiyor.

Hocam Rufus ile yap.
Her şeyi sil.
Güncel sürücüler zaten sitesinde var.
En kötü ihtimal bilgisayar kurulu bitince internetin olmaz, farlı bir cihazdan indirir tanıtırsın.
Her şeyi sildikten sonra istersen tek istersen 2'ye böl HDD'ni.

Rufus ile yapın, daha basit oluyor.

Sürücü konusunda, driver diyorsanız, driverler zaten daha sonra yükleyebilirsiniz. Kurulum esnasında bazen WMD sürücüleri gerekbiliyor. Onu da zaten bu ekrana geliyor ise onlara da ihtiyaç yoktur.

Yani anlayacağınız, siz bu ekrana geldiğinizde her bir diskin üzerine tıklayın ve altta "bölümü sil" e tıklayın. Ta ki böyle bir seçenek çıkmayana kadar

Rufus ile yapın, daha basit oluyor.

Sürücü konusunda, driver diyorsanız, driverler zaten daha sonra yükleyebilirsiniz. Kurulum esnasında bazen WMD sürücüleri gerekbiliyor. Onu da zaten bu ekrana geliyor ise onlara da ihtiyaç yoktur.

Yani anlayacağınız, siz bu ekrana geldiğinizde her bir diskin üzerine tıklayın ve altta "bölümü sil" e tıklayın. Ta ki böyle bir seçenek çıkmayana kadar
Hocam hepsini sildikten sonra yeni diyip yeni klasörmü açıcam?

Ben bir şey silmeden direk C ye kursam olmaz mı?

Hocam "birimi sil" diyerek disklerin bölümlerini siler ve bölünmüş diskleri tek parça haline alırsınız. Eğer "yeni birim oluştur" derseniz var olan diski bölümlere ayırırsınız.

Misalen size anlattığım mantıktan bir senaryo oluşturalım:
Eğer size gelen bilgisayarda tek bir disk varsa (meslea 1 TB SSD) benim dediğiim şekilde, bu bölümde tümünü silerseniz Windows kurulunca sadece D diskiniz kalır ve Windows ona kurulur.
Başka diskler de varsa onlar (dediğim gibi tümünü sildikten sonra) bu ekranda sadece 2 disk olarak gözükür. Windows kurulunca da C diskinde Windows kurulu ve D diski de boş olarak orada durur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı