Meraklı1kişi
Hectopat
Daha fazla
Öncelikle böyle bir şey yok.Mesela Windows kurarken orijinal kurmassak PC'ye zarar geliyormuş
Windows kurup key girmezseniz altta etkinleştirin yazısı çıkar ve birkaç özelliği kullanamazsınız onun dışında zararı olmaz. Eğer cracklerseniz PC Allah'a emanet. Tam olarak ne olacağını bilemeyiz ama iyi şeyler olmayacağı kesin. En azından ucuza satılan OEM keylere bakın.
Öncelikle böyle bir şey yok.
İlk, tabii ki işletim sistemini kur. Sistemi, içinde Windows 10/11 yüklü USB bellek üzerinden boot et. Nasıl yükleyeceğini bilmiyorsan bu rehbere bak.
Şu an satılan bütün güncel sistemler UEFI destekler. Tavsiyem UEFIUEFI Windows 10 USB Hazırlama Rehberi
Hızlı açılan bir Windows istiyorsanız kurulumu UEFI olarak gerçekleÅtirmelisiniz. İÅte UEFI kurulum için Windows 10 USB hazırlama rehberimiz. UEFI, yaniwww.technopat.net
İşletim sistemini kurduktan sonra ekran kartı & yonga sürücüsünü kurmalısın. Sisteminin tam performans almasına ve stabil olmasını sağlar.
Sonrasında da normal program, oyunları falan kur işte.
Orijinal bir Windows'a sahip bilgisayardan Flash'a Windows atma işlemini nasıl yapabilirim? YouTube'da vardır muhtemelen ama somut kişiden almak istiyorum da.
Yine takıldığın bir nokta olursa sorabilirsin,gün içinde forumda sıkça aktifim.Elimden geldiğince yardımcı olurum,diğer arkadaşlarda aynı şekilde yardımcı olacaktır.Dostum laptopa flash belleğini takıyorsun ve tarayıcıdan Windows'un sitesine girip indirmek istediğin Windows sürümünü flash belleğine indiriyorsun. İndirme işlemleri tamamen bittikten sonra yeni FreeDOS bilgisayarının başına geçiyorsun ve ilk önce flash belleğini bilgisayarına takıyorsun. Ardından biligisayarının güç tuşuna basıyorsun. Bilgisayarak açılırken BIOS menüsüne girmek için, BIOS'u açma tuşuna sürekli bas çek yapıyorsun.(BIOS'u açan tuş bilgisayardan bilgisayara değişir, HP kullanıcısıyım benim F10 tuşu).Ardından boot menüsünde videoda gösterildiği gibi, chance Value işlemini gerçekleştirip okuma sırasını değiştiriyorsun ardından "Save and exit" a basarak kurulumu başlatmış oluyorsun. Anlatımım karışık gelmiş olabilir aceleyle yazdım, senin için en en basit haliyle anlatan bir video bırakıyorum aşağıya. Birebir uygulayarak başarılı şekilde kurulumu yapabilirsin.
Dostum laptopa flash belleğini takıyorsun ve tarayıcıdan Windows'un sitesine girip indirmek istediğin Windows sürümünü flash belleğine indiriyorsun. İndirme işlemleri tamamen bittikten sonra yeni FreeDOS bilgisayarının başına geçiyorsun ve ilk önce flash belleğini bilgisayarına takıyorsun. Ardından biligisayarının güç tuşuna basıyorsun. Bilgisayarak açılırken BIOS menüsüne girmek için, BIOS'u açma tuşuna sürekli bas çek yapıyorsun.(BIOS'u açan tuş bilgisayardan bilgisayara değişir, HP kullanıcısıyım benim F10 tuşu).Ardından boot menüsünde videoda gösterildiği gibi, chance Value işlemini gerçekleştirip okuma sırasını değiştiriyorsun ardından "Save and exit" a basarak kurulumu başlatmış oluyorsun. Anlatımım karışık gelmiş olabilir aceleyle yazdım, senin için en en basit haliyle anlatan bir video bırakıyorum aşağıya. Birebir uygulayarak başarılı şekilde kurulumu yapabilirsin.
Yine takıldığın bir nokta olursa sorabilirsin,gün içinde forumda sıkça aktifim.Elimden geldiğince yardımcı olurum,diğer arkadaşlarda aynı şekilde yardımcı olacaktır.
Cidden güzel anlatım yapmışsın diğer arkadaşlar bana göre daha bilgili oldukları için bilgisayar terimleri falan kafa yoruyor bendesağ ol yardımın için videoyuda izleyeceğim bilgisayarı kurarken yeniden sağ ol.
Arkadaşlar bilgisayar kurulduktan sonra yani işletim sistemini kurduktan sonra sırasıyla hangi işlemleri yapmalıyız. Drıverları kurmak falan fistan sırasıyla yazabilir misiniz?